Здравейте,
който има време и желание би ли погледнал тези логове и да си каже мнението?
Оплакванията от колата са следните: като пътувах по магистралата и си карам нормално около 120км/ч, трябваше да изпреваря един камион, но колата едвам достигна 130-140км/ч като бях подал газ до долу(пътя беше равен). Имам усещане че някак си го няма това дърпане което би трябвало да се усети след 2200оборота.
Неможахме добре да ги направим логовете, но се нядавам да свършат работа.
Благодаря предварително.

Логове 1.9 TDI 90к.с. AGR мнения
-
- Автомобил: Сеат Ибиза
- Двигател: AGR
Логове 1.9 TDI 90к.с. AGR мнения
- Прикачени файлове
-
- logs.rar
- (3.85 KиБ) Свален 51 пъти
-
- LOG-csv.rar
- (3.85 KиБ) Свален 117 пъти
-
- Автомобил: OCT1
- Двигател: AHF
Re: Логове 1.9 TDI 90к.с. AGR мнения
Колата явно ти е била в сервизен режим.
Като си правил логовете можеше да видиш и коя грешка ти е записало в ENGINE . Като цяло прилича на зацапана геометрия, блокирал актуатор , както и може да се проверят и вакумните маркучета за управление на турбото.
Дебитомера показва ниски стойности но то може да е от сервизния режим.
като цяло си иска майстор :) ако не разбираш
Като си правил логовете можеше да видиш и коя грешка ти е записало в ENGINE . Като цяло прилича на зацапана геометрия, блокирал актуатор , както и може да се проверят и вакумните маркучета за управление на турбото.
Дебитомера показва ниски стойности но то може да е от сервизния режим.
като цяло си иска майстор :) ако не разбираш
-
Забравих да пиша нямаше записана грешка преди и след като направих логовете.
На по дългия лог като превключих на 4-та колата дори неможа да стигне 4000 оборота както се вижда.
Това турбо няма променлива геометрия. На колко трябва да работи това турбо, гледам исканото трябва да е около 1850mbar, а то неможе да направи 1500mbar. Възможно ли от ниските стоиности на дебтомера, турбото да неможе да достигне исканото налягане. Правилно ли разбирам данните от лога или съм в грешка?
На по дългия лог като превключих на 4-та колата дори неможа да стигне 4000 оборота както се вижда.
Това турбо няма променлива геометрия. На колко трябва да работи това турбо, гледам исканото трябва да е около 1850mbar, а то неможе да направи 1500mbar. Възможно ли от ниските стоиности на дебтомера, турбото да неможе да достигне исканото налягане. Правилно ли разбирам данните от лога или съм в грешка?
- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
Приятелю,аз съм със същия мотор и много време имах същия проблем.Смених дебитомер и мап и клапан н75 и небиваше.Докато ИФИДИК в Варна ми оправи колицата за нула време.Оказа се запушено малко гърне,което било за бензинка.Сложено е вместо катализатор.Колата направо е друга сега.Върви и разхода ми падна драстично.Дано да съм бил полезен.Успех.
-
ел.техника написа:Приятелю,аз съм със същия мотор и много време имах същия проблем.Смених дебитомер и мап и клапан н75 и небиваше.Докато ИФИДИК в Варна ми оправи колицата за нула време.Оказа се запушено малко гърне,което било за бензинка.Сложено е вместо катализатор.Колата направо е друга сега.Върви и разхода ми падна драстично.Дано да съм бил полезен.Успех.
На моята не е махан катализаора(поне външно е там и не си личи да рязано зада е изтърбушен), да разбирам че може той да се е позапушил и да прави този проблем от него. Не виждам как заради него турбото няма да надува колкото трябва или се бъркам?
- petiaivanova12
- Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
- Двигател: BKD 2008
Смени си дебитомера на 10канал втората колонка стойностите при пълна газ трябва да са около и над 850.Виж твоите какви са.От това следва недостатъчно въздух и затова турбото не надува и няма тяга.
- martin_2003
- Автомобил: POLO
Здр. колега и за съм с АГР и при мен го има същия проблем след 3000 оборота колата не набира нормално,на мен ми излиза грешка дебитомера и един приятел дето ми я гледа на ВАГ-КОМ каза че когато дебитомера даде ниски стойности помпата не подава необходимото гориво и от там идва проблема.Така че пробвай да го почистиш дебитомера щом не ти изкарва грешка и може да стане.
Върни се в “Дизелови агрегати”