Б3 1.8 RP 90 год. се самофорсира до 5000 и нагоре об.РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
harsi
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 1.8 RP 90 год. се самофорсира до 5000 и нагоре оборот

Мнениеот harsi » Пон 23 сеп 2013 0:36

Благодаря за схемата.Губи ми се маркуча отбелязан с номер 7 (от дясно).Ще го потърся във вторник,че чак тогава ще мога.За съжаление същия ден трябва да мина и 350км. и в тази връзка :
Iezekil написа:Най-вероятно е от вакуума.Прост тест при подобни проблеми е да откачиш куплунга на стъпковия мотор и да покараш.Така се ориентираш проблема от какво естество е.

Логично е проблема ако продължи да е от вакуума.Откачането на стъпковия мотор не влияе ли на работата на двигателя на празен ход, или просто го вкарва в авариен режим?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 23 сеп 2013 9:33

Почти на 100% е изцапан контакт в степ-моторчето(въпреки,че е на 2год)!Ако откачиш буксата му няма да ти сработва и клапана за предварението,но това не е особено фатално!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 23 сеп 2013 10:13

Принципно ако е степ мотора да подпира клапата,не знам в крайно положение дали може да отиде на 5000,или максимума е 3000об.Но дето се вика това и с поглед се разбира или пък с мерене.Препоръчително в случая е меренето,защото по веригата може да излезе и ТПС-а,че и ЕКУ-то...За това да почнем с маркуча и наблюдение на степ мотора,както и изключването му.

Потребителски аватар
harsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harsi » Пон 23 сеп 2013 11:08

Благодаря за съветите.Утре преди да тръгна ще поразтърся по -сериозно липсващия маркуч.Ако го открия и по път пак ми се случи-разкачвам степ моторчето.Ако проблема продължи,при първа възможност съм на диагностика.

Потребителски аватар
harsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harsi » Сря 25 сеп 2013 16:18

Преди да тръгна вчера изчистих буксата на степ-мотора , беше силно омаслена.Маркучето не го намерих и затова тръгнах .Минах 3-4 км. на бензин и тогава прехвърлих на газ.350 км. все едно не беше моята кола.Работеше перфектно, дори освобождавах от скорост доста често за да видя дали няма да играят оборотите.

Каква е разликата с онзи ден? Тогава имах проблеми с паленето на бензин и трябваше да паля на газ (за два дена буквално)и това в комбинация с ЕКУ, което е за смяна,и омаслена букса на моното явно е трупало толкова грешки, че е била невъзможна нормалната работа на двигателя....Сега дори със ЕКУ за смяна, ако покарам 2-3-4 км. на бензин проблем с колата нямам...Естествено проблема може и да е бил в омаслената букса, но ще изчакам да се омасли пак, че да знам дали в нея е проблема.За сега всичко е ок.Ще изчакам поне две седмици преди да вкарам РЕШЕНО в заглавието...Благодаря ви за отговорите и насоките :vwknee

Вече две седмици и няма следа от проблема..Маркирам като решен :mhihi

Върни се в “Passat”