В пазарна икономика няма как да се случи това с пределните цени. Просто като не ти харесва цената - не купуваш. Така работи пазарния принцип и конкуренцията.
Пределни цени могат да се поставят само за монополи - тогава няма откъде да купиш като не ти харесва - например ток, вода, парно.
За такситата е изключение, защото това е по-скоро нещо, с което много се злоупотребява и се мамят хората.

Писна ми да ме мислят за идиот!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Писна ми да ме мислят за идиот!!!
Iezekil написа:Примера не е удачен пък и говори за производство.Аз визирах търговците-междинното звено.
как ще разделиш производителя от търговеца.
нали в момента в който наложиш ограничение на търговците те ще станат производители.
до сега са продавали директно, сега първо ще дозатегнат 2 болта и тогава ще продават
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Както казах,това вече се е случило във Франция.
Това търговец да стане производител е меко казано несериозно.Повечето търговци поддържат огромен асортимент,няма как и печелят повече от производитела,като често го изнудват за допълнителни отстъпки.
По-големите европейски фирми наистина са се ориентирали към собствена дистрибуция именно за това,да се избегнат излишните скокове в цените.У нас това правят и по-големите вносители.
Пример с ел-крушки съм дал назад в темата.Сметнато в проценти е страшно.
Дал съм пример и със запалките,същото е и със дезодорантите и парфюми най-вече,тоалетна хартия.Храните също влизат в категорията с бежбожните надценки,техники,специфично оборудване и т.н.
Това търговец да стане производител е меко казано несериозно.Повечето търговци поддържат огромен асортимент,няма как и печелят повече от производитела,като често го изнудват за допълнителни отстъпки.
По-големите европейски фирми наистина са се ориентирали към собствена дистрибуция именно за това,да се избегнат излишните скокове в цените.У нас това правят и по-големите вносители.
Пример с ел-крушки съм дал назад в темата.Сметнато в проценти е страшно.
Дал съм пример и със запалките,същото е и със дезодорантите и парфюми най-вече,тоалетна хартия.Храните също влизат в категорията с бежбожните надценки,техники,специфично оборудване и т.н.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Iezekil написа:Както казах,това вече се е случило във Франция.
Каза, че си чувал, че се е случвало

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Да се включа и аз понеже сега видях темата, колеги това нещо отдавна ми е ясно тук в милата ни родина ни дерат кожите от 100% до 400% за един и същ продукт или сходен такъв, поради тази причина почти нищо не си купувам от БГ, крайно време е хората масово да спраят да пазаруват в БГ и може би най накрая ще се сетят "ТЪРГОВЦИТЕ" да се приземят и да си коригират цените на стоките!!!!!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мога много примери да давам но ще споделя само последния...
Ако искам да си купя айпад мини 16гб и целулар тук ще трябва да се бръкна поне около 950 левчета.
Ако обаче не искам да ги давам и си го поръчам от UK ще платя само около 690лв за същото нещо + доставката (която в моя случай не е чрез куриер).
Ако искам да си купя айпад мини 16гб и целулар тук ще трябва да се бръкна поне около 950 левчета.
Ако обаче не искам да ги давам и си го поръчам от UK ще платя само около 690лв за същото нещо + доставката (която в моя случай не е чрез куриер).
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Дадена стока струва толкова колкото е склонен да плати потребителя за нея
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, ако купуваш кола на 10 години или дърва за огрев...
Но цените тук, на нови коли, техника, дрехи и т.н. са безобразно по скъпи от страни с икономики за които можем само да мечтаем
Но цените тук, на нови коли, техника, дрехи и т.н. са безобразно по скъпи от страни с икономики за които можем само да мечтаем
-
Точно дрехите и колите са по евтини в България
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тва вече се дължи на друго... Стандарти, качество и подобни, но това е мое мнение.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
IRRITATING написа:Точно дрехите и колите са по евтини в България
Да бе да,колите на старо навън са по половин заплата,за дрехите съм дал примери назад.
По забележката на Влади -чувал съм,че таван на надценките на хранителните стоки например има в много европейски страни,забравих точната бройка но не е малка.
-
Това се случва само в Русия Влиза Путин в супера и казва че сиренето е скъпо и управителя казва че цената ще бъде свалена
В цивилизованите страни цените ги определя пазара

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е как тогава много по големи пазари определят цена по ниска или равна от нашата ? За хранителни стоки, техника и дрехи говоря основно.
-
Я ми кажи на теб ако ти взимат колите на 100евро ще ги даваш ли на 60евро
lion_heart002 написа:Онзи ден ми направи впечатление,че в бг бадемите са 3 пъти по-скъпи от тези в UK.
На мен пък днес ми направи шокиращото впечатление, че стопер за врата предлаган в Бриколаж за около 5 кинта струва в невзрачна строителна борса между улиците Любляна и Монтевидео по Околовръстното на София 70 стотинки.

Направо бях изумен и си купих веднага 4 бр. за 2.80 лв.
След това минах нарочно през Бриколаж и се убедих, че не греша. Представете си колко печелят и крадат от България тези мръсни френски гадинки!!

И да допълня - това са почтените чуждестранни "инвеститори" в БГ.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”