Passat B5.5 2001г. - предупреждение за отворен багажник

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 2001г. - предупреждение за отворен багажник

Мнениеот icefire » Чет 26 сеп 2013 8:06

Колеги, вчера забелязах, че като пръскам вода на задното стъкло на колата (Пасат Б5.5, комби), отзад нищо не пръска, за сметка на това тече вода от задния капак. Свалих му кората и видях, че се е откачило маркучето. Закачих го обратно и проблемът с пръскането на вода отзад се реши.

Днес обаче постоянно свети на таблото предупреждението, че багажникът е отворен. Къде се намира микроключето на багажника? Може ли евентуално без да искам да съм разкачил нещо при свалянето на кората? Струва ми се, че е прекалено голямо съвпадение да се прецака микроключето точно когато свалям кората по друг повод...

Та въпросът ми е къде точно е микроключето? Някъде около бравата? Мисля си, че му е откачена буксата примерно...

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Re: Passat B5.5 2001г. - предупреждение за отворен багажник

Мнениеот vwtaz » Пет 27 сеп 2013 13:58

В самата брава е микро превключвателя. Покрай нея има букса за него. Бравата е с номер 3В9 827 505Е .

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 27 сеп 2013 19:09

Благодаря. В интерес на истината, от вчера вече проблеми няма.. възможно е микроключето да е правило мизерии докато бравата е била мокра, а след като е изсъхнала да се е оправило...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 27 сеп 2013 20:16

icefire написа: възможно е ...

Не 'възможно е', а 'със сигурност' :mrgreen
Ако ти се занимава да отваряш пак - вземи понапръскай с WD-40 или някакъв консервант (има спрейове - отблъскват водата). Ако е останало влага някъде в микреците - може да кородират и да ти извъртят кофти номер :neutral

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 27 сеп 2013 20:52

radotom написа:Ако ти се занимава да отваряш пак

Ами по принцип не ми се занимава, но пак ще го отворя, защото при демонтажа открих, че имам 3-4 счупени щипки на кората. Сега ще си купя нови щипки от VW представителството и после пак ще отворя кората, за да попълня липсващите. Тогава ще използвам да напръскам с WD-40

Въпрос: През лятото да не почне да тече wd-40 от капака.. както примерно при Г3 тече през лятото редовно една мазна гадост от задния капак.... естествено, че аз малко ще напръскам, ама все пак..

Върни се в “Passat”