MMX написа:Не знам как го измисли това - от опит или така ти се струва?...
Да речем, че от много опит, така добре ли е? :)
MMX написа:Не знам как го измисли това - от опит или така ти се струва?...
MMX написа:Както казах - аз от по-малко опит не съм имал проблем с такава оценка. Освен ако не си се опитвал да оцениш на 700лв кола на 3-4г.
radi_b4 написа: Проблем въобще няма да са таксите, а това, че хвърчащите договорчета в повечето случаи няма да ви направят собственици, най-малкото от липса на конституирани страни по договора. Чисто хипотетично казано.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 2
IRRITATING написа:Да Васил Иванов нали не беше прехвърлил колата на главния прокурор при нотариус
$100 написа:...при участието на нотариус и с добре оформените им договори, в които изрично пише, че всичко по колата е огледано и е наред е доста трудно да се оспорва и разваля сделка. А ако хората започнат сами да си пишат хвърчащи договорчета, формулирани мъгляво и неопитно би могло да се развалят сделки в съда много по-лесно.
icoico написа:Може и да не повярваш, но има една машина, която срещу 4 стотинки на копие ти изкарва съвсем същия договор, какъвто ще ти напише и нотариус
radi_b4 написа:...А онзи го лишиха от права, но на хейтъра Ганьо най-му отърва всички да са маскари, а ако случайно не са или не достатъчно, да ги доомаскари...
MMX написа:...Разсъждаваш от гледна точка на опитния продавач/купувач, а става дума за средно статистическия...
radi_b4 написа:Нова звезда на небосклона. Това не е негово задължение. А и формално няма как да го направи. Негово задържение е да следи за плащането на местния данък и конституирането на всички страни, които следва да са участници в производството. От там на сетне, всички други облигационни отношения са си ваши. За това са ти казали, защо не си го проверил там сам. ...
radi_b4 написа:Нова звезда на небосклона. Това не е негово задължение. А и формално няма как да го направи. Негово задържение е да следи за плащането на местния данък и конституирането на всички страни, които следва да са участници в производството. От там на сетне, всички други облигационни отношения са си ваши. За това са ти казали, защо не си го проверил там сам.
Поредния Ганьо, дето друг му е виновен. А сега нека хвърлим и бомбата - отидохте при нотариуса с фирмаджията и казахте - триста лева продажна цена (чисто хипотетично и примерно предложено). И в момента, в който се окаже, че трябва да се връщат пари, искам да видя как срещу връщането на буса взимаш чисто хипотетичните триста лева, вместо действителната цена, платена от теб.
Освен това, запорирането не означава, че не си собственик. Ти си такъв, но запорът подсигурява вземане на твои кредитори. Същото, като да ми дължиш пари, да не искаш да ми ги дадеш и аз да ти запорирам колата, апартамента или банковите сметки, за да съм сигурен, че ще си получа парите. Чрез съдия изпълнител и публична продан. Да не се разпоредиш с колата, в случая, докато не ми възстановиш парите. Това не означава, че не си собственик на същата, както и че няма да се вдигне запора, след като си платиш задължението.
От този пост по-горе става ясно защо не трябва да се минава на "минимална стойност" на автомобила при нотариус и какво става, ако се хитрува. Търсиш друг виновник за кафявото петно в своите гащи. А и също така как една слаба обща култура по определен казус, особено бил той в тази област, може да бъде тълкуван погрешно от въпросните неосведомени лица.
Когато случката се развие при описаните от мен условия, това е още един пример за наигран, който се е опитал да наиграе системата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 38 госта