Колко газ Ви харчат колите:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Виж за това се не бях замислял ! Има логика т.е. ако я карам градско обаче без да я гася 10 пъти би требвало да харчи повече от 9 така ли .... щото нема да има 10 паления от който работи 10 пъти за определено време на бензин ? Обаче пък колко бензин да харчи за 10 паления сега като един път загрее и после само пала на бензин и веднага прехвърля на газ понеже 100км ги минавам в града за 2 дена от които само 2 сутрини я пала студена и после по цел ден бръмча
! Едва ли 1 литър са ми 10 паления ! Не знам .... требва да я засеча със точно 100км/ч колко ще изхарчи ама ми е малко трудно на карам постоянно с толко пък и тук във Враца нема къде ... требва да е за София магистралата !
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Градското едва ли ще го намалиш. Просто следващия път като караш извънградско не вдигай повече от 100 и ще се изненадаш колко икономична ти е станала колата.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
myrshavija написа::mhihi Аз съм не само некадърен шофьор, а БЕЗНАДЕЖДНО некадърен шофьор.
Бих могъл да приема думите ти като обида, но ...
Възприемай каквото, и както си искаш, все едно! Щом се смяташ за велик, добре, така да е, едва ли ти дреме, какво ще си мисля аз, нали? Чети си каталозите, вярвай им безрезервно, не ме апострофирай, и всички ще са доволни!
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
agumba написа:Само едно не разбирам - защо все София ви е като мярка за всичко! ...!
Защото на японската ми кочина (като ти се струва невероятно за немските) градското по няколко каталога е 8,6-8,9, познай колко точно ми харчи в София? 10,5 през последните месеци
- agumba
Gal написа:agumba написа:Само едно не разбирам - защо все София ви е като мярка за всичко! ...!
Защото на японската ми кочина (като ти се струва невероятно за немските) градското по няколко каталога е 8,6-8,9, познай колко точно ми харчи в София? 10,5 през последните месециИ не минавам през Сточна гара
И да, този разход е с включени доста километри по Околовръстното всеки ден. Изобщо не можеш да сравняваш което и да е градско с това в София, карам редовно и в други "големи" градове. Сравнявам разхода на приятели с двигател като моя, даже със заводска газ. С този двигател са доста модели до 2010г, и леко пипнат след това е в Тойоти, Волекси... и не знам си кво си...и представи си, и те го докарват до толкова градско, по различни от моите маршрути в София. Едно време Б5-цата ми харчеше 9 градско в София, бензин, хубави години бяха, ама сега е...+5
Точно това беше и моята идея - в никакъв случай градското каране не може да бъде верен критерий за даден разход! Еднакви коли, с всичко еднакво, като нищо ще дадат различен разход, в различни градове! Затова, трябва да се гледа повече на другия разход, на извънградското, ако там ти е в нормите, значи всичко е ок, няма как и т.н. градско, да не ти бъде нормално!
А и, най-добре, в градовете повече ходете пеша, или с велосипеди, ползата ще е огромна за всички!

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
agumba написа:
- в никакъв случай градското каране не може да бъде верен критерий за даден разход!
най-после нещо смислено...- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
agumba написа:А и, най-добре, в градовете повече ходете пеша, или с велосипеди, ползата ще е огромна за всички!
16 км. сутрин и 16 км. вечер минимум пеш? Ти се занасяш
Относно извънградското - да не задълбаваме, че и там колко различни случаи има...и пак е относително.
- agumba
Gal написа:agumba написа:А и, най-добре, в градовете повече ходете пеша, или с велосипеди, ползата ще е огромна за всички!
16 км. сутрин и 16 км. вечер минимум пеш? Ти се занасяшЗа велосипедите-трудна работа-докато се придвижа ще съм за къпане отново и ще съм се надишала прилично с отрови.
Относно извънградското - да не задълбаваме, че и там колко различни случаи има...и пак е относително.
Е, не възприемай всичко буквално, имам предвид за тия, дето имат алтернатива за превоза. Разбира се, че за големите разстояния е по-добре да си с кола, но знам немалко хора, живеещи недалеч от работата си, но неизменно с колите си! Мързел или гъзареене, все едно, за мен си е просто проява на лош вкус! Ходя с кола на работа само ако вали, или пък имам нещо за превозване, иначе си предпочитам велосипеда, къде-къде е по-удобен, и дори и на моменти и по-бърз транспорт, от автобуси, че и от коли! Не го казвам, за да се хваля, просто така съм свикнал, а и, сутрешните 3 км които минавам, са си и вид гимнастика, за раздвижване. Който иска, да пробва, едва ли ще остане недоволен!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Поредното ми засичане. Заредени 46.02л. Каране извънградско около 200км, останалото е в градски условия. Изминати общо 507км. Средно това прави 9.08л./100км.
По МФА разходът е 8.0л/100км, средната скорост е 32км/ч.
По МФА разходът е 8.0л/100км, средната скорост е 32км/ч.
- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
Засичане от последната разходка с 4 човека и багаж по маршрута Пловдив, Шабла, Варна, Несебър, Калофер, Пловдив ..
Заредени 107,69 литра изминати 1243км от които 140+ са градско. Разход 8,6/100км. По магистралата каране 120-130, извънградско под 100 почти не съм карал.
Заредени 107,69 литра изминати 1243км от които 140+ са градско. Разход 8,6/100км. По магистралата каране 120-130, извънградско под 100 почти не съм карал.
- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
Аз си подържам все още 11л/100км какво и става напоследак на тази кола незнам или защото я паля само сутрин и вечер за по 5/6км то и времето студено
ама се ядва според цената на бензина 
ама се ядва според цената на бензина 
- stefan4o
- Контакти:
При такъв начин на употреба няма какво да й се чудиш. 11 е съвсем приемлив разход за две разходки на студен мотор всеки ден 

- VWPASSATGL
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBDC 2009
Аз с Пасата (АБС) сутрин и вечер по 1.5км - 16/100 само град. Но карам в час пик и улиците са разкопани заради подмяна на тръбите и много се тръгва и спира.
- stefan4o
- Контакти:
Времето се захлади, колата взе да върви малко повече, започнах малко повече да понастъпвам из града и ето резултат:
Заредени 15.2л. газ, изминати 115км в градски условия. Прави 13.2л./100км. Явно съм попрекалил с карането в лютеницата. Ще видим на следващото засичане
Заредени 15.2л. газ, изминати 115км в градски условия. Прави 13.2л./100км. Явно съм попрекалил с карането в лютеницата. Ще видим на следващото засичане

Върни се в “Автогазови уредби”