Възможна ли е продажбата на голф с неригистриран двигател?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
batence81
Автомобил:
Двигател:

Re: Възможна ли е продажбата на голф с неригистриран двигате

Мнениеот batence81 » Нед 29 сеп 2013 14:07

Голфа е 91-ва, явно си младичък, щом не си чувал за съществуване на голям без малък талон.
На никой не искам да му го набутвам, а искам най-доброто за любимата си кола, която съм я правил от а до я както трябва, а сега седи в центъра и падат кестени отгоре й. Кои са тия специалисти по-горе да ми обясняват какво е състоянието на колата без да са я виждали??????Ако искат да не си чешат езиците, може да получат информация и от Ваското за колата дали е поддържана, той и прави и спирачките и електриката, може да пита и Милен и Стефан - те слагаха климатика, таблото от 3-ка, ламбда сондата, бензиновата помпа, компютъра, ел. стъклата и т.н. Задал съм конкретен въпрос, другите мнения са ми крайно безинтересни и ненужни.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 29 сеп 2013 21:25

batence81 написа:Голфа е 91-ва, явно си младичък, щом не си чувал за съществуване на голям без малък талон.

Не зная колко съм малък, обаче навремето имаше талон от 1 част, за който всъщност явно говориш. "Голям" талон има от края на 2003 г., от когато има и "малък" талон. И щом казваш, че имаш "голям" талон това предполага, че имаш талон от 2 части - "малък" и "голям". Преди това талонът беше от 1 част и никога не се е казвал "голям" талон, а просто "талон"...

А ти сам си писал, че нямаш "малък" талон и говориш, че имаш "голям" талон. То всъщност и "голям" нямаш, а имаш само от старите талони, които са само от 1 част. Можеше това да го напишеш още в началото на темата, вместо 2 страници да се чудим какъв ти е проблема...

След като имаш от старите талони и той е повреден, отиваш в КАТ и казваш, че искаш да ти издадат талон по новия образец от 2 части от 2003 г. Плащаш си таксата за новия талон - 20-ина лева и след малко ще е готов.

С новият талон, който вече наистина е от 2 части - "голям" и "малък", отиваш при нотариус и продаваш колата. Новият собственик пък с договора и талоните отива в КАТ и си вади талони на негово име пак срещу 20-ина лева.

Цялото това нещо се случва без колата изобщо да се налага да ходи в КАТ. icon_idea Освен ако новият собственик не е с постоянен адрес извън населеното място и се налага промяна в регистрацията с други букви.

batence81 написа:На никой не искам да му го набутвам, а искам най-доброто за любимата си кола, която съм я правил от а до я както трябва, а сега седи в центъра и падат кестени отгоре й.
Тук пък ми е интересно дали ще предупредиш новият собственик, че при евентуално ПТП и негова вина гражданската отговорност ще му е невалидна и може да се наложи да изплаща хиляди левове щети, а при пострадали може и да станат десетки и стотици хиляди левове? Това не е ли "набутване"?

batence81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batence81 » Пон 30 сеп 2013 7:24

Извинявам се за разминаването с талоните и мерси за съвета, не виждам причина, ако някой я иска - да реши сам за гражданската. За мен най - добрия вариант е да остане при мен, просто мисля, че ще се амортизира. Ако купя едно платнище поне може да спася музиката, стоповете и мигачите от посегателства.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”