Golf 4 R32 ®

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Re: Golf 4 R32 ®

Мнениеот bace_go6o » Пон 16 сеп 2013 23:27

Поздравления за хубавия автомобил. Всички промени дето си правил оп нея са точни и правлни за една страхотна визия. Пиша този коментар за да изкажа положителното си мнение за темата и колата ти, а и за да я следя от близо ... Само едно не6тичко не ми харесва, дневните светлини които си сложил в предната броня, само това не ми допада като визия. Успех с проблема с паленето. Поздрави :th_up

Потребителски аватар
GALIANO
Автомобил: Cupra 300
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Вто 17 сеп 2013 18:46

Ако успея да вържа DRL-a, ще ги махна.

Потребителски аватар
Dessi
русият голф
Автомобил: VW Golf 2002
Двигател: 1.9 TDI ASZ
Контакти:

Мнениеот Dessi » Съб 21 сеп 2013 9:39

Каквото и да кажа ще е малко... Поздравления за сбъднатата мечта, мечта на много хора...

Благородно ти завиждам :cool

Потребителски аватар
GALIANO
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Нед 22 сеп 2013 18:26

Имам проблем със задна лява врата.Не мога да я отключа.Нито със централното нито от вътре.Успях да сваля кората и задвижващият механизъм за стъклото.Ключалката е във вода.Явно е влязло вода в механизма и нещо е заяло.Някой да има идея как да отворя вратата?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 22 сеп 2013 18:31

Изключително често срещан проблем, особено при англичанките

http://www.youtube.com/watch?v=MNg18qaYU9o

Потребителски аватар
GALIANO
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Нед 22 сеп 2013 19:13

Моята дръжка не е счупена.Не съм и пускал child lock-а.Трябва да е нещо друго.
Моят проблем е като този на клипа.

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Нед 22 сеп 2013 19:27

Подобен по симптоми проблем имах и аз лятото на моята кола Вурале, кората /шофьорската/ я измъкнах без да отварям вратата. Проблема се оказа от едно малко моторче, което вдига и смъква пина, действието му е като ексцентрик, беше се отрило зъбното му пластмасово зъбче. С това мога да помогна.

Потребителски аватар
adr3nalinchy
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AGU

Мнениеот adr3nalinchy » Нед 22 сеп 2013 20:58

Имах същия проблем на пасажерската врата и като ходих в сервиз ми махнаха пластмасовата кора с 300 зора та и задната врата я свалиха за да могат да развият болта. Незнам при задната как стоят нещата, проблема се оправи като си купих друга брава. А моята брава като я свалиха паднаха някакви малки пластмаси от нея, и най вероятно това е била причината да не се отваря вратата. :smile

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 22 сеп 2013 21:43

Вурал, и аз съм на същия хал, от доста време ми правиха магарии задните, особено зимно време ма ся решиха и лятото да не работят. Минала зима и двето задни решиха да създавата главоболия и то ежедневни, когато един ден задна дясна напълно отказа. В деня в който решихме да я отваряме по грубия начин, тя реши че се отвори сама, все едно , че никога не е правила проблеми. Последва светкавично разглабяне на вътрешната кора, поне да ми е лесно ако пак реши да се заключва. Сменихме бравата след това и проблема перманентно изчезна.

Проблема им е в самото моторче, което върти запчатките, не се чупи, не изгаря, ма явно с времето пу омръзва да върти и когато е под напрежение, няма хала да завърти запчатките, щот реших да я разглобя цялата на съставните и части и да видя аджеба къде им е проблема.

Лошото е, че от няколко месеца и задна лява отказа напълно, и ся я чакам да и дойде кефа да се отвори, след което ако се случи - светкавично разглабяне на врата или ще и дръпна буксата да не се включва двойното заключване. Днеска си играх половин час без резултат, изнервих се тотално и и теглих една майна :Mr Green Fun

Най-тъпото е, че дори и да махнеш кората, в затворено положение на вратата, нямам никва идя как ще се стигне до машинката за да се строшиш, без да се потроши вратата, щото е така навряна и отвсякъде е тенекия, друг е въпроса, че се сваля дори и малкия прозорец, лайсната която се държи от болтове, до които нямаш достъп в затворено положение, за да се смени машинката.

Най-шиб@ния проблем с който съм се сблъсквал с тази кола, след което очаквам да ми откаже тази на багажника, щот другите вече съм ги минал :neutral

ся ме е яд, че не оправих и лявата, ма поне ми работи дясната, иначе щях да стана 3-ри врат :mhihi

Зелена ли ти е ключалката?

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Нед 22 сеп 2013 22:22

Мите, бравата се маха и без да се сваля прозореца, само малко повече гимнастика трябва. Моята като ми я правиха се наложи към 10 пъти да я свалят и само първите 1-2 пъти беше проблем, след това момчето и на сън можеше да я свали.
Имах проблем когато не можеше да се отвори вратата по никакъв начин и подходихме точно като клипчето по-горе където отхлабват въженцето за външната дръжка и успяхме да отворим вратата.

Потребителски аватар
GALIANO
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Пон 23 сеп 2013 19:05

Ето го виновника.Механизма който служи за отключването и заключването на бравата е заяла.

Изображение

Направих тази дупка и със помоща на отверка повдигнах пластмасата на горе и в същото време от вън трябваше да се дръпне дръжката.

Изображение

Днес поръчах чисто нова.Не ми се слага пак някоя стара,че може пак да ме сполети същото.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Потребителски аватар
cherymanus
Автомобил: VW Golf 4 R32
Двигател: R32 BFH 2004

Мнениеот cherymanus » Вто 24 сеп 2013 8:29

Евала,майстор Вурал :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
GALIANO
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Чет 26 сеп 2013 19:05

Проблема с паленето вече е мит :) Както rabotnika каза,след смяна на помпата всичко си дойде на мястото(за сега :)
Друго което искам да попитам,имам възможност да ъпгрейтна халдекса 50:50,но не знам дали това е добре или не.Има ли смисъл?

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 26 сеп 2013 19:29

Много е слаба колата за Халдекс ъпгрейд. При над 350 коня вече има смисъл..

Потребителски аватар
GALIANO
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Чет 26 сеп 2013 20:03

Не,ще има турбо проект.Целта която съм предвидел е 450-500hp.То се видя,че ще си я карам :)Ма като съм почнал,си казах нека поне я довърша.
Въпроса ми е има ли смисъл от този ъпгрейд и ако има какъв е той?
Идеи за турбо проект приемам също :redface .Проблема е,че материята ми е непозната и без чужда помощ няма да стане.
Има 2 решения:
-плащаш двойно и не се занимаваш с нищо и си караш
-или плащат само за части и сам си сглобяваш всичко.
Второто няма да е проблем.Проблем ще имам със напасването на софтуера а може би и с др. неща.Мога ли да постигна 450hp без да се налага да сменям стоковия съединител или каквото и да е било по двигателя,че преди 2 месеца го свалях :) Както по-горе споменах съвети и идеи са винаги добри дошли.Забравих да спомена бюджета е около 5000-6000€
Поздрави на всички.

Върни се в “Моят Volkswagen”