Polo 9n 2002г. сваляне кора на врата

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
bantumi
Автомобил:
Двигател:

Polo 9n 2002г. сваляне кора на врата

Мнениеот bantumi » Съб 21 сеп 2013 22:07

Здравейте! Десния ми прозорец спря да работи вчера. Според мен се е скъсало жилото на машинката, която движи прозореца нагоре и надолу, защото при натискане на копчето се чува, че моторчето се задейства, но прозореца не се мести. Търсих доста, но не успях да открия тема за това как се сваля кората на вратата на точно този модел, има теми само за по-старите модели. Някой може ли да ме просветли?

Последна промяна от dobrin на Пон 23 сеп 2013 14:50, променено общо 1 път.
Причина: Коригирано заглавие.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Сваляне на кора на врата - Polo 9n 2002.

Мнениеот anonimko » Пон 23 сеп 2013 8:23

Кората се сваля по следния начин първо махаш декоративния капак на страничното огледало после дръжкака на врата е на две части махаш горния отдолу са два болта или кръстата отверка или евреиска звезда отвиваш ги и оттам нататък кората е на щипки както и на по-старите автомобили като откачиш щипките махаш жилото за отваряне на вратата отвътре а пъпката за заключване на врата си остава към вратата не се отвива като на по-старите автомобили като откачиш кората отдолу те чака вътрешна ламарина с болтове 8мм с тях внимавай защото всичко е завито на ламарината -централно,мотор настъклото и шини на стъклото като стигнеш дотам взимаш втори човек да ти държи стъклото преди да махнеш вътрешната ламарина ,но първо ще видиш две кръгли дупки горе високо и като мърдаш стъклото там се показват водачите на стъклото отвиваш ги като ти държи някои ти държи стъклото и махаш вече ламарината заедно с горе описаното и докато намериш какво се е счупило една дъска да подпира стъклото в краино горно положение после събирането по обратния ред .Успех

bantumi
Автомобил:
Двигател:

Re: Сваляне на кора на врата - Polo 9n 2002.

Мнениеот bantumi » Пон 23 сеп 2013 8:49

Благодаря ти! Справих се със свалянето на кората. Оказа се, че една от пластмасите, по които се движи жилото за стъклото се е е износила и самото жило е излязло от нея. На моргата намерих същото за 5 лева! :))))

Потребителски аватар
Wolfgar
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2003

Re: Polo 9n 2002г. сваляне кора на врата

Мнениеот Wolfgar » Чет 26 сеп 2013 23:03

Добре че си направил такава тема колега.Аз много търсих как се сваля и не намерих,а трябва да сменям колонките.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”