Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Мнениеот LILO&STICH » Чет 21 фев 2013 22:54

koziak написа:
LILO&STICH написа:Лелей какви коментари :eek
Колко от вас са ходили до китай да видят на живо кое къде и как се прави :eek
Всичко се произвежда в дълбоката провинция!
В централната част са само офиси!
Споменатите Делл,и те са в прованса ,заедно с останалите :mhihi
Всичко е жмел бре. Цената се определя ,на количество в китай.Кой вземе повече,получава по-добра цена!

:screwy Ти вчера ли се върна от Китай :mhihi

Онзи ден.Ами ти :mhihi

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 22 фев 2013 0:20

Колегата пътува миналия месец до Китай, нещата които сподели ме изненадаха много... но като цяло подкрепят мнението на Лило..

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 22 фев 2013 7:55

Не виждам какво значение има кое къде в Китай се произвежда.Аз не държа стоките им да са произведени в Пекин примерно...
Що се отнася до цените на едро-тях не ги коментираме въобще.Щом сме доволни и от тези на дребно...
Примери всеки мое да дава до безкрай.За телефоните пък дажее и без пари ги дават на запад,само да сключиш договор.
За дрехите същата работа-нови колекции и старите на без пари.От Франция купувахме на дъщерята дънки и якета по 5-6 евро не за друго,а защото тук хубаво яке е мама и тати...И не говоря за родно производство,а за същите боклуци с безбожна надценка тук.
Имам възможност да пазаря от всякъде,за момента съм доволен както от цени така и от отношение,от доставки,от всичко.
По темата съм чувал,че във Франция имаш определен максимален праг на надценка,нещо като регулатор на цените.Примерно за хранителни стоки -еди колко си процента,за други-еди колко си.Говорим за тавана на надценката.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пет 22 фев 2013 10:56

LILO&STICH написа:
koziak написа:
LILO&STICH написа:Лелей какви коментари :eek
Колко от вас са ходили до китай да видят на живо кое къде и как се прави :eek
Всичко се произвежда в дълбоката провинция!
В централната част са само офиси!
Споменатите Делл,и те са в прованса ,заедно с останалите :mhihi
Всичко е жмел бре. Цената се определя ,на количество в китай.Кой вземе повече,получава по-добра цена!

:screwy Ти вчера ли се върна от Китай :mhihi

Онзи ден.Ами ти :mhihi

Това обяснява компетентността ти :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 22 фев 2013 11:23

Като сте толкова отворени и всичко ви е толкова скъпо тук, а на запад се намира на половин цена айде намерете ми тоя процесор нов на половин цена с доставката до тук :mhihi :mhihi :mhihi

http://bgmall.bg/index.php?route=product/product&product_id=49610&utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Сега по темата. Не всичко е само черно или само бяло!!! Да, има стоки с безумно завишени цени, но има и такива, които тук даже са и по-евтини. На разположение ви е целия европейски пазар освободен от мита и данъци да си пазарувате от където искате!!!

Последна промяна от radi_nrj на Пет 22 фев 2013 12:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 22 фев 2013 12:08

Отделно, че един малък град в тяхната провинция е в пъти по-голям от София. Със сигурност големите фирми си имат стандарти за качество макар и в Китай.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 22 фев 2013 13:14

radi_nrj написа:Като сте толкова отворени и всичко ви е толкова скъпо тук, а на запад се намира на половин цена айде намерете ми тоя процесор нов на половин цена с доставката до тук :mhihi :mhihi :mhihi

Няма да е половин цена,но гледам се намира на 80$...до 100$..даже и с доставка и мито/ако няма друг чалъм/ ти идва по-евтино с доста.В идеален вариант + мито и доставка ще спечелиш 55%.В още по-идеален вариант тея проценти могат да са 100 наистина,ако има кой да го донесе.
Най-безобидния и сигурен начин през Английския и-бей излиза около 200лв.Пак се спестяват около 20%,което не е малко-колкото едно ддс.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 23 фев 2013 1:13

radi_nrj написа:Да, има стоки с безумно завишени цени, но има и такива, които тук даже са и по-евтини.

Прав си, киселото мляко ни е къде къде по-евтино :mhihi

Забелязъл съм, че има хора за които е нещо като гордост, като се похвалят, че са си купили обувки за 300лв примерно. Нищо, че същите са 40 паунда в ЮК. Един вид се хвалят с каква лекота са подарили една торба пари на местния търговец и за тях е недостойно ако си купиш въпросната стока много по-евтино. Като при това не говорим за милионери, при които е нормално да не обръщат внимание на ежедневни разходи, ами за обикновени хорица, дето искат да минат за ВИП :mhihi

Подобен феномен се наблюдава и при оценка на удовлетворението от дадена марка/продукт - щом си дал един куп пари, то пред околните винаги хвалиш съответния продукт, нищо че той е обикновен, свръх надценен боклук. Един вид да не станеш за смях как си се прецакал.

Потребителски аватар
gstg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstg » Пет 20 сеп 2013 23:48

maxpayne написа:
radi_nrj написа:Да, има стоки с безумно завишени цени, но има и такива, които тук даже са и по-евтини.

Прав си, киселото мляко ни е къде къде по-евтино :mhihi

Забелязъл съм, че има хора за които е нещо като гордост, като се похвалят, че са си купили обувки за 300лв примерно. Нищо, че същите са 40 паунда в ЮК. Един вид се хвалят с каква лекота са подарили една торба пари на местния търговец и за тях е недостойно ако си купиш въпросната стока много по-евтино. Като при това не говорим за милионери, при които е нормално да не обръщат внимание на ежедневни разходи, ами за обикновени хорица, дето искат да минат за ВИП :mhihi

Подобен феномен се наблюдава и при оценка на удовлетворението от дадена марка/продукт - щом си дал един куп пари, то пред околните винаги хвалиш съответния продукт, нищо че той е обикновен, свръх надценен боклук. Един вид да не станеш за смях как си се прецакал.

сори че се намесвам ама има неща които са съсдадени за да покажеш как можеш да хвърлиш с лекота шапка пари за да покажеш че ги имаш , пък и обувките по e-bay не можеш да ги налузиш и да направиш 2 кръгчета :eek

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 21 сеп 2013 7:54

Онзи ден ми направи впечатление,че в бг бадемите са 3 пъти по-скъпи от тези в UK. Сигурно понеже заплатите в бг са си по-големи.Същото важи и за скаридите и за още някой неща,ама забравих вече точно кои,коментара е излишен смятам!

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Съб 21 сеп 2013 15:03

lion_heart002 написа:Онзи ден ми направи впечатление,че в бг бадемите са 3 пъти по-скъпи от тези в UK. Сигурно понеже заплатите в бг са си по-големи.Същото важи и за скаридите и за още някой неща,ама забравих вече точно кои,коментара е излишен смятам!

Е, тука ако бадемите поевтинеят 3 пъти, фастъка в магазина трябва да ти го дават като бонус, а печения слънчоглед да изчезне от пазара :11 Мани не дей така. Заради липса на люспи от слънчоглед по градинки и стадиони знаеш ли колко хора ще загубят работата си?! Ето за това бадема в БГ е толкова скъп :surrender

Сериозно! Докато тук важи максимата, че едно нещо струва толкова пари, колкото могат да му се вземат ще е мъка. Лично мое мнение е, че в регулирането на пазара от страна на държавата посредством ясни правила и норми при ценообразуването на стоките и услугите, максимални надценки и пределни цени няма нищо лошо. Веднага давам пример, макар и малко кекав, с цената на таксиметровите услуги. От няколко години има пределни цени на услугата, като на голяма част от компаниите цените са доста по- ниски определените от общината. С изключение на бившите "копърки" и няколко оптимиста останалите се съобразяват с пазара, а не с максимума който могат да поискат. НО НЯМА ЛИЦЕНЗИРАН ПРЕВОЗВАЧ, КОЙТО ДА ВОЗИ НА ЦЕНА ПО- ВИСОКА ОТ МАКСИМАЛНАТА.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 21 сеп 2013 17:22

Трябва да има таван на надценките мисля аз.Не знам за бадема,ще дам пример с една ел.крушка.Или пък да не давам...

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 21 сеп 2013 18:20

слагаме таван на надценките.

взимаме автомобилния пазар. повечето производители печелят от кола между 1500-3000 долара.
най-добре печелещата автомобилна компания е Порше, при тях средната печалаба е около $30 000.
спечелените пари влагат в спорт, нови разработки и подобряване на качеството на продукцията. Благодарение на това Порше е една от най-надежните марки в света и правят наистина уникални автомобили.

слагаме таван на надценките,
до няколко години порше слиза до нивото на Грей Уол и вече се конкурират за едни и същи клиенти.
Кой губи от това?

струва ми се клиента.

примера важи за почти всички индустрии

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 21 сеп 2013 19:01

Petrolhead написа:слагаме таван на надценките.

взимаме автомобилния пазар. повечето производители печелят от кола между 1500-3000 долара.
най-добре печелещата автомобилна компания е Порше, при тях средната печалаба е около $30 000.
спечелените пари влагат в спорт, нови разработки и подобряване на качеството на продукцията. Благодарение на това Порше е една от най-надежните марки в света и правят наистина уникални автомобили.

слагаме таван на надценките,
до няколко години порше слиза до нивото на Грей Уол и вече се конкурират за едни и същи клиенти.
Кой губи от това?

струва ми се клиента.

примера важи за почти всички индустрии

За сметка на това всички клатят с цените на резервни части и поддръжка в гаранционния период :mhihi

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 21 сеп 2013 19:35

Примера не е удачен пък и говори за производство.Аз визирах търговците-междинното звено.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”