Възглавничка за врат за дете за сън в кола/самолет и т.н.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Възглавничка за врат за дете за сън в кола/самолет и т.н.

Мнениеот dobrin » Чет 19 сеп 2013 9:15

Или не мога да ползвам търсачката, или такава тема няма, което е странно. Става въпрос за това:

Изображение

Та търся удобна възглавничка за врат за дете, която да се ползва, когато детето заспи в колата. Иначе тези, които имат деца, знаят предполагам какви странни пози се заемат, направо почти невъзможни. Нужна ми е най-вече за двугодишната ми дъщеря, така че ако има размери ме интересуват такива или подобни.
Споделете марка, модел, цена, качество, лични впечатления и от къде е купена.
Снимки и препоръки всякакви приемам.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
yordanchy
Автомобил: Golf 4 1.9 tdi 90
Двигател:

Re: Възглавничка за врат за дете за сън в кола/самолет и т.н

Мнениеот yordanchy » Чет 19 сеп 2013 12:54

В моето семейство ги ползваме често и са незаменим аксесоар при пътуване,независимо от вида превозно средство.Моито заключение е,че е най добре да отидеш при шивач и да ти ги направи.Плюсовете са,че можеш да си избереш какъв ще ти е външния плат и съответно пълнежа вътре.Пълнежа вътре си е доста важен,защото някои обичат да им е супер мека,други пък обичат по корава.Абе същото като възглавниците у вас.На един му харесва като си сложи главата на възглавницата да му опира едва ли не в матрака,а друг врата му да стои на 90 градуса(виждал съм и такива хора).Със сигурност мога да ти кажа да не купуваш надуваема.Тя се прави от две части и ръбът,който се получава при залепянето им се пада точно на врата ти и ако е правена от по груб материал този ръб постоянно те дразни и най вече те драска.Доколкото си спомням на мен при шивача ми искаха 8 лева.Хората в студиото даже се изненадоха,че искам такова нещо.Като отидох да ги взема след два дни,казаха,че са направили около 30 бройки,защото всеки искал да си има.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 19 сеп 2013 19:43

http://www.google.fr/search?hl=fr&source=hp&q=coussin+d%27allaitement&gbv=2&oq=coussin+d%27allaitement&gs_l=heirloom-hp.12...0.0.4.124629.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1ac..24.heirloom-hp..19.23.1485.j3akykD0USo
модели има най различни,но най евтино и удачно е да ти ушият по поръчка
разглеждал съм какви ли не модели и за щерката ще пристъпя към този вариянт когато ми се наложи след някой друг месец в повече
п.п ако ти трябват размери или подробни снимки съм насреща

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 19 сеп 2013 20:48

Надуваемите са гола вода - колегата ги е описал много точно. Няма такова изжулване на врата, като шкурка са.
Нещото от линка на Никс го имахме, когато малката беше наистина малка (разбирай бебе). Не съм го ползвал в кола, но не мога да си представя дете на 2 години и нагоре как ще му застане това в колата. Освен това се опясявам, че може да спарва, като се "увие" около детето.

Ние в момента ползваме сравнително евтини възглавнички от Jysk в БГ - бяха по 9 или 12 лв, доколкото помня. Единствената забележка към тях е, че можеше и да са малко по-обемни. Но наистина е пренебрежителна забележка. Като цяло съм доволен от тях.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 19 сеп 2013 21:22

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 19 сеп 2013 22:59

Не става. На малката, че и на баткото, не само главите им клюмват напред, ами целите се сгъват. Дори съм мислил за някакъв ластичен, но не много стегнат колан, с който да им прикрепям главите към облегалките след като заспят.
Преди време жената беше купила една, но тя не ставаше за нищо - изкуствена материя на повърхностното покритие, рехав пълнеж ...

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Чет 19 сеп 2013 23:50

Колега погледни Samsonite!Не правя реклама просто знам,че са здрави.Има надуваеми има и с пълнеж някакъв вътре!Samsonite може да намериш,ако не се лъжа в мол Сердика.Скоро до 2 месеца и в мол София.Защо говоря така убедително-ами работя при човек,който ги продава тези неща Samsonitе-Куфари,дрешници,сакове и други аксесоари!

ivand911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivand911 » Пет 20 сеп 2013 12:18

На Джъмбо съм виждал за 2-3 лева ако не се лъжа, пълнени. Не знам какво е качеството.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 23 сеп 2013 11:28

Ние ползваме точно такава от джъмбо, доволен съм от нея (и от пълнежа и от материята). Възглавничката обаче я слагаме по-скоро отпред на вратлето на малкият за да му държи главата да не пада и напред освен настрани, според мен върши добра работа.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”