Въпроси относно детска акумулаторна количка

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Въпроси относно детска акумулаторна количка

Мнениеот rahwin » Пон 23 сеп 2013 19:53

Здравейте,колеги.Купих на малкия детска акумулаторна количка http://kasida.bg/detska-akumulatorna-kola-s-distancionno-bmw-12v-great-racing-106-23406.html но е с батерия 7АН,а не 10АН. Количката върви със зарядно адаптерче 12V 1A.Имам следното питане-понеже с това адаптерче трябва да се зарежда 12-18часа,а имам адаптер 12V 2A,мога ли ползвам него и ще се зарежда ли по-бързо с него?И другото ми питане-мога ли да купя такава батерия http://kvazer.com/raggie/44807--weida-12v-9ah-151x65x94mm.html за количката и да я зареждам по същия начин?Идеята ми е да ги зареждам и двете и да си ги сменям като излезем,за да си гарантирам по-дълъг пробег при едно излизане,а не да се прибираме след час с изтощена батерия.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Въпроси относно детска акумулаторна количка

Мнениеот IRRITATING » Пон 23 сеп 2013 19:59

Цената на тази батерия е много висока Скоро търсих батерии за аларма и цените бяха 15-20лв

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 23 сеп 2013 20:20

Ако твоето адаптерче наистина е 12В значи не става за зареждане на оловни акумулатори. На самите акумулаторчета е написано, че при циклична употреба трябва да се зареждат до 14,5В.
С колкото по-слаб ток се зарежда един акумулатор толкова по-добро е зареждането. Акумулатора ще "събере повече ток" и живота му се удължава.
И при разреждането е същото, ако с едно акумулаторче издържа 1 час значи с две пак такива акумулаторчета свързани паралелно ще издържи 3 часа. Ако караш с едното докато свърши и после сложиш другото ще издържат общо 2 часа.
При зареждане е най-добре да ги свързваш паралено и да ги зареждаш заедно със слабото зарядно, ако си намериш още по-слабо по-добре.
При акумулаторите 2+2 не е равно на 4, а на 5.

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Пон 23 сеп 2013 20:34

Сега погледнах под седалката,вътре са 2 акумулаторчета по 6V,свързани последователно.
Да разбирам,че не ми вършат работа оловни акумулаторни батерии,така ли?Тогава какви да търся,може направо да дадете линк къде се продават.
Относно адаптерчето,явно ще си ползвам него,щом е по-добре така.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 23 сеп 2013 20:39

По колко амперчаса са тези батерии?
Според линка трябва да са по 10Ач?
Има ли място за по-големи?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 23 сеп 2013 20:40

А да попитам и аз...има ли място за малък автомобилен акумулатор около 50-55а/ч? С него ще кара цял ден :gruebel

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Пон 23 сеп 2013 21:08

Утре ще снимам кво е под седалката и кво пише на батериите.Описанието в линка е грешно,днес ги посъветвах да си оправят заблуждаващото инфо.Това за автомобилния акумулатор шега ли беше или сериозно става?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 23 сеп 2013 21:11

Не съм запознат с тия колички и не знам имат ли място за по-голям акумулатор :gruebel
Ако са го предвидили с автомобилен акумулатор,ще се вози цял ден :smile

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 23 сеп 2013 21:45

Автомобилния акумулатор е с течен електролит и има (според мен само хипотетична) вероятност детето да пострада. Има и сухи акумулатори с всякакви размери. Просто трябва да набуташ най-големия, който влиза на мястото. Може да се сложат и няколко, ако формата на мястото е неподходяща само за един голям.
Ако сложиш литиево йонни пробега ще е достатъчен да стигне до Пазарджик, но цената ще те откаже.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 23 сеп 2013 23:50

А може и животът на моторчето да не е особенно голям, затова да са му сложили малък акумулатор. Дето се вика "в смисъл" :mhihi като е малък алумулатора, бързо ще се изтощи, отиваш вкъщи да зареждаш и край, вече караш на другия ден. Ето ти на :biggrin , колата си я ползвал цяло лято .... нищо че по 15мин на ден, иначе за седмица мотора е аут. Говоря съвсем сериозно, за мен това е логиката, освен цената разбира се.

Иначе няма проблем да се сложи дори автомобилен акумулатор, съобразно със съветите на колегите по-горе :th_up .

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”