Пасат Б6 Смяна крушка на пепелник

Техническа и сервизна информация за Passat
Yuriy yordanov
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б6 Смяна крушка на пепелник

Мнениеот Yuriy yordanov » Нед 22 сеп 2013 12:32

Здравейте,отскоро съм собственик на пасат б6 hignline 170 коня и засега съм доволен ,но има някои проблеми като това че лампичката на пепелника не свети и запалката не загрява почти. пролема е че не мога да стигна до лампата. Под пепелника има два винта еврейска звезда ,развивам ги и до там. самата основа на пепелника някак си е подпъхната под конзолата на скоростния лост и не знам как да го извадя.страх ме е да не счупя нещо ,предполагам е снякакви щипки но не знам точно каде да натисна с отверка.ако някой знае да помага,че съм пушач и доста неприятно нощното шофиране.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б6 Смяна крушка на пепелник

Мнениеот Aimbotfan » Вто 24 сеп 2013 12:12

Провери бушоните, може да е изгорял този на запалката. Намира се в дясното отделение за бушони, на позиция SD35 и е 20 Ампера.
Ето ТУК има обяснено за бушоните и т.н.

Първо сложи скоростния лост на 2-ра предавка, или на задна ако е автоматик, за да не ти пречи.
Отвий двата болта. Вляво и вдясно на самият пепелник има едни интересни отвори, там се вкарва отвертка (или нещо друго здраво), може и нещо дървено за да не съсипеш декорацията на пластмасите, и се повдига нагоре (напред) в посока към двигателя или радиото.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето ТУК има обяснено, но е на английски, аз съм превел основните неща ;)

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 24 сеп 2013 15:09

скоростния лост трябва да е назад примерно на 6-та или ако е автоматик на спорт тоест най-назад.

Yuriy yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yuriy yordanov » Сря 25 сеп 2013 19:27

Благодаря за отговора,бях проверил бушони той си е наред.ще пробвам и така :smile .пък ще почерпя :beer

factorspeed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот factorspeed » Пет 03 фев 2017 16:18

Здравейте.
Искам и аз да напиша нещо по темата за смяна на крушката на пепелника на Пасат Б6 2006 година. Първо отваряме вратичката на пепелника и отстраняваме частта в която се събира пепелта. Самият пепелник е захванат с две болтчета които се развиват с торкс T-20. Второ дърпаме нагоре средната конзола, която е около скоростния лост и копчетата са на нея, в тези места обозначени с червен кръг. Снимал съм на следващите две снимки къде е захвата на конзолата. След като я отстраним пепелника излиза много лесно без наранявания по него или на конзолата. След това, за да сменим крушката изваждаме цялата запалка. Първо трябва да извдим металната част заедно с бялата. На снимката е оградено къде се намират крачетата които трябва да освободим и на червената и на металната част, за да може да излезе с избутване. След това има две крачета на червената част, които я закрепят към пепелника и тя излиза с крушката и готово... Номер на крушката N 017 751 2, която струва стотинки :). How to replace bulb at ashtray of Volkswagen Passat 3C5 2006.
IMG_5072.JPG

IMG_5073.JPG

IMG_5074.JPG

IMG_5069.JPG

IMG_5071.JPG

Върни се в “Passat”