Понеже не съм много наясно, ще се радвам да обясните кое, как и дали ще стане както го мисля

Идеята за колектора от 2е ми я даде моя майстор, но до колкото видях отворите на главата са съвсем различни м/д 1,8 е 2,0 и май няма да стане
moimoimoi написа:не че съм много наясно но....... при газ не е ли нужно просто да има дросел който да регулира притока на газо-въздушна смес?.........естествено с нужната корекция която трябва да се направи за подържане на обороти на празен ход при студено време/т.е. в зависимост от температурата/
при карба има термоампула която отваря леко дросела за да се държат обороти при по студено време
при РВ двигателя има електромагнитен клапан за празния ход който се управлява от компа,и се явява като байпас на дросела
muns61 написа:Махни Пиер и сложи ДААЗ от Жигули.С горна плочка.
Мога да ти предложа Вебер ор Фиат с щуцери и отделни филтри за първа и втора камера.
stefan4o написа:Освен това имам спомен, че предварението на ПБ и 2Е се управлява от ЕКУ - т.е. трябва ти делкото и инсталацията покрай мотора. Предполагам не смяташ да слагаш дебитомер, а не зная той до каква степен участва в сметките на ЕКУ и предварението му.
muns61 написа:Нужен ти е смукач - едно такова с жило и да го управляваш по време на движение.
Ugeorge написа:Главата в твоя случай е с по-малки клапани и от там идва най-голямата разлика. Слагането на колектор от ПБ може и да подобри малко нещата, но едва ли могат да се очакват чудеса. Колектор от 2Е твърдо няма да стане на твойта глава. За празния ход на студена кола можеш да използваш байпасен клапан от 1.3 пълна инжекция. Той е прост само му се подават 12В и отваря, като позагрее колата се махат тези 12В и затваря. Предварения и тн си ги оставяш точно както са си в момента и нямаш грижи, не ти трябват дебитомер комп и тн и тн.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 38 госта