Голф 3 километража не отчита скоростта
Re: Голф 3 километража не отчита скоростта
Здравейте.Търсих из форума и не можах да намеря тема с моя проблем.От 1 година (приблизително) не ми работят километража и оборотомера.В началото при дъждовно или влажно време и 2-та уреда заработваха.Но ако при палене заработят,като угася колата и пак запаля вече не работят.Ако са заработили и карам дълго врене няма проблем работеха си.Сега вече съм на положение,че и при много влажно време не работят нито километража нито оборотомера.Стрелката на километража в покои стои на около 5км/час , а при подаване на контакт отива на нулата и започва да трепти (даже се чува леко бръмчене).Когато върна ключа да не е на контакт трептенето и лекото бръмчене продължава още към 5 секунди (предполагам се разрежда някой кондензатор) и стрелката отново отива на около 5км/час.Ако някой има идея къде може да ми е проблема нека сподели.Аз само предполагам или лоши връзки (липса на маса) или проблем с датчика или таблото е за смяна.Не разбира от такива неща (само обща култура).Става въпрос за Голф 3 1.6 94г. бензин/газ АЕА двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW Golf 3 - проблем с километраж
Здравейте. Имам доста поовехтяло Голфче родено през далечната 1992 година. Преди повече от половин година тръгвайки на път забелязях, че не ми отчита моментната скорост на километража.С две думи стрелката не мърда. Също така забелязах,че и електронното дисплейче спря да отчита и общо изминатите километри. Честно да си призная не разбирам много от коли и компетенцията ми стигна само да проверя дали има някой изгорял бушон.Нямаше. Не че повредата е проблем за мен, защото съм оставил Голфчето на доизживяване, но ми е интересно каква може да е причината. Ако някой се е сблъсквал със същото ще съм благодарен да сподели.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Re: VW Golf 3 - проблем с километраж
Датчик за скоростта, намира се отгоре на скоростната кутия, от него излиза букса с 3 кабела. Сменяш го нещата се оправят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен се появи същия проблем - километража не отчита. Обаче спира когато си иска,тръгва да отчита когато си иска.А стрелката на горивото се мести когато не работи километража.Дали е от датчика за скоростта или е някаква грешка в компютъра.Колата е голф 3 97 афн.
- Skruji
- Двигател:
Най-вероятно е проблем с таблото, но при теб има имобилайзер в таблото и ще е по трудно да пробваш с ново табло.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв е съвета ти? Възможно ли е да е някаква грешка,защото има и грешка на аербека- свети лампата?
- Skruji
- Двигател:
Има няколко варианта, пробвай да откачиш акумулатора за 15-на минути, може да пробваш и с друго табло, ама ще трябва да се обучи с Vag Com. Не вярвам да има нещо общо с грешката на Airbag.
- kappo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
litex_112 написа:И при мен се появи същия проблем - километража не отчита. Обаче спира когато си иска,тръгва да отчита когато си иска.А стрелката на горивото се мести когато не работи километража.Дали е от датчика за скоростта или е някаква грешка в компютъра.Колата е голф 3 97 афн.
Същия проблем се появи и при мен след като спря да отчита километрите и изминалото разтояние,забелязах,че и стрелката на бензина,като настина спирачки се мести без причина ту към празно ту към пълно при потегляне(това започна да го прави след като спря да отчита скоростомера).
Опитах с 3 табла от други коли и положението е същото всички лампи и уреди по таблото работят с изключение на скоростомера.
Което ме навежда на мисълта ,че датчика е здал багажа,но все още нямам време да го сменя и видя дали и стрелката на бензина ще си заработи нормално както преди.(Golf3 1Z)
- kappo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой има ли идея дали са свързани нещата ,като в момента не ми работи(отчита) скоростомера и изминалия път, с това стрелката на бензиномера да отчита неадекватно?
Проблема със стрелката на бензиномера се появи след като спря да ми отчита скоростомера!
Проблема със стрелката на бензиномера се появи след като спря да ми отчита скоростомера!
- kappo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги някой ако има идея,коя е причината да прави така километража!Прилагам и клип виж по долу":
http://vbox7.com/play:c653e0ee44
http://vbox7.com/play:c653e0ee44
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”