Голф МК3 - смяна на преден фар/стъкло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф МК3 - смяна на преден фар/стъкло

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 23 сеп 2013 18:17

GLI написа:Да, с повечко сръчност стъклото се сваля без фара да се маха. Не е особено лесно, но ще стане. Клипче искаш ли да ти направя?

Е какво стана? Точно на снимката който си дал на самия сайт, се вижда много добре, че без да се свали фар-а няма как да се свали стъклото. Би ли споделил как го правиш, защото аз съм твърде неук, а ти много ги разбираш нещатА? Как колегата ще си свали стъклото без да маха бронята, и без да сваля фар-а? Ам какво разпитвам като самия ти не знаеш :banghead
Прикачени файлове
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.jpg
Как ще свалиш стъклото, на място, без да махнеш бронята?? С Магия?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 24 сеп 2013 20:43

Спазвайте приличен тон!
Ще последват предупреждения!

Потребителски аватар
GOGO_1986
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASV 2002

Мнениеот GOGO_1986 » Чет 25 юни 2015 19:52

https://www.youtube.com/watch?v=rNU-Yyo68cY ето нещо нагледно как става е да човека си опушва фаровете но принципа е същия и мисля да го пробвам имам един фар със счупени щипки и пукнато стъкло ще тествам на него първо да видя как ще стане.
А при нем проблема е че рефлектори и и стъкла са зацапани (прашни) отвътре и искам да ги почистя защото все едно съм запалил гробищарски свещи във фаровете пробвах какви ли не крушки не става са ще пробвам с почистване ако и това не стане следва лупи и ксенон

Потребителски аватар
1995
Автомобил: 2x vw golf 3
Двигател: 1.4 ABD 1993 - 1.6 AEA 1995

Мнениеот 1995 » Чет 25 юни 2015 20:33

Колега, първо фара ти е обикновен/оригинален и е евтин, можеш да си вземеш втора ръка и да го смениш, ако предпочиташ да смениш само стъклото. Сваляш решетката с емблемата, след това ти трябва гедоре с удължител, както по горе е споменал колега с камък 8, точно за няма и 5 минути се сваля ефин фар, а за стъклото, аз на моя го махнах без да го нагрявам, махнах щипките и с плоска отверка напъвах внимателно и така 3 фара съм отварял, успешно! след това слагаш новото стъкло, ако искаш го намажи с някакъв силикон нещо или направо го сложи, то лепилото от старото стъкло си остава на корпуса на фара, слагаш щипките и готово...нищо сложно няма всеки може да го направи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”