голф 4 гди 90 кс може ли да развие скорост до 200 км/ч

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Re: може ли голф 4 гди 90 кс да развие скорост до 200 км/ч

Мнениеот Gal » Сря 18 сеп 2013 20:33

Първо, да ти се чуди човек, с кой акъл и точно с още хора в колата, си позволяваш с Б3 такива скорости? Второ, точно такава Б3-ка, ама без подобрения, съм карала и точно по АМ Тракия, върви, и на спускане се засилва май повече от Голф :icon_lol ама чак толкова...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 18 сеп 2013 20:43

Е какво му е на Пасата,та да не вдигне 200?Широка,стабилна кола.А съдейки по мненията на колегата предполагам е в отлично техническо състояние,за разлика от масовите пасати Б-3 дето виждаме по улиците всеки ден :neutral

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 18 сеп 2013 20:55

Моят В3 има два недостатъка към днешна дата - удрян е отзад от 3 Опел-а (щото много спира явно :mhihi ) и му ръждясва задната врата...което само олекотява конструкцията и го прави още по-бърз :D .Другия недостатък му е, че изпарителя на агу-то не му работи добре и пали трудно на газ и гори много газ :D .Смея да вдигам толкова,защото колата е в много добро състояние - разглобявал съм я от-до, сменял съм какво ли не, само с хубави неща...при перфектна ходова част, ревизиран заден мост с нови тампони и нови амортисьори и пружини, добри спирачки, ревизиран двигател, 4 нови гуми и т.н. още 55 неща...реално единственото, което ти пречи да вдигнеш и повече е, че няма ресурс :mhihi .Колегата над мен е прав, че доста си гледам колата и затова си позволявам такива извращения с нея.Реално ако не гледаш таблото,не можеш да усетиш с каква скорост се движиш,защото колата се държи много прилично...само гумите и идват малко теснички за такава скорост,ама аз затова се пробвах на прав участък без големи завои (на Хемус и пречи,че са и тесни гумите и не е със спортно окачване,а стоково). Реално аз само исках да кажа, че Пасат със същите к.с. и доста по-голямо тегло и един компресор,вързан на шията, развива такава скорост...т.е. ако Голф не е ограничен от към обороти (примерно е с по-бавна или същата 5-та предавка при по-ниски макс. обороти на дизела), няма причина да не може да ги вдигне при изряден мотор, че дори вероятно доста по-бързо от мен (на мен ми отне над 15 минути да се засиля от 140 до 220...не е лъжа,че едвам ги вдига...поддържа ги ама с много мъка, както се казва, като се удари муха в прозореца и пада на 210 :D
:beer

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 18 сеп 2013 21:01

Да бе, и аз така се хванах един път с Б5-цата на Тракия със 190+, като видях, че стрелката отива към 200...почнах вече да гледам с колко карам, особено като не съм сама.И след онзи покойния с БМВ от преди 6-7 години, дето беше изправил завоя около 18-ти км, и само по оцеляла джанта се познаваше каква е колата, и освен него, още 2 жени фира...минах малко след сблъсъка, рязко ми се отщя да карам с 200 точно по нашите пътища и с нашите дебили...

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 18 сеп 2013 21:22

Това ни най-малко не го оспорвам...и то точно защото наблюдавам какви чудеса на техниката идват от време на време в сервиза (за щастие много малка част са от форума)...то са спукани спирачни дискове, кола само с предни спирачки (тръбите за назад стиснати с клещите), примерно А4 с нито един здрав не тропащ носач, някакво такси,дето искаше да сменя само единия диск отзад (счупен беше),а другия по-скоро беше компакт-диск от колкото спирачен диск...много чудни "уреди" :eek .Точно поради същата причина стават фаловете - хората карат коли пред разпад,ама не го знаят (защото всички знаем как се минава ГТП в днешно време),а в същото време си вярват на колата и карат с 300.Същото е и с гумите - малка част от всички шофьори знаят,че за гумата е доста по-важно колко е стара,от колкото дали има грайфер или не...пък полицията следи за това - има ли грайфер, има - карай .Както и да е,това е друга тема,отдалечаваме се от основната идея,свързана с това за макс. скорост. Според мен,както казах,базирайки се на личните ми наблюдения и резултати с моите кошници, смятам, че за ТДИ няма да е проблем да лепне 200 (било то по километраж или реални), стига 5-та предавка да е подходяща (да не го среже по обороти). Пример с предавките - имам и Пасат В4 2.0 115 коня синхро -> 5-та му е по-бавна (вероятно заради синхрото). Той повече от 185 реална не може да направи - свършва оборотомера и мотора се гласи да се взриви (при 185 реална е на 6000+ оборота). А принципно прост В4 с тоя мотор 2.0, има по-дълга 5-та от моят.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 18 сеп 2013 21:57

След смяната на разпределителния вал мерил ли си мощността?
Аз все още не вярвам, че 90 коня са достатъчни за 200, поне не и без попътен вятър и/или нанадолнище.

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 18 сеп 2013 21:58

Ще ме прощаваш, ама толкова пари съм наляла по сервизи (и то на приятели на приятели и приятели на роднини), ядох дървото и с оторизирани и доверени сервизи, и все си мисля, че проблем са ни точно сервизите, на никой не му дреме, че ще се очистиш, щото е некадърен и не знае кво прави, и гледа да гепи нещо. Освен това, когато си купуваш гуми, някой обяснява ли ти какво значат товарните и скоростни индекси по тях? Щото аз съм имала случай с вносител на гуми в Бг, който ми вика консултант от "Динамик", да ми обясни, че трябва да се изтърка лубриканта, за да не ми тресе, или че гумите ми били криви, щото спирам неправилно - топли ми били дисковете, лятото, при 30+ градуса и градско поне 15 км в София. За всички други менте стоки - без коментар. На ГТП знаем как се минаваше и се минава все още...

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 20 сеп 2013 17:52

ktamen написа:След смяната на разпределителния вал мерил ли си мощността?
Аз все още не вярвам, че 90 коня са достатъчни за 200, поне не и без попътен вятър и/или нанадолнище.

Това с вала е доста дискутирано и някои хора дори не усещат разликата във вървежа след като го сменят.Има една малка разлика в "развъртането" на двигателя, ама тя не е кой знае колко значителна.В действителност колата тръгва малко по-добре в средни обороти. По повод мощността - никога не съм я мерил, ама пропускаш друг факт - този Пасат е с постоянно пуснат компресор на климатика (ако не е на OFF де,ама аз никога не го спирам).При това положение компресора смуче поне 10к.с. (графиката за SD7V16 е между 8 и 15к.с. според натоварването на компресора,което зависи от температурата на околната среда)...та при това положение дори да приемем, че съм качил 10к.с. със смяната на този вал (което е абсолютно невъзможно за 1.8 моно двигател, както и да го гледаме), то сумарно мотора пак е под 90к.с.,защото компресора изсмуква поне 10 от него :).Прибавяме и това,че колата е на газ и това и изяжда още малко от ресурса... И аз бях учуден (не случайно го и снимам),щото теоретично,пък и според мен самия,не е възможно. С предния ми Пасат съм вдигал най-много 185 реална (около 195 по показание на таблото) - В3 1.8 моно RP без климатик, на бензин,ама при каране на бензин има ограничител и реално няма как да вдигне повече.
По повод мнението на колежката над мен - принципно точно затова е важно човек да се информира къде да ходи и какво да иска, когато отиде там.Уви,колкото и да не е приятно,се налага да разбираме от всичко в днешно време,защото човека срещу нас е вещ по всички въпроси и не може да се спри с него. Ако на мен ми кажат така за гумите, ще ги накарам да го напишат на хартия и да се подпишат и да го подпечатат (документ за това защо ми отказват примерно гаранцията на гумите) и после ги очаква много лоша среща с КЗП (където също има кой да удари едно рамо)...да видиш как сами ще ме търсят да ми сменят гумите после гаранционно. Също така ако това няма ефект,доста добърт ефект има едно мейл-че до производителя на съответната марка примерно,че еди кой си вносител и представител за БГ ти е казал,че еди какво си за гумата,произведена от тях. Аз така писах мейл на едни италианци (производители на машини за климатици), понеже представителя им за Бг ми продаде машина без книжка,без нищо към нея и трябва да му плащам за всичко,свързано с промяна на нещо по менюто,примерно (а тя дори е гаранционна по онова време)...чуден резултат имаше - поискаха да им пратя фактура,с която съм я купил, после фактура за смяна на нещо по машината,което съм си платил (примерно смяна на езика от менюто), след това ми пратиха преведен на БГ менюъл за въпросната машина,както и си намериха друг представител за Бг,а на онези им прекратиха договора заради нарушения по не знам си колко точки (не само аз съм се оплакал). Примерно в доста голям гуми център, наблюдавах каква огромна разлика има кой си - отивам да си купя гуми за себе си, купувам си, има проблем още там с едната (цепнат борд отстрани),заяждат ми се, че не било проблем и да си я карам така (какво като ще гръмне утре с 200). Обяснявам им тогава вече, че всъщност случайно съм представител на една транспортна фирма (която е на мой много близък човек) и че купуваме по над 200 гуми за над 1000лв бройката месечно и определено ми е ясно, че това на борда е проблем и то много голям...да видиш как при споменаването на името на фирмата, нещата се свеждат до управителя, видиш ли веднага отношението се сменя на 180 градуса и стават едни мили и любезни...ама това е тема на друга дискусия, пък тук омазахме темата на човека с дизелчето :)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 20 сеп 2013 18:01

Така или иначе двигателя ти не е стоков и затова аз ще си остана песимист за подобна скорост с 90кс.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 20 сеп 2013 18:04

ktamen написа: аз ще си остана песимист за подобна скорост с 90кс.

Не само ти! И аз!
Преди години с 3-ма човека от Благоевград за Кресна, точно на правата отсечка преди дефилето, с едно Толедо 1.9 тди 90к.с го резнахме още от началото на правата, от 3-та предавка до 5-та колкото душа носи! Е повече от 180 по километраж не можа, а реалната скорост е била сигурно 160км/ч. И на другия ден, светна лампата за маслото! А си представям ако имаше по-дълга права отсечка, сигурно ще блокираше мотора!
Та не е важно колко ще вдигнеш, а дали можеш да ги потдържаш! Кел файда като вдигнещ 200 км/ч по километраж, и на 2-рата секунда пуснеш газта! :c020

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Пет 20 сеп 2013 19:39

radi_nrj написа:На GPS-а му е задължително да показва вярно иначе ще те прати в полето вместо на пътя :mhihi :mhihi :mhihi

Това въобще не е така, даже умишлено му е заложено да не е абсолютно точен. Да не забравяме,че това е военна технология за граждански цели леко модната.А защо гражданската версия не е абсолютно точна е ясно именно да не се ползва за военни цели. Иначе всяко хабиби с джипиес :scare3

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 20 сеп 2013 19:53

Съжалявам, но ако GPS-а не труангулира точно сигнала от спътниците наистина ще те прати на километри от мастото, на което се намираш. Няма нужда да вкарваш теория на конспирацията защото става въпрос за проста математика и физика.

Последна промяна от radi_nrj на Нед 22 сеп 2013 0:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Съб 21 сеп 2013 17:15

radi_nrj написа:Съжалявам, но ако GPS-а не труангулира точно сигнала от спътниците наистина ще те прати на километри от мастото на коеот се намираш. Няма нужда да вкарваш теория на конспирацията защото става въпрос за проста математика и физика.

Заинтересувай се и ще разбереш !

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 22 сеп 2013 0:36

Ми заинтересовал съм се и даже знам, че професионалните телеметрии, които дори и от "Рекордите на Гинес" ползват са GPS базирани и мерят много вярно. Отделно тъпия GPS на умния ми телефон даже познава на левия или десния тротоар вървя.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 22 сеп 2013 8:01

Ей, все повече се чудя на акъла на някой тук. Всеки спори, а дори и не мисли. След като видиш с каква точност определя местоположението ти включае и консперативните теории за принудителни отклонения дори, не е трудно да сметнеш каква грешка би дал един гпс при изчисление на скоростта. Той просто смята изместване за единица време. И ще се досетиш, че колкото е по голяма скоростта, толкова грешката е по малка.
А как ли смята километража а? Ами той в действителност е оборотомер, който мери оборотите на колелото, а скоростта е резултат от обиколката му. Значи дори да ти спадне гумата и той лъже, да не говорим ако не си с оригиналният размер гуми. Ей за туй от джонсън контрол залагат принудитлена грешка от 5% в плюс на своите табла.

Върни се в “Дизелови агрегати”