пасат 5.5 ,1,9 ,131 , тди - подменени помпа дюзи при ремонт.
пасат 5.5 ,1,9 ,131 , тди - подменени помпа дюзи при ремонт.
в общи линии проблема е следният: след смяна на гумени уплътнения (комплект) на помпа дюзите и разпределителния вал , моментният разход от 0.6/0.7 нараства на 1.0/1.1 . и стартирането се променя - става по-мудно , не пали гладко. покарах известно време така и се върнах във същия сервиз за допълнителна диагностика. всичко си беше добре, само четвърта дюза пускаше малко повече и съответно първа малко по-слабо (1,19 за четвърта и -1,2 за първа ; 2 и 3 бяха близо до нула), синхронизацията - 0 градуса , абе никакъв проблем на компа. обаче възможно ли е да са ми подменили дюзи/дюзите и да не са старите и ако да може ли да се разбере по някакъв начин ( на дюзите преди ремонта нямам записани никакви данни) и по-важното как да се стигне до нормализиране на моментният разход и паленето да си стане пак "мазно". другата седмица ще я оставям при друг сервиз , от който ме наведоха на тази мисъл и казаха ,че ще разберат дали е това . само да добавя че преди да оставя колата за въпросния ремонт , нямаше неизправни дюзи само уплъненията ,които бяха подменени със допълнителните за смяна болтове и други + хидравличните повдигачи комплект.
Re: пасат 5.5 ,1,9 ,131 , тди - подменени помпа дюзи при рем
скъпо , колега . достатъчно скъпо, за да се разправям сега с дразнещи проблеми. ще ти кажа цената на частите: около 400 лева разпределителен вал + около 350 лева комплектите за дюзите и хидравличните повдигачи.
ами казаха ,че имал на някои кобилици по 1,5 мм. износване. , но не усещам колата да стана по-мощна.
а при студено палене преди ремонта двигателиат на праэен хот претрисаше ли ти така на интервали докато поэагрее
нямал съм никакви проблеми с двигател ,палене , абе супер си беше и сега не е толкова зле ,но не може след обновителен ремонт да не е перфектна ,аз затова го направих ремонта.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
няма ли вариант да ти върнат стария вал и да вдиш тогава за какво става въпрос?
аз видях новият си беше чисто нов , но има и нещо друго старият имаше 3 градуса отклон и си беше супер , а новите са абсолютно синхронизирани , вал на 0 градуса и при палене я си е добре , я по някой път не се развърта бързо и леко двигателя. аз знам ,че в другия сервиз , ше направят нещата перфектни , но търся отговора , защо ??? освен това и от 0.6 моментния разход стана 1.1 ? от другия сервиз ме наведоха на мисълта ,че ако не са неговите дюзи ставало така ,но това ще стане ясно другата седмица
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
виж аз не съм имал проблеми, но търся логиката... при стария вал пали перфектно, при новия дава фира... неможе, трабва да има нова синхронизация на вала с ПД-то. Ако искаш почти малко тая тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=249399 може да ти помогне нещо.
четох я тази тема няколко пъти, там беше много сериозно и доколкото си спомням чрез софтуерни нагласяния се е разрешил, но много е възможно ,поне аз така си мисля да не са пипани дюзите ами именно да се нагласят градуси различни от 0 синхронизация понеже старият беше 3 градуса а паленето мазно и 0.6 моментен. можеби не се изразявам технически правилно , но е ясно за какво говоря. има ли логика в тези разсъждения???
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
На мен пък ми е много интересно как другия сервиз ще констатира, че това евентуално не са твоите дюзи...
ами ,можеби след отстраняване една по една на възможностите ,но и аз не мисля че това може да се твърди на 100% , просто хипотеза извлечена от опита , както и да е , аз лично вярвам и се надявам да е от синхронизациятана вала. ще разкажа подробно другата седмица , а дотогава очаквам още хипотези.
черупкови лагери нови сложиха ли ти, като ти сложиха нов вал, щот не прочетох?
Моята кола вървеше перфектно с износен вал на първи цилиндър в смисъл, гърбицата я нямаше въобще, а повдигачите под него бяха с дупки, и с проблемна дюза на втори цилиндър. След ремонта, дюзите си влезнаха почти в норми и нямам никви намерения да ги пипам, докато не откажат тотално.

Моята кола вървеше перфектно с износен вал на първи цилиндър в смисъл, гърбицата я нямаше въобще, а повдигачите под него бяха с дупки, и с проблемна дюза на втори цилиндър. След ремонта, дюзите си влезнаха почти в норми и нямам никви намерения да ги пипам, докато не откажат тотално.

Върни се в “Дизелови агрегати”