Защита от бездомните кучета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Re: Защита от бездомните кучета

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 21:41

Petrollhead, защо да храня някой, който продава домашния си любимец? Вместо да го изхвърли на улицата, човекът е решил да му намери грижовни стопани, вложил е пари да го захранва, обезпаразити, ваксинира, да го изроди, да жертва време и усилия докато порасне и го отгледа, да му издаде паспорт, да му чисти, да го отоплява зимата, да го заведе при ветеринар на преглед, за да установи дали е здраво, а ако не е - да го излекува. Накрая е нормално човекът да иска някаква сума за това, което е направил. Вместо да го изхвърли на контейнера, му търси стопани, срещу някаква финансова сума, която да обезпечи положените грижи и вложения.
Все пак домашните стопани на животни не сме милиардери или дарители и всеки търси някаква възвръщаемост на това, което е дал.
Освен това, аз съм ЗА продажбата, защото когато човек е КУПИЛ дадено животно и е броил пари за него, го цени много повече, отколкото когато му е подарено и още утре може да го изхвърли като боклук, защото не му е струвало нищо. А ако е дал няколкостотин лева, разсъждава по друг начин.
Ако например имам котка вкъщи и тя роди, естествено, че ще й продам котетата. Няма да ги изхвърля, няма да ги изоставя, но няма и да правя подаръци на някого. Обаче тези котета са ми разход, който искам да покрия с продажната цена, пък и да ми остане някой лев, няма лошо, все пак съм полагал доста грижи. Смятам знаеш колко струва един чувал Роял канин, един преглед при ветеринар, едно лечение /ако е необходимо/, издаване на паспорт, ваксина, обезпаразитяване и т.н.

Сигурно ще попиташ защо не кастрирам котката си - ми ако щеш, защото може да ми е забавно да ражда, да гледам малки, да наблюдавам процеса и т.н. Защото искам да прави това, което природата иска от нея като процес. Защото ще постъпя отговорно към новородените, ще ги отгледам с внимание и любов и ще им подбера грижовни стопани, които наистина ги искат.

Аз съм против хората, които под всякаква форма изоставят животни на улицата. Ако им намерят отговорни стопани, дали ще ги подарят или продадат е все тая. Въпросът е да не са на улицата.
Вече ако някой го дразни фактът, че човек се е поизпотил и е изкарал някой мижав лев от продажбата на малките, това е друг въпрос.
Ако някой стопанин си е мърльо, може да изхвърли на улицата домашния си любимец, без значение дали му е бил подарен, дали е купен, дали му е поверен и т.н. Т.е проблемът не е в начинът на придобиване на животното, а в отговорността на новите му стопани.

Последна промяна от Black-diamant на Съб 21 сеп 2013 21:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 21 сеп 2013 21:55

Black-diamant написа:...Сигурно ще попиташ защо не кастрирам котката си - ми ако щеш, защото може да ми е забавно да ражда, да гледам малки, да наблюдавам процеса и т.н. Защото искам да прави това, което природата иска от нея като процес...

Баси, какъв ти е проблемът тогава, че кучетата правят това, за което ги е създала природата- събират се на глутници и ловуват? На някой друг му е било забавно кучката му да ражда, да гледа малки, да наблюдава процеса и т.н. ...да прави това, което природата иска от нея като процес...:Mr Green Fun

Последна промяна от icoico на Съб 21 сеп 2013 21:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Black-diamant

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 21:57

Ми много елементарен - ловуват на наш гръб, нападат ни, хапят ни, застрашават ни. А какъв е проблемът като котката ми роди и продам котетата й? Кого застрашавам и каква е асоциацията с бездомните кучета? Аз им търся стопани, които да ги отгледат, а не да ги изхвърлят навън. Освен това, не съм ги пуснал навън да те хапят и нападат, нали? И да се размножават също...
Като му е било забавно да гледа процеса, да постъпи отговорно и да ги отглежда или да им намери стопани. Кучетата навън не са със стопани, нали?

Последна промяна от Black-diamant на Съб 21 сеп 2013 22:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 21 сеп 2013 22:00

Black-diamant написа:Petrollhead, защо да храня някой, който продава домашния си любимец? Вместо да го изхвърли на улицата, човекът е решил да му намери грижовни стопани, вложил е пари да го захранва, обезпаразити, ваксинира, да го изроди, да жертва време и усилия докато порасне и го отгледа, да му издаде паспорт, да му чисти, да го отоплява зимата, да го заведе при ветеринар на преглед, за да установи дали е здраво, а ако не е - да го излекува. Накрая е нормално човекът да иска някаква сума за това, което е направил. Вместо да го изхвърли на контейнера, му търси стопани, срещу някаква финансова сума, която да обезпечи положените грижи и вложения.
Все пак домашните стопани на животни не сме милиардери или дарители и всеки търси някаква възвръщаемост на това, което е дал.
Освен това, аз съм ЗА продажбата, защото когато човек е КУПИЛ дадено животно и е броил пари за него, го цени много повече, отколкото когато му е подарено и още утре може да го изхвърли като боклук, защото не му е струвало нищо. А ако е дал няколкостотин лева, разсъждава по друг начин.
Ако например имам котка вкъщи и тя роди, естествено, че ще й продам котетата. Няма да ги изхвърля, няма да ги изоставя, но няма и да правя подаръци на някого. Обаче тези котета са ми разход, който искам да покрия с продажната цена, пък и да ми остане някой лев, няма лошо, все пак съм полагал доста грижи. Смятам знаеш колко струва един чувал Роял канин, един преглед при ветеринар, едно лечение /ако е необходимо/, издаване на паспорт, ваксина, обезпаразитяване и т.н.

Сигурно ще попиташ защо не кастрирам котката си - ми ако щеш, защото може да ми е забавно да ражда, да гледам малки, да наблюдавам процеса и т.н. Защото искам да прави това, което природата иска от нея като процес. Защото ще постъпя отговорно към новородените, ще ги отгледам с внимание и любов и ще им подбера грижовни стопани, които наистина ги искат.

Аз съм против хората, които под всякаква форма изоставят животни на улицата. Ако им намерят отговорни стопани, дали ще ги подарят или продадат е все тая. Въпросът е да не са на улицата.
Вече ако някой го дразни фактът, че човек се е поизпотил и е изкарал някой мижав лев от продажбата на малките, това е друг въпрос.
Ако някой стопанин си е мърльо, може да изхвърли на улицата домашния си любимец, без значение дали му е бил подарен, дали е купен, дали му е поверен и т.н. Т.е проблемът не е в начинът на придобиване на животното, а в отговорността на новите му стопани.

дам, ти си поредния космат Ганьо. ти персонално си виновен за бездомните животни.

като си продадеш животното интересуваш ли се при кого отива? проверяваш ли как е след няколко месеца... година.
защото хората на които давам аз животни са лично проверени и при най-малък знак, че могат да се окажат неблагонадежни биват отсвирвани.
и всичко това за да не се окажат животните на улицата.

Последна промяна от Vlad777 на Съб 21 сеп 2013 22:23, променено общо 1 път.
Причина: Епитетите не са допустими!!

Потребителски аватар
Black-diamant

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 22:02

А ти си поредният, нарушаващ правилата на форума, като използваш обидни епитети. Да, проверявам при кого отива. На 2 месеца ми пращат снимки по мейла и имам постоянна покана да отида в дома им и да видя животното. Често съм го правил. Хората съм ги проверил, защото често пъти дори са мои познати. Досега нямам случай на изхвърлено коте. Мейлът ми е претъпкан с писма с АКТУАЛНИ снимки на любимците, които съм дал. Изглеждат чудесно.
Освен това откъде ТИ знаеш аз как преценявам хората, та даваш такива гръмки заключения и определения?
Ти си персонално виновен за ОЗОНОВАТА ДУПКА :biggrin

Последна промяна от Black-diamant на Съб 21 сеп 2013 22:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 21 сеп 2013 22:02

Black-diamant написа:Ми много елементарен - ловуват на наш гръб, нападат ни, хапят ни, застрашават ни. А какъв е проблемът като котката ми роди и продам котетата й? Кого застрашавам и каква е асоциацията с бездомните кучета? Аз им търся стопани, които да ги отгледат, а не да ги изхвърлят навън. Освен това, не съм ги пуснал навън да те хапят и нападат, нали? И да се размножават също...

Ей сега ще прочете темата някой гълъбар и не мога да те мисля :icon_lol

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Съб 21 сеп 2013 22:08

Да се смея или да плача, това твърдение направо ме уби. Или си обичаш домашния любимец, и делиш хапката си с него, или го виждаш като 100 доларова банкнота. Точно хора като теб са опасни, защото ако ги няма тия 100 долара, значи животното е излишно.

П.П. Имам 55 килограмова немска овчарка мъжкар, гледам го почти 9 години, и го взех като беше на 28 дена (БЕЗ ПАРИ).

Потребителски аватар
Black-diamant

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 22:10

Ми супер, но това че ти го гледаш все още, не значи че всички постъпват така.
За моя домашен любимец не бери грижа - и да ражда и да не ражда, никога няма да постъпя безотговорно и да го изхвърля или изоставя. Ако гледах на него като банкнота, щях да имам развъдник.
А като му продам котетата 1 път годишно например, това му е годишната издръжка за храна, консумативи и т.н. И всичкото това не ми пречи пак да си деля хапката с него.

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 21 сеп 2013 22:13

Black-diamant написа:Ми супер, но това че ти го гледаш все още, не значи че всички постъпват така.
За моя домашен любимец не бери грижа - и да ражда и да не ражда, никога няма да постъпя безотговорно и да го изхвърля или изоставя. Ако гледах на него като банкнота, щях да имам развъдник.
А като му продам котетата 1 път годишно например, това му е годишната издръжка за храна, консумативи и т.н. И всичкото това не ми пречи пак да си деля хапката с него.

Ето ти пак го гледаш като касичка, трябва едва ли не да се самоиздържа :11
Само че той за това е домашен любимец, защото го обгрижваш. Иначе щеше да е БАНКОМАТ.

Потребителски аватар
Black-diamant

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 22:15

Ми това са си твои фантазии. Никъде не съм казал, че ако НЕ роди, ще го изхвърля и изоставя, защото не си е изработил храната и поддръжката. Това че ти така си решил, си е твой проблем. Но като може да ражда, защо пък не...
Сори, но вероятно ти е трудно да разбереш, че не съм поставил раждането и ГРИЖИТЕ ПО НЕГО в положение на зависимост. И никога да не роди, пак ще го гледам и издържам, но като може да ражда, защо да не ражда?

Последна промяна от Black-diamant на Съб 21 сеп 2013 22:16, променено общо 1 път.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 21 сеп 2013 22:15

Едно секирче с по дълга дръжка и си готов

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 21 сеп 2013 22:21

Black-diamant написа:Ми това са си твои фантазии. Никъде не съм казал, че ако НЕ роди, ще го изхвърля и изоставя, защото не си е изработил храната и поддръжката. Това че ти така си решил, си е твой проблем. Но като може да ражда, защо пък не...
Сори, но вероятно ти е трудно да разбереш, че не съм поставил раждането и ГРИЖИТЕ ПО НЕГО в положение на зависимост. И никога да не роди, пак ще го гледам и издържам, но като може да ражда, защо да не ражда?

Точно раждането е проблема, защото много често което не се продаде го виждаме на улицата.

Едно секирче с по дълга дръжка и си готов

Теб просто ще се опитам да те игнорирам, защото от мнението се вижда, че ти липсва умствен багаж.

Последна промяна от rufkata на Съб 21 сеп 2013 22:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 21 сеп 2013 22:22

Поспрете се :death

Темата е "Защита от бездомните кучета". Всяко следващо мнение, което отиде в друга посока ще получи предупреждение!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 21 сеп 2013 22:25

Я кажете подходящ начин за защита от кучета при каране на велосипед защото днес съм карал 200 метра с краката във въздуха...

Потребителски аватар
Black-diamant

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 22:26

AmW написа:Я кажете подходящ начин за защита от кучета при каране на велосипед защото днес съм карал 200 метра с краката във въздуха...

В първата страница на темата има връзка към 2 теми, свързани с велосипедите.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”