Golf MK4 1.6 - свети повече от италианска кола

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
st16me
Автомобил:
Двигател:

Golf MK4 1.6 - свети повече от италианска кола

Мнениеот st16me » Вто 24 сеп 2013 21:38

Здравейте на всички,

От скоро съм собственик на Голф 4 1.6 - 105 к.с , автомат с метанова уредба. Какво да Ви кажа не съм я видял тази кола да работи един ден. Когато я купих и светеше лампата за грешка в компютъра- ЕГР клапан. След цялостно обслужване и смяна на ЕГР клапана, уви нищо не се промени. Напротив даже още една лампа светна- тази за ЕПЦ. По симптоматика мога да кажа, че ми прави впечатление, че когато колата седи дълго време в задръстване почва да губи обороти и минава да работи на 3 цилиндъра.От колега любител на марката знам, че този двигател създава много ядове когато смуче въздух от някъде. Мога да кажа, че съм проверил навсякъде и всичко изглижда повече от добре. В допълнение мога да кажа, че когато колата започне да работи колебливо, 1-и цилиндър го няма въобще и на свеща и личи, че не работи. Накрая ако някой има идея на къде да се насоча, ще съм му искрено блогодарен. :scare3

vladini
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.6 - свети повече от италианска кола

Мнениеот vladini » Сря 25 сеп 2013 10:07

Бобина :gruebel

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 25 сеп 2013 10:27

1. смени свещите, ако няма средства задължително на този цилиндър
2.Кабела към този цилиндър
3. измери компресия на този цилиндър

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 25 сеп 2013 10:30

vladini написа:Бобина :gruebel

Също кабели и свещи! Отделно това 1.6 105 коня на метан е ебати гробницата лично за мен :death
Като я караш на бензин как е? Има ли ги тези проблеми с неработещия 1ви цилиндър?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 25 сеп 2013 10:56

В момента правя едно такова "нещо" и съвпадение - от Италия докарано!В тихите работи на 3 цил ,като го форснеш се оправя.Като го оправя ще пиша!Май е някаква Италианска болест?! :biggrin

st16me
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот st16me » Сря 25 сеп 2013 11:03

Ами да тя основно прави проблема на бензин. Не метан наистина е по-мудна, но работи по-добре и го няма проблема с 1-я цилиндър, но пък ако поседя повече в задръстванията- да речем 20 минути и губи мошност, не се форсира- все едно горивото и е много богато-бедно. Как мислите дали да започна с катализатора? Въпреки, че когато е на бензин и студена почва да губи цилиндъра. Иначе свещите ги смених-тъй като видяхме, че на 1-ви цилиндър беше черна свеща. Кабелите ги мери газаджията и каза,че са чук.

bbdraganov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bbdraganov » Сря 25 сеп 2013 12:39

Измъкни кабела на EGR клапана и виж как ще работи.И мойта е от Италия и този клапан е с откачен кабел.Като го включа колата губи обороти и работи на пресекулки на празен ход.

st16me
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот st16me » Сря 25 сеп 2013 16:50

ЕГР клапана е чисто нов. Аз първо с това започнах.Мина през обучаване и т.н.На диагностиката се държи ОК, но в крайна с-ка нищо не ми пречи да го пробвам. За жалост очакванията ми са, че едва ли ще има ефект. По-скоро и аз се насочвам към бобина. Да не забравя да спомена, благодаря на всички отзовали се с мнение. :beer :drunk

coreckt
Автомобил: vag
Двигател:
Контакти:

Мнениеот coreckt » Сря 25 сеп 2013 18:21

може да има проблем кабелен

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 25 сеп 2013 18:25

Колега, ако не се лъжа, точно този мотор на Голф 4 е с по една бобина на цилиндър. Провери някоя от бобините, да не дава лоша връзка!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 25 сеп 2013 21:25

st16me написа:ЕГР клапана е чисто нов. Аз първо с това започнах.Мина през обучаване и т.н.На диагностиката се държи ОК, но в крайна с-ка нищо не ми пречи да го пробвам. За жалост очакванията ми са, че едва ли ще има ефект. По-скоро и аз се насочвам към бобина. Да не забравя да спомена, благодаря на всички отзовали се с мнение. :beer :drunk

Виждам ,че си от София .Защо не идеш при Мишо от Герман ,да те запише в движение и да го обсъдим?Така се прави!Аз съм на другея край на България ,но...знаем някои неща! :a045 :beer

st16me
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот st16me » Сря 25 сеп 2013 21:49

За съжаление колега в момента съм във Франция. И колата също и понеже съм от скоро няма и към кого да се обърна. За момента няма как да отида в оторизиран сервиз по ред причини основнота e финансова разбира се. Те и без това ми се радват като малко дете на метанстанциите, защото аз съм единствената кола- всичко друго е от общинските фирми по подръжка и чистота.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 26 сеп 2013 10:45

rudoni написа: В тихите работи на 3 цил ,като го форснеш се оправя.Като го оправя ще пиша!Май е някаква Италианска болест?! :biggrin

Измери компресия -точно така се проявяване цилиндър с ниска компресия/извън нормите/ На ниски обороти го няма, на високи се включва. Маслото на двигателя май е набор на автомобила :mrgreen .

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 26 сеп 2013 11:00

my heart iS iCe написа:Колега, ако не се лъжа, точно този мотор на Голф 4 е с по една бобина на цилиндър. Провери някоя от бобините, да не дава лоша връзка!

Зависи от кодът на мотора ,някои са с една бобина.Отделно това не е симптом на бобина(поне според мен).

st16me
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот st16me » Пет 27 сеп 2013 2:47

Колата е с 4 бобини, които са капсоловани, т.с. ако сменяш-сменяш и 4-те. :mhihi

И сега развитие по темата: Днес като запалих колата не ми сватна лампата за грешшка, нито ми изписа нещо на дисплея. Направо реших, че таблото е изгоряло. :Mr Green Fun Вярно, че не съм я карал кой знае колко, но палих -гасих , все така без промяна. Единствено на един светофар, докато намалях - загуби обороти за секунда и ми изписа на дисплея, че алтернатора не работи , или нещо от сорта.

Относно загубата на компресия на цилиндъра- аз не съм много запознат, но няма ли да пипа от маслото , ако има колата проблем с компресията? Аз моето от както съм го сменил съм минал 5000 км. и за сега не е мръднало.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”