Голф МК3 - смяна на преден фар/стъкло
Голф МК3 - смяна на преден фар/стъкло
Здравейте,
спукано ми е стъклото на предния фар. Всичко плуваше във вода. Изчистен и подсушен е сега.
Въпросът ми е мога ли да сменя само стъклото или трябва да сменям целия фар?
Ако сменям само стъклото дали ще се постигне желания ефект, някой правил ли го е?
Ето снимка на проблемното място.
спукано ми е стъклото на предния фар. Всичко плуваше във вода. Изчистен и подсушен е сега.
Въпросът ми е мога ли да сменя само стъклото или трябва да сменям целия фар?
Ако сменям само стъклото дали ще се постигне желания ефект, някой правил ли го е?
Ето снимка на проблемното място.
Последна промяна от kabura_m на Съб 21 сеп 2013 13:32, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф МК3 - смяна на преден фар/стъкло
Може да се смени само стъклото колега! Ето -> http://www.ilkomotor.com/index.php?productID=999
Купуваш си ново, сваляш щипките на стъклото, или ако е лепено със сошуар го нагряваш да се размекне и го сменяш! После с лепило обратната процедура и си готов!
Купуваш си ново, сваляш щипките на стъклото, или ако е лепено със сошуар го нагряваш да се размекне и го сменяш! После с лепило обратната процедура и си готов!
Привет, КОлега
а за какво лепило става въпрос?
Нещо по-специално или може с течен силикон или такъв за аквариуми... поне влагата/водата да спира?
а за какво лепило става въпрос?
Нещо по-специално или може с течен силикон или такъв за аквариуми... поне влагата/водата да спира?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако фара на снимката е твоя, сваляш тези металните скоби, (ВНИМАТЕЛНО) с една отвертка, и така се сваля стъклото! Но трябва да свалиш фар-а, на място трябва да си професионалист да смениш стъклото! А и трябва и бронята да свалиш за да стигнеш до долните болтове на фар-а! Малко е мъка, но ако си инатлив и търпелив с малко късмет и счупени щипки ще се справиш! 
п.п Фара на снимката, в горната част, се вижда, че е лепен със черен силикон! За да го изкараш здраво стъклото, трябва да го грееш със сошуар, да се размекне лепилото и тогава да го изкараш!
После слагането на новото стъкло, трябва всичко да е изчистено за да пасне добре стъклото, и да може да захване лепилото! С черен силикон е най-добре да го лепиш!

п.п Фара на снимката, в горната част, се вижда, че е лепен със черен силикон! За да го изкараш здраво стъклото, трябва да го грееш със сошуар, да се размекне лепилото и тогава да го изкараш!
После слагането на новото стъкло, трябва всичко да е изчистено за да пасне добре стъклото, и да може да захване лепилото! С черен силикон е най-добре да го лепиш!
Да, моя е фара.
Нарочно го снимах отгоре за да се вижда какво точно е лепилото.
Благодаря. Започвам.
Нарочно го снимах отгоре за да се вижда какво точно е лепилото.
Благодаря. Започвам.
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Колеги, а ако се смени с прозрачно стъкло на обикновен фар няма да свети като хората нали така?
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Да ,тия оребрения по фабричните стъкла не са случайни
my heart iS iCe написа:Ако фара на снимката е твоя, сваляш тези металните скоби, (ВНИМАТЕЛНО) с една отвертка, и така се сваля стъклото! Но трябва да свалиш фар-а, на място трябва да си професионалист да смениш стъклото! А и трябва и бронята да свалиш за да стигнеш до долните болтове на фар-а! Малко е мъка, но ако си инатлив и търпелив с малко късмет и счупени щипки ще се справиш!
Спри да заблуждаваш хората...
1. Оригинално фаровете имат по стъклата някакво лепило, което е като дъвка - при нагряване със СЕШОАР то се размеква и стъклото с леко напъване по краищата пада. Ако дъвката е махната (малко вероятно, тъй като се маха доста трудно) и е залепено стъклото с черен силикон ти пожелавам успех, доста трудно се маха.
2. Изобщо няма нужда от махане на бронята, само на решетката между фаровете. Има достъп до болтовете отдолу.
3. Без проблеми можеш да си смениш стъклото на място, без да махаш фара, но не е чак толкова трудно, а и ще работиш по-лесно.
Ако махнеш стъклото и отдолу е въпросната дъвка, те съветвам да я нагрееш отново и да притиснеш хубаво стъклото, така че да си дойде на място, без намеса на силикони и т.н. И отгоре оригиналните щипки.

Колеги, а ако се смени с прозрачно стъкло на обикновен фар няма да свети като хората нали така?
Да, не свети хубаво, фара прави една точка и това е, оребренията по стъклото разсейват светлината

Последна промяна от GLI на Нед 22 сеп 2013 10:00, променено общо 1 път.
- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Така е да-няма нужда от сваляне на бронята за да стигнеш до долните болтове на фара.Взимаш гедоре,удължител към него и камък 10 мисля,че беше и така ще развиеш долните болтове .А вече за отлепването и за залепването на стъклото колегите са ти обяснили как става.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
GLI написа:Спри да заблуждаваш хората...
Уйче, виждам, че много ги чаткаш нещата, къде да дойда да ми смениш стъклото на място без да сваляш фар-а!

И ако не забеляза на снимката, фар-а на колегата е ЛОМ ПАРТАЛ, толкова челни удъри е поел, че няма здрави щипки, как ще го смени на място стъклото не знам, като трябва да свали и щипките отдоло на стъклото? Или ти ги сваляш с поглед

Спри да се излагаш моля ти се! Това, че си некомпетентен, а и така като те гледам как пишеш - неграмотен, да не кажа по-силна дума, всички го разбраха вече.
Да, с повечко сръчност стъклото се сваля без фара да се маха. Не е особено лесно, но ще стане. Клипче искаш ли да ти направя?
А последното ти изказване просто не мисля да го коментирам, ти сам ставаш за смях пред всички

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Определено си много грамотен! Сигурно Кирил и Методи са ти роднина!
Айде покажи как се сменя стъкло на Голф 3-ка без да сваляш фар-а и без да сваляш бронята?
Чакам... отворко
Много ги разбираш, само пред PC-to 
Айде покажи как се сменя стъкло на Голф 3-ка без да сваляш фар-а и без да сваляш бронята?
Чакам... отворко

Koй какво разбира мисля, че се вижда
Нямам намерение да ти падам на нивото, прекалено прост си ми

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
GLI написа:Koй какво разбира мисля, че се вижда![]()
Само не ме обиждай, ако обичаш. Някъде в горния пост да съм те обидил? Смешник такъв! АЙ не ми се разправя с тебе, щеше да правиш клипове, да доказваш, и накрая видя, че си смешен и почна да обиждаш и да се защитаваш! Ама какво да очаквам от дечковци! Ходи си пиши домашните утре си на даскало

Виж сега, аз не те обиждам за да се опитам да те засегна по детския начин, по който ти се опитваш. Пак ти повтарям, то си ти личи какъв си. Нямам намерение да си разглобявам колата заради някакви вятърни мелници като тебе. Ето ти тема, в които сменят фаровете БЕЗ да се маха бронята. http://jettajunkie.com/vw-jetta/showthread.php?10937-MK3-Jetta-Golf-How-To-Install-E-Code-Headlights А ако си толкова настойчив, ходи си свали решетката и виж каквъв хубав достъп ти се открива до скобите на стъклото... Аз повече няма да пиша по тази тема. По-умният отстъпва, нали знаеш 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”