Защита от бездомните кучета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Защита от бездомните кучета

Мнениеот muns61 » Съб 21 сеп 2013 22:37

Velodog:

Изображение

На запад от нас така са се оправяли, преди да станат толерантни към всичко, което носи печалба.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 21 сеп 2013 22:42

Black-diamant написа:
AmW написа:Я кажете подходящ начин за защита от кучета при каране на велосипед защото днес съм карал 200 метра с краката във въздуха...

В първата страница на темата има връзка към 2 теми, свързани с велосипедите.

А чете ли ги?

Аз пък спирам и почвам да ги лая и да ги гоня действа безотказно и следващия път не ме гонят

Куче, бито от байкър, не гони такива!

А пробвали ли сте да ги напръскате с вода от бидона?Чува се едно мощно квииииииииик и душата ти се изпълва с радост:DИначе и аз имам кучегон,ама действа само на някои кучета и на вълци(тест в зоологическата;)).

а дали поддават и на плюене с уста?

И т.н. :mhihi

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Съб 21 сеп 2013 23:51

muns61 написа:Velodog:

Изображение

На запад от нас така са се оправяли, преди да станат толерантни към всичко, което носи печалба.

Тука много се пише за оръжие, но "стрелците" трябва да знаят, че дори и въздушната пушка трябва да се регистрира. Та супер "професионалистите" с газово или друго оръжие ако сте без необходимите документи и ви барнат "ИЗГОРЯЛ" е меко казано.

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Нед 22 сеп 2013 8:19

Да, четох ги, макар и малко, има адекватни, полезни и резонни мнения, но това не пречи да съществува и тази тема, защото хората могат да предложат и нещо по-ефикасно и различно.

Потребителски аватар
gstg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstg » Нед 22 сеп 2013 9:37

Понеже темата е парлива :
навсякъде из магазините за лов и риболов можеш да си купиш един електрошок , има едни приличат на gsm нокия 20-30 лева , те са много силни и с много силен зук . кучетата се плашат от гръмотевици и от електричеството по прибюнцип. това е един безопасен метод да ги изгониш .
успех

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 22 сеп 2013 11:19

Знаем колеги че оръжието макар и газово или въздушно трябва да се регистрира в полицията, аз поне моите съм ги вписъл където трябва и не се притеснявам от това че ще ме "барнат"
Никой в темата не кара голегата да се прави на генгста или да ходи като в дивия запад опасан с пушки и пистолети, напротив, на всякъде поне аз съм писал оръжието да е малко и да се носи дискретно!
Никъде в темата не става въпрос за издевателства и гавра с животните, никой не го кара да му размазва главата или да го влачи с колата си из квартала.Единственото нещо което аз му казвам е да се подсигури с такова средство за самоотбрана с което да е сигурен че няма да бъде нахапан зверски от някакъв уличен помияр и ще може да се справи със ситуацията бързо и безпроблемно.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Нед 22 сеп 2013 13:14

Ебаси мисленето! Типично африканско. Не се гледа къде е проблема, а се търси как временно да се отсрани следствието!

Дайте всеки, и децата, да носят по един пистолет, шокова палка или винкел на кръста. Направо смешно.Къде живеем?

Никой от тук пишещите не е споменал за издевателства над животните и никой не си го и помисля. Всеки от нас е имал животинка у дома, някой продължаваме да имаме.

Мое мнение:
Куче със стопанин - да.
Улични кучета - до две седмици не ги ли осинови някой, и без тях!

Хем си казах, повече да не се връзвам на тези писания, ама...пак писах.

Последна промяна от Vlad777 на Нед 22 сеп 2013 15:21, променено общо 1 път.
Причина: Мнението не е свързано с темата

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Нед 22 сеп 2013 14:21

Дайте всеки, и децата, да носят по един пистолет, шокова палка или винкел на кръста. Направо смешно.Къде живеем?
Кириле опитах се да обясня че с тоя бабаитлък до никъде няма да се стигне,но малко хора като теб ме разбраха. :th_up

Последна промяна от Vlad777 на Нед 22 сеп 2013 15:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 22 сеп 2013 14:34

Да,ама тук се иска държавна политика!Както е прокаран този закон в Румъния!Тука наши и ваши си регистрират фондациики за кучета,котки,прасета,гълъби и канарчета!И понеже като се появят здравомислещи,започват да подскачат като ощипани ученички,че туко-виж сме им затрили бизнеса! :censored2 После намират(а те са много) откачени пенсии без работа и им подхвърлят купончета,за да купуват храна!Това е уличен развъдник,стимулиран законно!И понеже ние сме баламурници с нашите данъци се строят приюти!

Последна промяна от Vlad777 на Нед 22 сеп 2013 15:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Нед 22 сеп 2013 15:04

Уреждането на този въпрос е сложен казус, за който на първо място е нужна адекватна държавна уредба, силно самосъзнание и ниво действие.
Но междувременно, докато не са ни заразили, изпохапали и изяли, трябва все пак да се защитаваме и да противодействаме на създалата се опасност.
Засега се спрях на варианта силен електрошок, облечен в компактен и безобиден размер. Ако кучето се приближи на сантиметри от мен, жегвам го и докато се освести, вече съм избягал.
Дори в текущото ни законодателство е предвиден институтът на неизбежната отбрана, като средство за противодействие на евентуално нападение от ЧОВЕК. Щом законодателят предвижда да нараним човек, който ни е нападнал, и това да изключи наказателната ни отговорност, защо да не може да нараним и животно, което ни е нападнало, с цел самоотбрана, докато чакаме проблемът с бездомните кучета да се разреши и действаме по него?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 22 сеп 2013 15:21

Vlad777 написа:Поспрете се :death

Темата е "Защита от бездомните кучета". Всяко следващо мнение, което отиде в друга посока ще получи предупреждение!

Тъй като, въпреки предупреждението, продължиха мненията, които не са по темата, последните няколко изказали се получиха предупреждения, а темата приключва. :lock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”