Поло 1.4 TDI и Поло 1.9 SDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefko1992
Автомобил: vw polo 9n
Двигател: SDI 64 hp

Re: Поло 1.4 TDI и Поло 1.9 SDI

Мнениеот stefko1992 » Нед 22 сеп 2013 22:37

Здравейте,да обновя темата малко.Предстои ми закупуване на първия ми автомобил,доста се вълнувам :11 . Покупката най-вероятно ще е след няколко месеца и събирам информация точно относно за тези 2 мотора.Ореантирал съм се към Поло 9n дизелче,производство от 2003 та до 2005.Колата ще я карам най често на къси разстояния от около 6,7 километра извън градско и после може би още толкова градско.Както повечето хора се интересувам от надеждността на самата кола и двигателя, разхода и не на последно място динамиката.Прочетох доста информация за тези 2 двигателя/
1.4 тди - пд, 3 цилиндъра,що годе не лоща динамика,в някои теми се споменава за живот до 150 000 в други над 600 000 !? на места се споменава разход от 3,5 3,8 до около 7 дори 8, силни вибрации, и се споменава и за скъпата поддръжка но повечето теми които четох са от преди поне 2 години и предполагам цените са се смъкнали малко.
1.9 сди не е помпа дюза,4 цилиндъра,в едни коментари се казва,че динамиката не е лоша а в други,че просто липсва.По дълъг живот и доста глупако устойчив.Разход от 4,5 до 10 през зимата !?Доста шумен.Силни вибрации.Сравнително евтина поддръжка в сравнение с 1.4 тди.
И двата си имат предимства и недостатъци.Бих казал че имам доста спокоен стил на каране,но все пак е добре и да мога да изпреварвам от време на време :icon_lol .Бих искал хора с такива автомобили със същите двигатели да споделят мненията си от техния опит ,а не изказвания от типа "на братовчед ми един приятел има такова и е много доволен">Също така и ме интересува при пуснат климатик усеща ли се спад в мощността и при скорост от 100 км/ч какви обороти поддържа двигателя и както споменах вече разхода,цена на части,чести проблеми, и всичко друго което сметнете за полезно :wink Поздрави!

Последна промяна от stefko1992 на Сря 23 окт 2013 16:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 23 сеп 2013 7:21

Щом ще минаваш по-малко от 3000км. на година с тази кола, защо държиш да е дизел, каква е идеята?

duzar84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duzar84 » Пон 23 сеп 2013 7:49

Моето Поло е 98-ма год. 1.9SDI 64к.с. - 100км/ч на 2500об/мин.

Колкото до динамиката-всички имат различни разбирания и изисквания.

Потребителски аватар
stefko1992
Автомобил: vw polo 9n
Двигател: SDI 64 hp

Мнениеот stefko1992 » Пон 23 сеп 2013 10:28

forski написа:Щом ще минаваш по-малко от 3000км. на година с тази кола, защо държиш да е дизел, каква е идеята?
В семейството ми имаме дизелови и бензинови коли,имал съм възможност и да покарам малко дизелови коли на приятели и имам някаква малка база за сравнение и ми допада повече дизеловият двигател това е. :beer :)

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Пон 23 сеп 2013 11:59

Здравейте. И аз като колегата stefko1992 искам да си сменя автомобила, който в момента е Golf 3 1.6 mono/GAZ.
Спрял съм се на дизелово Polo 1.4 TDI или 1.9TDI. Не видях в горните постове някой да е направил разлика м/у тях. Колата ще се кара предимно градско 5-6 хил.км. за Година. Трябва ми малка кола за градски условия и евтина подръжка. Компромисен вариант е Opel Corsa Disel... Чакам мнения и препоръки. Мерси.

turboie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turboie » Чет 31 окт 2013 20:37

Вчера го купих нов внос на 189000 2004г 1,9 sdi, като цяло съм довел макар и още да сам го карал малко динамиката е прилична това е кола за олегнали хора които не се напъват само да исприварват аз наи много вдигам 120 не поиче от дупница до любимец сложих му 19 кг нафта 385 км,малко под 5 извънградко .Иначе исках да зимам 1,4 тди ама те са на по 250-300 хиляди километра всичко се връща мотора е хубав но на тия километри си е вече амортизиран и го чака голямо обслужване а то е доста скъпо доколкото знам,и затова заложих на по сигорния мотор 1,9сди обикновен дизел с доста по ефтина подръжка надежне при добра продръжка и приличен расход с прилично каране.още нямам големи впечатления.Аз искарах късмет с колата взех я доста запазена и подържана но не всички са така.По натак ще дам повече информация .

:negramotno

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 31 окт 2013 21:07

Да ти честита!Отличен избор и желязна логика!

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Нед 09 мар 2014 7:48

Здравейте. И аз като колегата stefko1992 искам да си сменя автомобила, който в момента е Golf 3 1.6 mono/GAZ.
Спрял съм се на дизелово Polo 1.4 TDI или 1.9TDI. Не видях в горните постове някой да е направил разлика м/у тях. Колата ще се кара предимно градско 5-6 хил.км. за Година. Трябва ми малка кола за градски условия и евтина подръжка. Компромисен вариант е Opel Corsa Disel... Чакам мнения и препоръки. Мерси.

Няма ли кой да направи сравнение на тези два двигателя на Polo: 1.4TDI 1.9TDI ? Или да вземам и аз 1.9 SDI като колегата "turboie"?

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пон 10 мар 2014 14:48

antondonew написа:Здравейте. И аз като колегата stefko1992 искам да си сменя автомобила, който в момента е Golf 3 1.6 mono/GAZ.

Няма ли кой да направи сравнение на тези два двигателя на Polo: 1.4TDI 1.9TDI ? Или да вземам и аз 1.9 SDI като колегата "turboie"?

Колега, не ме разбирай погрешно, не се заяждам или пък се опитвам да ти кърша хътъра, просто давам приятелски съвет. За 5-6 хил. км./год. и то в градски условия, не си заслужава TDI особено пък 1.9 и то на такова купе. Тези двигатели разкриват предимствата си извън града (особено вторият), вътре нито икономията му ще успееш да реализираш, нито пък удоволствието от въртящия момент, който улеснява изпреварването. По мое мнение, на теб ти трябва нещо от сорта на 1.4 атмосферен бензин, в градски условия (тръгни - спри) са пъргави, а като разход в пари ще ти е горе долу същото, само дето няма да се притесняваш за турбини и подобни скъпи ремонти.
Казвам ти го като човек каращ 1.9 TDI, в града няма особени предимства пред бензина (харчи около 7 при нормални условия, при тежки задръствания предпочитам да не знам колко е :mhihi ), виж като тръгна на някъде нещата стават други.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”