Защита от бездомните кучета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Re: Защита от бездомните кучета

Мнениеот Black-diamant » Чет 19 сеп 2013 23:33

Varbona написа:
Black-diamant написа: Вкъщи имам огромна немска овчарка, с която си играя всеки ден

май първо трябва да преодолееш вътрешните противоричия, колега
за кой град иде реч всъщност

Какво има да преодолявам колега.... Просто е за разбиране. Немската овчарка вкъщи сме я отгледали от бебе. Свикнала е с мен и я имам още преди "инцидента". Никога не ме е било страх от нея, защото знам че няма да ме нападне, нито пък някога е правила опит за това.
Това че имам голямо куче вкъщи, което никога няма да ме нападне, не значи че не може да ме е страх от уличните кучета, при които опасността си е напълно реална и от които имам горчиви спомени.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 20 сеп 2013 9:14

имах предвид това противоречие:

Black-diamant написа:Вкъщи имам огромна немска овчарка, с която си играя всеки ден

Black-diamant написа:тя живее при нашите, които са в съседен град

а и така и не каза за кой град говориш

Потребителски аватар
Black-diamant

Мнениеот Black-diamant » Пет 20 сеп 2013 11:24

Ами да, именно това "противоречие" съм изяснил в по-горния си пост. Играя си почти всеки ден с кучето, но не изпитвам страх от него, защото е домашен любимец, отгледано е от малко и въпреки големите си размери е много добро и никога не е нападало някой от нас. Знам и че няма да го направи и затова нямам основание да се страхувам от него.
С уличните кучета нещата са по-различни, защото повечето от тях ми ръмжат, лаят, наобикалят ме, гледат лошо и съзнанието ми асоциира тази ситуация с предходната ми травма и оттам се формира чувство на основателен страх от повторно осъществяване на нападението.

Това е все едно някой човек да ме тормози системно и аз вместо да имам страх от него и от следващия му тормоз, да започна да имам страх от всички хора /включително и жени/, да не ме тормозят и те. Просто ситуацията с домашното куче вкъщи и помиярите на улицата е много различна и единственото общо е че и кучето вкъщи е куче и кучето навън е куче.

А по отношение на града, не знам какво значение има, но аз живея в София, а нашите /където е немската овчарка/, живеят в Дупница. И в Дупница и в квартала ми в София, има много бездомни кучета и всяко излизане /особено вечер/ ми е свързано със страхове и чувство на предстояща опасност. Единствено през деня нямам проблем, защото навън има много хора и знам, че все някой ще помогне, в случай на реализирано нападение от група помияри.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 20 сеп 2013 11:32

Толко ли не можеш да си сложиш един 50сантиметров винкел в задния джоб?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 20 сеп 2013 12:13

Няма нужда от винкел, има хубави телескопични палки, тамън за заден джоб.Ама ще го погнат оз защита на животните че е изруд и ги бие, да го хапят, да го хапят колко ще го хапят.Колега купи си един костюм от онези с които се обучават разни полицейски кучета и се разхождай с него, че инъче не е хуманно да знаеш :mhihi

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Съб 21 сеп 2013 7:09

forski написа:
nosex написа:
calidad написа:Кучетата са интелигентни животни и усещат страха, единственият съвет който мога да ти дам е да не се страхуваш и при среща да им го показваш.Това с пистолетите е бабаитлък смешна работа.

Абсолютно вярно! :th_up

Да, те всички са със желязна психика като твоята и си владеят емоциите на 100%, дори имат телепатични възможности и разговарят със животните, доктор Дулитъл!
Газовия пистолет е доста ефикасно средство макар и зареден само с халостни патрони, никой не е казал да го носи като войвода на пояс, а да го използва само при нужда, за да не го четем по-вестниците после.
Сам знаеш че има десетки случеи на подобни инциденти завършили с фатален край, обясни ми как точно да се изключа и да не се страхувам като срещна глутницата в градинката зад блока, посред нощ?

Не мисля че ми е желязна психиката, но от дете съм бил край кучета и им разбирам емоциите, езика на тялото ! Това ви липсва ! Продължавам да твърдя че да застрелваш животните, е най-нисша форма на примитив. Сигурен съм че повечето от вас дето говорите няма да може да застреляте куче което ви гледа в очите. В казармата един офицер искаше да застреля едно куче, върза го и затвори очи преди да натисне спусъка и какво мислите се случи не го омери ,а го рани животинката взе да вие да се мъчи, наложи се да го довърша. Трудно е, и не ми обяснявайте че носенето на някое тескере в джоба е нещо нормално. Дай всеки да вземе по едно АК-47 за по сигурно, параноя !!! :scare3
Един такъв изрод беше отрязал крачетата не онова куче, сигурно и той е започнал някакси така ! Възможно е и на човек да посегне след време ! На времето имаше хайки да се изтрепват кучета, ходеха по вили, вилни зони и села и ловците избиваха даже и вързани животни. С дядо ми сме крили нашето куче ! Нареждаха ги после голяма гордост и като дете съм го запомнил това, отвратително е ! Така че не ми се правете на бабаити с тези пистолети !

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Съб 21 сеп 2013 7:26

Колега, кой ти говори за трепане, застрелване и бойни оръжия.. Ставаше дума за газов пистолет..

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 21 сеп 2013 7:31

calidad написа:... В казармата един офицер искаше да застреля едно куче, върза го и затвори очи преди да натисне спусъка и какво мислите се случи не го омери ,а го рани животинката взе да вие да се мъчи, наложи се да го довърша... :scare3

Описаната ситуация няма нищо общо с това да те наобиколят няколко озверели песа. Човека просто го е страх и не иска лекции по клинична психология, а нещо, което би го отървало при евентуално нападение.До момента не виждам някой дотук да му е дал обичайните за такива теми съвети за антифриз, карфици и прочее гадости, тъй че няма смисъл да се бие излишно камбаната на кучешките права :smile

P.S.

Я разбирачите да се пробват да открият водача и да го гледат твърдо в очите :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 21 сеп 2013 8:12

Манталитета им като са в глутница се променя. Като изскочат 15 песа ходи търси водача как вика ицо. Да не говорим, че два от тях съм ги хранел от съжаление, че даже от ръката са ми яли. Всеки път идваха да си ми маркират колата, да ги почешеш зад ушите, познаваха се с кучето ни през оградата ... И после, тотално предателство. Как и да е, аз вече си ходя подготвен, опикахме си териториите. Другият път като излеза с джипката ще мина през поляната и ще снимам, не че ще е по-различно от горното филмче, ама ще искам специалистите да ми покажат водача, за да се разберем с него , ще си нося специалните "очи" :newsm66

Потребителски аватар
Black-diamant

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 9:11

Колега, "calidad", вие сте един истински "кучешки психолог", моите поздравления :biggrin

Само че, в изключително съдържателния ви, обоснован, смислен и полезен пост, не видях почти нищо по темата. Вероятно сте искал просто да ни използвате като душевен отдушник, като ни се похвалите и ни споделите, че познавате емоциите на кучетата, езика на тялото им и от дете сте имал честта да сте сред тях. Оттам нататък говорите за нехуманни отношения, които също нямат особена връзка с настоящата дискусия, понеже обект на темата не е отмъщението на кучетата след ухапване, а предпазването от ухапвания.

Допускате ли вариант другите хора да не познават емоциите, чувствата, настроенията и да не притежават магическата способност да отгатват и предвиждат реакциите на кучетата?
Ако ви заобиколи освирепяла глутница, как точно ще проведете психотерапията си? Може би ще е някаква когнитивна психотерапия, съчетаваща езика на тялото и езика на кучетата :biggrin

Твърдите че познавате реакциите им... Ами ако се разхождате и благодарение на познавателните си способности установите че намеренията им са враждебни, а вие сте сам, далеч от хора и сред много кучета, без средство за защита?

Предпочитам вместо да се записвам на курсове за кучешка психотерапия, да имам средство за защита :smile Да не забравяме, че не всички кучета се поддават на дресировка, има някой бесни, болни, агресивни и т.н.

Интересно ми е ако си с детето си навън и те наобиколят освирепели кучета, с явното намерение да те нападнат, как точно би постъпил.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 21 сеп 2013 9:27

На мен ми е интересно след като си толкова стресиран уплашен и т.н. как ще събереш смелост да използваш което и да е от предложените по нагоре средства за самозащита от "озверелите глутници които са на всеки ъгъл,засега се задоволяват само с разкъсване на малки деца,но дойде ли зимата край почват да убиват и изяждат всички хора подред :-) "
Защото ако ти имаше смелостта да вземеш една тояга и да набиеш тези кучета нямаше да се стига да тази тема!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 21 сеп 2013 10:26

Според закона нямаш право да биеш куче с тояга. Дори да твърдиш, че го правиш за самозащита съм сигурен, че ще се появи "някой загрижен", който да твърди обратното.

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Съб 21 сеп 2013 10:44

Black-diamant написа:Колега, "calidad", вие сте един истински "кучешки психолог", моите поздравления :biggrin

Само че, в изключително съдържателния ви, обоснован, смислен и полезен пост, не видях почти нищо по темата. Вероятно сте искал просто да ни използвате като душевен отдушник, като ни се похвалите и ни споделите, че познавате емоциите на кучетата, езика на тялото им и от дете сте имал честта да сте сред тях. Оттам нататък говорите за нехуманни отношения, които също нямат особена връзка с настоящата дискусия, понеже обект на темата не е отмъщението на кучетата след ухапване, а предпазването от ухапвания.

Допускате ли вариант другите хора да не познават емоциите, чувствата, настроенията и да не притежават магическата способност да отгатват и предвиждат реакциите на кучетата?
Ако ви заобиколи освирепяла глутница, как точно ще проведете психотерапията си? Може би ще е някаква когнитивна психотерапия, съчетаваща езика на тялото и езика на кучетата :biggrin

Твърдите че познавате реакциите им... Ами ако се разхождате и благодарение на познавателните си способности установите че намеренията им са враждебни, а вие сте сам, далеч от хора и сред много кучета, без средство за защита?

Предпочитам вместо да се записвам на курсове за кучешка психотерапия, да имам средство за защита :smile Да не забравяме, че не всички кучета се поддават на дресировка, има някой бесни, болни, агресивни и т.н.

Интересно ми е ако си с детето си навън и те наобиколят освирепели кучета, с явното намерение да те нападнат, как точно би постъпил.

Явно че всичко ви е Black, Black-diamant и Форски и явно че няма да ме разберете.! Думите ви приличат като селско куче родено на синджир, опитва се да хапе, но от страх. Казах го много ясно, но за тези които могат да го разберат за вас явно не.Нито една машинария(пистолет) няма да ви защити, защото все един път ще останете без нея и тогава какво? Би ви помогнало познаването на поведението на животните и спокойствието в ситуацията.В по-голямата част от случаите хората предизвикват нападението със своите действия не самите животни разберете го това.Проблема е че не го осъзнават. Дори когато трябва да се махнеш да знаеш кога, не сам да се навреш между шамарите и да викаш колко зли били кучетата. Хората мислят и говорят за кучетата като за хора, не това не са хора а животни, те действат по инстинкт. Приключих ! П.П За психотерапия мога да ви насоча :mrgreen към добри специалисти :)

Последна промяна от calidad на Съб 21 сеп 2013 11:21, променено общо 6 пъти.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 21 сеп 2013 11:10

Случеите на нахапари деца и възрастни хора мисля че няма смисъл да ги коментираме, инфо в нета колко искаш!
Ако на някой му се ходи с белези по-ръцете и краката, не дай си Боже по-лицето от ухапвания, проблема си е негов, да се прави на Бриджит Бардо колкото иска.
Много е модерно в БГ за щяло и нещало да се правим на по-големи католици от Папата а за наистина важните неща да си стоим по-дупките като мишки, споко в най близко и обозримо бъдеще проблема на кучетата с хората в БГ ще бъде решен за винаги, по-простата причина че хора в БГ няма да останат.Не мисля и че е нормално да се прибираш след работа като партизанин и да дебнеш по-ъглите на блока къде точно се намира въпросния лош пес.Както и да е, сигнализирай си там службата която отговаря по-въпроса с бездомните кучета, и същевременно вземи някакви мерки за самозащита, другото средство е да си вземеш малък въздушен пистолет с Со бутилка.Върши идеална работа, ефективен е от по-голямо разстояние и няма да вдигаш патардията пред и около блока.
Също така няма да безпокоиш и будната съвест на природозащитниците от квартала :smile

http://www.arms.bg/product/570/vazdushen-pistolet-gamo-p-23-4-5-mm.html

Последна промяна от forski на Съб 21 сеп 2013 18:33, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 21 сеп 2013 15:01

С пищов и психология се постига повече, отколкото само с психология!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”