Здравейте,да обновя темата малко.Предстои ми закупуване на първия ми автомобил,доста се вълнувам

. Покупката най-вероятно ще е след няколко месеца и събирам информация точно относно за тези 2 мотора.Ореантирал съм се към Поло 9n дизелче,производство от 2003 та до 2005.Колата ще я карам най често на къси разстояния от около 6,7 километра извън градско и после може би още толкова градско.Както повечето хора се интересувам от надеждността на самата кола и двигателя, разхода и не на последно място динамиката.Прочетох доста информация за тези 2 двигателя/
1.4 тди - пд, 3 цилиндъра,що годе не лоща динамика,в някои теми се споменава за живот до 150 000 в други над 600 000 !? на места се споменава разход от 3,5 3,8 до около 7 дори 8, силни вибрации, и се споменава и за скъпата поддръжка но повечето теми които четох са от преди поне 2 години и предполагам цените са се смъкнали малко.
1.9 сди не е помпа дюза,4 цилиндъра,в едни коментари се казва,че динамиката не е лоша а в други,че просто липсва.По дълъг живот и доста глупако устойчив.Разход от 4,5 до 10 през зимата !?Доста шумен.Силни вибрации.Сравнително евтина поддръжка в сравнение с 1.4 тди.
И двата си имат предимства и недостатъци.Бих казал че имам доста спокоен стил на каране,но все пак е добре и да мога да изпреварвам от време на време

.Бих искал хора с такива автомобили със същите двигатели да споделят мненията си от техния опит ,а не изказвания от типа "на братовчед ми един приятел има такова и е много доволен">Също така и ме интересува при пуснат климатик усеща ли се спад в мощността и при скорост от 100 км/ч какви обороти поддържа двигателя и както споменах вече разхода,цена на части,чести проблеми, и всичко друго което сметнете за полезно

Поздрави!