Пасат Б5 1.6 101 к.с. 1999 г голям разход на газ
- NORDLAND73
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHL 101 hp 1600 cc gaz 1999
Пасат Б5 1.6 101 к.с. 1999 г голям разход на газ
Колеги, не знам дали може да ми помогнете, понеже става дума за газов проблем. Колата започна да гори към 20/100 (засичах я с 13л минава 60-70 км). Видях се в чудо!!!! Какви са ми вариантите?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Пасат Б5 1.6 101 к.с. 1999 г
Сервиз,диагностика 

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: Пасат Б5 1.6 101 к.с. 1999 г голям разход на газ
Ами дай информация колега - така както си пуснал темата - разбрах каква е колата. Ама не ми стана ясно с каква газова уредба е - а то само от това варианти бол...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
mrpetrov написа:Ами дай информация колега - така както си пуснал темата - разбрах каква е колата. Ама не ми стана ясно с каква газова уредба е - а то само от това варианти бол...
И не само това -май засича разход като зарежда по 13л или околотам. Разход се засича пълно -празно -зареждане догоре. Тия засичания за по 20 лв зареждане въобще не са точни.
- mrpetrov
kris11 написа:mrpetrov написа:Ами дай информация колега - така както си пуснал темата - разбрах каква е колата. Ама не ми стана ясно с каква газова уредба е - а то само от това варианти бол...
И не само това -май засича разход като зарежда по 13л или околотам. Разход се засича пълно -празно -зареждане догоре. Тия засичания за по 20 лв зареждане въобще не са точни.
Може да е като мене, с бутилка от 70л човека - как се пълни това нещо?!?

Па и после докато се изпразни...
П.П. И тука виждам потенциал за забавна тема...
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Защо да не е точно зареждането с 20лв? Например при празна бутилка зареждаш за 20лв,зануляваш километража и като свърши бутилката смяташ според заредените литри и изминатите км-три.От това по-точно изчисление здраве му кажи !
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Газ се засича празно-празно, а не пълно-пълно! При разход 20/100 е добре да видиш мембраните на изпарителя да не са се вдървили, или пък теч от някъде. Не на последно място - виж си сондата . Диагностиката ще си покаже всичко, пък и е 10ина лева
- teosz
- Автомобил: VW Golf IV Variant
- Двигател: 1.9 TDI-ATD
Аз го засичам пълня до горе и карам докато не мине на бензин и след това си смятам на калкулатора, пробег-литри и си получавам разхода.
- mrpetrov
Хри100в написа:Газ се засича празно-празно, а не пълно-пълно!
Колега Хри100в, ако обичаш, много моля, разясни как се засича "празно-празно", а после - ако обичаш - разясни и как се засича "пълно-пълно"! Или дай линк къде може да прочете човек. А ако можеш и да обясниш какви са разликите и защо са такива..
За да сме 100% наясно за какво става въпрос...
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
празно-празно се засича като от празна ботюлка заредиш догоре (или за 20 лв., или колкото искаш), зануляваш и караш докато свърши. След това смяташ разхода. Пълно-пълно се засича, като заредиш догоре, зануляваш, караш примерно 100-200 км и след това пак догоре. Колкото си заредил последния път- това ти е разхода. Метода пълно -пълно не е съвсем точен тъй като на всяко зареждане ботилката може да събере различно количество газ - зависи колко се задържи пистолета след като почне да трака клапана. 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
mrpetrov написа: Може да е като мене, с бутилка от 70л човека - как се пълни това нещо?!?
Извинявам се, но при това положение за какво ти е този автомобил ? За
знам ,че е криза .1 тороидална бутилка БГ 47-48 л е под цената на зареждането на 70л бутилка.
Зареждане за няма и 100 лв но за много време. По тази логика как да платя ГО или каско ,че там цените са

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
siso_k написа:празно-празно се засича като от празна ботюлка заредиш догоре (или за 20 лв., или колкото искаш), зануляваш и караш докато свърши. След това смяташ разхода. Пълно-пълно се засича, като заредиш догоре, зануляваш, караш примерно 100-200 км и след това пак догоре. Колкото си заредил последния път- това ти е разхода. Метода пълно -пълно не е съвсем точен тъй като на всяко зареждане ботилката може да събере различно количество газ - зависи колко се задържи пистолета след като почне да трака клапана.
Че тя и при празно-празно може да ти събере различно количество, не виждам никаква разлика! Тъй или иначе, и при двата случая пълниш догоре, защо пистолета ще трака в единия случай, а в другия не? От опит знам, че когато бутилката се държи пълна, отчита по-нисък разход, а дали е реален, е все едно, понеже, ако си караш все така, все такъв ще ти е и разхода, нали?
- mrpetrov
@siso_k Благодаря, колега! Както и колегата писа - има някои моменти, които могат да увеличат грешката. Например, по моите сметки, последно като я пълних тази 70 литровата LPG бутилка - трябваше да вземе 56 литра. Почна сякаш да "трака" клапана, ама щото колонката показа 56 - помолих момчето да я спре. Общо взето - мъчим се да докараме "точен" разоход от възможни неточни зареждания - каква е гаранцията, че клапана на бутилката сработва точно на 80% от капацитета й? Затова помолих момчето на газстанцията да изиграе ролята на "точен" клапан - заковахме я на 80%.
@kris11 Колега, репликата ми, която си коментирал - явно не си разбрал, че е на шега. Единственият вариант, за който се сещам, на човек да му се налага да пълни голяма бутилка, която не харесва, е да е взел колата с нея. Ама и тогава може да я смени. А аз - ами аз лично съм си избирал бутилката за газ, и си прав - взех я голяма точно за да ми се налага да ходя да зареждам по-рядко. Пък Пасата и без това има огромен багажник... Понеже от скоро е газовата - не мога да кажа от практика - ама се надявам едно 500+ км на една бутилка да мога да вземам на газ, като реша, по нататък...
@kris11 Колега, репликата ми, която си коментирал - явно не си разбрал, че е на шега. Единственият вариант, за който се сещам, на човек да му се налага да пълни голяма бутилка, която не харесва, е да е взел колата с нея. Ама и тогава може да я смени. А аз - ами аз лично съм си избирал бутилката за газ, и си прав - взех я голяма точно за да ми се налага да ходя да зареждам по-рядко. Пък Пасата и без това има огромен багажник... Понеже от скоро е газовата - не мога да кажа от практика - ама се надявам едно 500+ км на една бутилка да мога да вземам на газ, като реша, по нататък...
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
agumba написа:siso_k написа:празно-празно се засича като от празна ботюлка заредиш догоре (или за 20 лв., или колкото искаш), зануляваш и караш докато свърши. След това смяташ разхода. Пълно-пълно се засича, като заредиш догоре, зануляваш, караш примерно 100-200 км и след това пак догоре. Колкото си заредил последния път- това ти е разхода. Метода пълно -пълно не е съвсем точен тъй като на всяко зареждане ботилката може да събере различно количество газ - зависи колко се задържи пистолета след като почне да трака клапана.
Че тя и при празно-празно може да ти събере различно количество, не виждам никаква разлика!
Когато заредиш например за 10лв при празна бутилка знаеш точно колко литра си заредил,докато ако пълниш до горе не е много сигурно,тъй като както казах са ми зареждали повече от абсолютния обем на бутилката ( по-разбиращите да обяснят как става това)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз съм засичал и с пълна бутилка и разходът си ми е същият, както като си сипвам всяка седмица за по 20 лева. Явно не ми е в ред колата може би
Или давам повече газ като ми е пълна бутилката 

Върни се в “Автогазови уредби”