POLO 1.4 '98 60hp Паля, включвам консуматор и колата гасне

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
jikata_hs
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1.4 AEX 1998

POLO 1.4 '98 60hp Паля, включвам консуматор и колата гасне

Мнениеот jikata_hs » Чет 26 сеп 2013 22:01

Здравейте колеги,
Четох, четох и не стигнах до извод за моя проблем.. :eek
Проблема тръгна още след като купих колата.. Паля, включвам консуматор и колата гасне. Смених кабели, свещи, дистрибуторна капачка, датчик на хол и проблема бе решен.. за миг. Паленето вече не е проблем. Проблем е като мине на газ. Влиза във авариен режим и оборотите се побъркват. на празен ход варират м/у 800-1300, често дори иска да загасне. В движение при достигане на 3000 об. минава на бензин, а като мине на бензин губи мощност докато достигне 2000 оборота, след което се оправя за малко.. последно ми казаха разпределителен вал, ама как да рискувам като хвърлих 1 куп пари за майстори. Даже ми бяха предложили пренаписване паметта на компютъра(500лв) помагайте, моля

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Re: POLO 1.4 '98 60hp проблем от 9 месеца

Мнениеот ivanovkbg » Пет 27 сеп 2013 10:36

Какъв е кода на мотора?
Дроселът как е? Той е често срещан проблем при тези мотори.

jikata_hs

Мнениеот jikata_hs » Пет 27 сеп 2013 21:50

Не съм сигурен за кода, а дросела си е наред(в смисъл така казаха и 4та майстори при които съм бил)+ това съм го чистил 4 пъти за тия 9 месеца
6N0

jikata_hs

Мнениеот jikata_hs » Съб 28 сеп 2013 22:27

Извинявам се за закъснението по талон кода е APQ

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Re: POLO 1.4 '98 60hp Паля, включвам консуматор и колата гас

Мнениеот ivanovkbg » Нед 29 сеп 2013 9:59

Колега, не знам дали проблема ти е от това, но ще ти кажа. Моята менеше оборотите, гаснеше от време на време. Аз си мислих, че е заминал дросела и след като си купех такъв и отидох да го сменям, се оказа, че е сменяно делкото и не е нагласено като хората. Нагласиха го и до сега проблеми нямам. Не знам дали може да е от това, но накарай ги да проверят. При мен става дума за мотор с код AEX, но той е същия като APQ.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: POLO 1.4 '98 60hp Паля, включвам консуматор и колата гас

Мнениеот freelancer » Нед 29 сеп 2013 16:50

Колега, аз имам подобен проблем. :icon_sad
От доста време се мъча да я вкарам в ред.
Датчика на Хол какви проблеми ти правеше? За него знам, че на студен двигател обикновено не се проявява.
Трудно палене от датчик на Хол? Обикновено гасне, след като загрее и спреш по светофари и после я чакаш да изтине и тогава пали.
При мен проблема с гасненето при пускане на консуматори е само при първото палене или докато е студена, като позагрее малко нямам проблеми.
Не съм сменял датчика на Хол и се чудя, какъв е бил твоя проблем по точно, че си го сменил, защото казваш, че палиш, пускаш консуматори и веднага гасне, тва при студен двигател ли?
Аз нямам газ, карам само на бензин, но съм се видял в чудо с тва гаснене.
Благодаря за отговора предварително!

Датчика на разпределителният вал съм го сменял, но не е от него, пък и от него не може да ти гасне и ще работи, ще тресе, все едно не ти е зацепен ремъка правилно, нещо такова.

Ако нямаш проблеми на бензин си виж газта, за да играят оборотите значи имаш нерегламентирам въздух, виж си газовата, мисля, че им слагат други МАП сензори, виж си там уплътнения и изпарители.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”