Чакане за нова книжка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Чакане за нова книжка

Мнениеот stypkata » Чет 19 сеп 2013 10:16

Така.Преди няколко дни ми се случи нещо,което не мога да преглътна и ако може да кажете дали е нормално или не ще съм ви благодарен.Преди седмица ме спряха за проверка,оказа се,че шофьорската ми книжка е изтекла преди 2 седмици и съм в нарушение.Имам няколко акта на стойност 170лв ,заради които катаджията ми задържа книжката с уговорката докато не си платя актовете към КАТ няма да ми я върнат ( тя и без това е изтекла) и няма да мога да подам документи за нова книжка.Дотук добре,но на мен колата ми трябва тъй като с нея работя и изкарвам прехраната си.Искам не искам трябва да ги платя.Нямах парите ,но взех на заем и платих всички актове и задължения към КАТ ,като сумата в крайна сметка излезе 260лв,но проблема е,че през този месец,докато КАТ "строят" новата ми книжка съм нямал право да шофирам и трябвало да не работя и да се предвижвам пеш или с градския транспорт.Е добре де,нормално ли е да се вкарам в заеми,да им платя всичките глупави актове за щяло и не щяло и накрая пак да не мога да си карам колата ,която ми ТРЯБВА.1 месец е много време....Не трябваше ли да ми дадат някакъв документ ,с който да мога да шофирам през този месец,докато ми направят новата книжка ,след като съм платил всичките си задължения към КАТ???

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Чакане за нова книжка

Мнениеот myrshavija » Чет 19 сеп 2013 10:19

Контравъпрос - нормално ли е да не те чука дали изтича срокът на валидност на документа, който ти "ТРЯБВА" и с който си изкарваш прехраната?

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Чет 19 сеп 2013 10:26

myrshavija написа:Контравъпрос - нормално ли е да не те чука дали изтича срокът на валидност на документа, който ти "ТРЯБВА" и с който си изкарваш прехраната?

Не е нормално,за това се вкарах в заеми да си платя всичките задължения и глупости,които искат ,за да мога да си изкупя грешките и да мога пак да карам но уви.Въпреки,че им платих всичко сега колата трябва да стои 1 месец пред блока а аз да ходя пеш.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 19 сеп 2013 11:38

Най-бързата поръчка е 10 дни. Който не си опича акъла, ходи пеш. И аз ходих - шанс.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”