Защита от бездомните кучета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Защита от бездомните кучета

Мнениеот forski » Сря 18 сеп 2013 21:20

По-голямата част от ефекта на газовия пистолет е от шумът при самия изстрел, той пръска по-голямата част от глутницата.
Агресивното и доминиращо куче може да е само едно а другите просто да го следват, според мен резкия и силен шум + ефекта от газовия патрон би бил най ефективното средство.Ако кучето е само едно е лесно, можеш да се оправиш и с камък или каквото имаш под ръка, на мен и връзка ключове са ми помагали, но ако са повече и си сам вече става кофти.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 18 сеп 2013 21:25

Живеем в 21 век а около блоковете бродят глутници кучета,за мен това е меко казано неприемливо ! Ако моята дъщеря я нападне куче и не дай си боже я ухапе,първо ще я прибера и успокоя за да не гледа а после....няма да продължавам че ще изпаднем в дълбока полемика :death Иначе и аз мисля че най-доброто средство за предпазване от псетата е малък газов пистолет,само да не е като на Октай Енимехмедов че лошо ти се пише :mhihi

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Сря 18 сеп 2013 21:32

към колегата, дето мисли газовия пистолет за бабаитлък и едва ли не излишен идиотизъм : Не ти го пожелавам, колега, ама да те обиколят 10ина псета и да си съвсем сам, вечер и до теб няма нито 1 камъче и реално нищо да не можеш да направиш.. тогава ще те питам как ще се съветваш да не те е страх и да ги разгониш, докато те те виждат единствено като нещо за убиване, тогава би било по-разумно да презираш бабаитлъшкия газов пистолет

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 18 сеп 2013 23:24

Колеги вместо да се оплакваме постоянно че има глутници и т.н. и да пускаме теми за въоражаване и самозащита,нека опитаме да направим нещо по въпроса ние-обикновенните хора.Ако имате кучета пред блока постарайте се всички те да бъдат кастрирани и имунизирани-така няма да могат да се размножават и след като изживеят живота си ще изчезнат като вид,а ако някое стане агресивно(защото не всички са агресивни към хора) веднага се обаждате на екоравновесие и в рамките на деня кучето бива прибрано и остава в приют.Ако всеки един от нас(дори не всеки ами по един на 1000) направи нещо такова,такива теми няма да има,както няма и да има изплашени и ухапани хора.
П.С. Пред нашият блок за няколко години има два случая на ухапани от улично куче(за което се обадихме и го прибраха на същият ден),но има поне 20 случая на нападнати хора от цигани,бити,ограбвани и изнасилвани-кажете в този случай какво е подходящото оръжие?Пистолет,тояга или какво?Или съветите за насилие и саморазправа са ОК само когато няма риск от ответна реакция?

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Сря 18 сеп 2013 23:37

Колега, случаите които визираш /изнасилвания, ограбвания, побоища/, се извършват от хора, а не от животни. Когато човек извърши подобно деяние, бива съден и наказван по установения в закона ред. Кучето не е човек, по отношение на него не се реализира наказателна отговорност, не може да отиде в затвора, не може да се предупреди и превъзпита, нито да му се обясни да не напада хора. Плюс това, при хората имаш право да се отбраниш като те нападнат - това се води неизбежна отбрана и в определени случаи е напълно ненаказуема.

Иначе глутниците са най-страшни. Те дефакто са си като вълците. Имат си водач, а зимата, когато падне сняг и затрупа всичко, често са гладни и тогава са най-свирепи и агресивни. Когато те наобиколят, усещането е много страшно.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 19 сеп 2013 0:23

А като имаш немска овчарка, тя не те ли пази от бездомните кучета?

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Чет 19 сеп 2013 1:05

Не, защото тя живее при нашите, които са в съседен град. Дори да живееше при мен, би ме било страх да я водя на разходка /макар че много обича/, защото вероятно по този начин ще привлече помиярите по улиците и ще започнат да се бият /а все пак тя е една, а те - много/. Страх ме е да не пострада и тя. Принципно е добър пазач - баща ми я разхожда всеки ден и веднъж беше срещнал куче, което искало да го нападне. Овчарката направо обезобразила дръзкото куче. Но все пак кучето е било едно, а ако са няколко или глутница, може да нападнат и нея. Доколкото знам, кучетата имат силно изразени териториални граници и могат да изтълкуват нейното присъствие като опит за навлизането й в техните обекти, от което вероятно ще последва и евентуален сблъсък.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 19 сеп 2013 10:16

Black-diamant написа: Вкъщи имам огромна немска овчарка, с която си играя всеки ден

май първо трябва да преодолееш вътрешните противоричия, колега
за кой град иде реч всъщност

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 19 сеп 2013 11:36

Vladko написа:Колеги вместо да се оплакваме постоянно че има глутници и т.н. и да пускаме теми за въоражаване и самозащита,нека опитаме да направим нещо по въпроса ние-обикновенните хора.Ако имате кучета пред блока постарайте се всички те да бъдат кастрирани и имунизирани-така няма да могат да се размножават и след като изживеят живота си ще изчезнат като вид,а ако някое стане агресивно(защото не всички са агресивни към хора) веднага се обаждате на екоравновесие и в рамките на деня кучето бива прибрано и остава в приют.Ако всеки един от нас(дори не всеки ами по един на 1000) направи нещо такова,такива теми няма да има,както няма и да има изплашени и ухапани хора.
П.С. Пред нашият блок за няколко години има два случая на ухапани от улично куче(за което се обадихме и го прибраха на същият ден),но има поне 20 случая на нападнати хора от цигани,бити,ограбвани и изнасилвани-кажете в този случай какво е подходящото оръжие?Пистолет,тояга или какво?Или съветите за насилие и саморазправа са ОК само когато няма риск от ответна реакция?

:bowdown :bowdown :bowdown

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 19 сеп 2013 11:59

Избиват уличните кучета в Румъния
http://www.bnews.bg/article-85893

Основното в този закон е, че хванато куче, ако до 14 дни не си намери стопани, бива убито. Точка!

Как е в България? Бизнес. И то хубав бизнес, под маската на закрила на четириногите приятели.
36 млн. лева за бездомни кучета
http://troyannews.com/36-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0/

Всяка година екозащитни организации у нас прибират десетки милиони левове за обгрижване на бездомни псета. Касите на кучешката мафия се пълнят с несметни богатства от спонсорски сдружения в чужбина, които осигуряват между пет и десет лева на ден за издръжка на пес, който е „закрилян” от някоя природозащитна фондация.

Въпрос: Дали Вашата баба, работила цял живот за държавата, с пенсията си осигурява десет лева издръжка за храна на ден?
Моят Отговер: Майка ми, която цял живот е работела за държавата, НЯМАШЕ 10лв на ден. Какви 10лв? Глупости пиша! Имаше 5лв/ден. Кой е по-важен, майка ми ли или бездомно куче?

А безброй ухапвания, дори и убийство на хора от същите тези кучета?

Клонът на „Четири лапи” в България пък дава хляб на двадесет нашенци, шест от които са в управлението. Според финансов отчет, през 2010 – а, само те са си поделили под формата на заплати повече от 100 000 лева, което прави СРЕДНО над 1 700 лева месечно възнаграждение.само за заплати. А активите, коли и сгради, бензин и командировки?

Мое мнение:
Куче със стопанин - да.
Улични кучета - до две седмици не ги ли осинови някой, и без тях!

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Чет 19 сеп 2013 12:14

kiril_bulgaria
:th_up

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 19 сеп 2013 12:22

:bowdown :bowdown

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 сеп 2013 13:11

bread1978 написа:kiril_bulgaria
:th_up

Тъжната и срамна истина за всичко което се случва в България, защото е най лесно и сладко да се харчат чужди пари за лични цели скрити зад благородна кауза, далавера!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 19 сеп 2013 15:11

kiril_bulgaria написа:

:bowdown

аз съм имал дооста неприятно преживяване с глутница обезпаразитени, маркирани и кастрирани пумияри, така че просто ще си замълча. kiril_bulgaria е казал всичко, което може да се каже по цивилизован начин в темата.

Относно самозащитата, колега, подходящ спрей или газов пистолет са единствените що годе вършещи работа и изцяло законни опции.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 19 сеп 2013 19:17

ekorawnowesie.jpg

icon_idea icon_idea icon_idea icon_idea :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - други”