Колко газ Ви харчат колите:

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
buller
Автомобил: Audi_Q5 FY
Двигател: DJYA 2020

Re: Колко газ Ви харчат колите:

Мнениеот buller » Пон 23 сеп 2013 21:38

liderass написа:Може часа да е пик, а колегата да си пердаши по околовръстното Бояна - Младост 4 с 80-90 км/час и да се радва на ниския разход!

П.С. Колега несериозно е да споделяш на такъв мотор, разход на газ 9.7/100 !

Позна откъде минавам в някои от случаите, но специално това засичане е през централните улици.
Нямам намерение да доказвам нищо на никой, просто давам информация за колегите.
Не съм по гонките, нито излишно форсирам двигателя. Вероятно за 100 км колата дърпа още 1-2 литра бензин (не зная колко е, защото не го засичам).
Какво му е ненорланото на разхода на газ - колата е винаги загряла като прехвърля? Колк ода харчи - 15/100? И толкова може, стига да искам :Mr Green Fun
Със същия този автомобил съм правил и 5,8/100 (по борд) на бензин извън града, така че всичко е до това колко ти е изрядна колата и как я караш :beer

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пон 23 сеп 2013 22:10

myrshavija написа:Г-н адвокат, agumba,
МОЖЕШ ЛИ ДА ЧЕТЕШ?
Smeagol написа:Последното засичане в час пик в София:

1.8Т 150 к.с.: 38,5 литра и 395 км - около 9.7/100, без да смятам бензина.

За четене, мога да чета, ама май на тебе карането не ти иде много отръки!

N3wb1e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N3wb1e » Вто 24 сеп 2013 7:37

Последно засичане на Polo AEX(1.4 60к.с.)с ГИ разход - 9.8л./100км. градско във Варна. Чудя се дали да не земам и аз едно Голфче 1.8T, хем ще върви, хем ще гори и по-малко. :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 24 сеп 2013 9:16

Кой каква информация дава си е негова работа. icon_idea

Голф 4 1.8Т 150 к.с. по каталог му дават 10.8 градско. Това говорим за бензин.

Аз съм с Ауди А3 1.8 без Т, което съм карал цели 6 години на бензин, преди да мина на газ. На него по каталог му дават същия (10.6) разход.

Градско в София под 11.5 не съм успял никога да постигна. Това за бензин. Вече съм на ГАЗ. разход на газ под 13 също не мога да постигна.

Разбирам недоволството на колегите в темата. Smeagol, не им се сърди - просто всички те са недоволни, че още не си издал подробен User Manual (Практическо ръководство) с клипчета и демонстрации как се постига разход с 1 л. по-нисък от заложения от производителя и при това на ГАЗ и при това в ЧАС ПИК в задръстванията в София! Дерзай и ако е качествено направено може да открием нов раздел на форума "Как да караме най-икономично" icon_idea

П.П. Може да помолим и TopGear, AutoBild и mobile.bg да напишат по една обширна и полезна статия на тази тема с включване от твоето ръководство. А кой знае, може и да вземат твоята кола за продължителен тест и да покажат в професионален филм този феномен! :mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 24 сеп 2013 9:37

agumba написа: За четене, мога да чета, ама май на тебе карането не ти иде много отръки!
Ела да ме научиш! Ще покараме в центъра на София между 0830 и 1230 през седмицата - ако успееш да демонстрираш с ГИ разход на газ с 1л под каталожния на бензин, ще ти платя разходите за гориво СтЗ-Сф-СтЗ, за градското и за каса бира.

П.С. Като се замисля - сега двете коли в нашето семейство горят около литър газ над каталожния разход на бензин. Ако ме научиш как да сваля с 1л ПОД каталожния, ще спестявам по 2л газ на всеки 100км. Ако допуснем, че минавам по 20000км градско годишно, това са 400л газ. Добавям към "компенсацията" 100лв в брой. Което означава, че ще ти платя разходите за гориво, каза бира и 100лв, ако ме научиш да свалям разхода на газ с 1л под каталожния на бензин. Съгласен ли си?

Потребителски аватар
Aleksey
Автомобил:
Двигател: 1996 ABF

Мнениеот Aleksey » Вто 24 сеп 2013 9:50

И аз ще черпя ако постигна разход на газ градско 10/100, последно засичане градско 14,7/100км газ(което е в нормите според мен), колата е ABF.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 24 сеп 2013 10:15

направо като гледам последните мнения се чудя да пиша ли ,да се обеся ли :rolleyes
30литра газ - 265км преход
160 км по магистрала с поддържана скорост 130-140 - на момент или два развивах някви хипер скорости за пробата :Mr Green Fun
останалото е градски разход - средно къси разстояния като не си позволявам драпки и дръпки щото е смешно с ААМ-а, но понякога от лиготията "наказвам" някое друго 4.2 куатро :mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 24 сеп 2013 11:59

Не разбирам какво се заядохте с колегата, човека е написал 9,7 и бензин отделно. Като прибавите към тези 10л газ още 2 - 3л бензин и разхода си става съвсем нормален.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 24 сеп 2013 12:20

Според мен, 2-3л бензин на 100км за "загряване" при температури над 15°С е твърде много. Даже и така да е, сумарно под 13/100 в час пик пак е нереално нисък разход за мен. И не виждам нищо лошо да изразяваме недоверието си.

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Вто 24 сеп 2013 13:09

myrshavija написа:Според мен, 2-3л бензин на 100км за "загряване" при температури над 15°С е твърде много. Даже и така да е, сумарно под 13/100 в час пик пак е нереално нисък разход за мен. И не виждам нищо лошо да изразяваме недоверието си.

Много ги разбираш нещата... Знаеш ли как е нагласен моят ГИ, знаеш ли коло студени старта имам, знаеш ли какъв е маршрута ми и колко км. се кара от т.А до т.Б. Не - не знаеш, ама да си пишеш глупостите :icon_lol
Като не вярваш на разхода - просто подмини мнението ми - не е толкова трудно.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 24 сеп 2013 13:11

Ако маршрута му е под 5км бензина за загряване даже може да е повече от 2-3л. Така или иначе той не е писал колко бензин гори освен газта и разхода му може да се сметне също толкова точно както и на сливенския колега с петте неизвестни в уравнението.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 24 сеп 2013 13:15

Човека ти предложи нещо!Теста ще си покаже!Както виждаш доста сме невярващите относно разхода ти!Можеше и да обясниш как точно си го постигнал,колко студени паления и т.н.,поне да се защитиш малко!
П.П. И забравих,казвам ви вчера извадих шаран,колкото прасе,направо не е за вярване-70-80кг!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 24 сеп 2013 13:23

Smeagol написа:Много ги разбираш нещата... Знаеш ли как е нагласен моят ГИ, знаеш ли коло студени старта имам, знаеш ли какъв е маршрута ми и колко км. се кара от т.А до т.Б. Не - не знаеш, ама да си пишеш глупостите :icon_lol
Като не вярваш на разхода - просто подмини мнението ми - не е толкова трудно.
Ще започна отзад-напред.
Съветваш ме да подмина мнението ти. А защо ТИ не подминеш МОЕТО мнение, с което не си съгласен?
Не, не зная какъв е маршрутът ти, нито колко студени старта имаш ... защото не си го написал. Ако искаш да ти вярваме, напиши нещо достоверно. Ако не ти пука дали ти вярваме, защо изобщо пишеш във форума?
И накрая - определяш това, което пиша аз като глупости - би ли цитирал ТОЧНО кое от написаното от мен е глупост, за да мога да се обоснова по-добре?

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Вто 24 сеп 2013 15:31

myrshavija написа:...Съветваш ме да подмина мнението ти. А защо ТИ не подминеш МОЕТО мнение, с което не си съгласен?

Приемам съвета ти - подминавам мненията ти.
Който има въпроси - л.с. :th_up

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 24 сеп 2013 18:24

И правилно!
По темата:
За 150к мотор даже и да е в купе на голф2 9,7 разход газ е постижим предполагам на извънградско...

Върни се в “Автогазови уредби”