голф 3 1.9 тди 1з Проблем с хидравликата
- Zvezdata TDI
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 98
голф 3 1.9 тди 1з Проблем с хидравликата
Здравейте колеги.Снощи докато се прибирах от село по едно време забелязах в огледалото пушек и взе да се чува пищене на ремък но след малко изчезна и след около 1 км колата загря до към 110 градуса и аз спрях а и забравих да кажа че изгуби хидравликата и с спирането вдигнах капака но то тъмно та нищо не можах да разбера само отворих капачката на казанчето за водата ,изхвърли малко вода и температурата падна и се прибрах.Тази сутрин слизам дигам капака и кво да жидя ремъка скъсан.Та въпроса ми е трябва ли помпата на хидравликата да се върти на ръка като го няма ремъка? Колата е голф 3 1.9 тди 1з мотора
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Проблем с хидравликата

- Zvezdata TDI
мерси колега значи ще сложа един нов ремък и ще пробвам какво ще стане ако е гарнитура глава какви ще са последствията ще вземе да загрява или? е да де аз съм с клима и водната помпа и хидравликата са ми на един ремък.Та искам да кажа че немога да я завъртя шайбата на хидравликата на ръка та мисалта ми е да не е блокирала помпата на хидравликата
Щом не можеш да завъртиш шайбата на помпата на ръка, значи е блокирала самата помпа. Трябва да я смениш или ремонтираш преди да сложиш новия ремък.
То заради това се е скъсал ремъка според мен.
Притеснително е температурата до която си стигнал, следи в бъдеще за надуване на маркучите на охладителната система (признак за гарнитура).
То заради това се е скъсал ремъка според мен.
Притеснително е температурата до която си стигнал, следи в бъдеще за надуване на маркучите на охладителната система (признак за гарнитура).
- Zvezdata TDI
мерси колеги за отговорите искам само нещо последно да попитам как се сваля самата помпа?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Тя самата шайба на помпата на хидр. не се върти на ръка ли ? Означава че е блокирала ! Трябва да се върти на ръка ! Аз в първия си пост останах с впечатлението ,че дали е нормално да се върти на ръка, а тя не била се въртяла...Смъкването е мн лесно , но без канал/подемник е малко... зор работата
три болта я държат два-вертикални от отдолу и един хоризонтален от по-отгоре , ще ги видиш
налага се и демонтаж на маркучите също ( за хидравликата де) и не се сещам мн дали и компресора на климата ще ти пречи/затрудни, че скоро не съм барал там
евентуално да се измести и той на една страна да се освободи пространство 

- Zvezdata TDI
аха ок мерси много колеги ако запецна някъде ще питам пак
Не пречи компресора на климата, моя голф е същия и съм си свалял помпата два пъти за ремонт. Само е хубаво да свалиш шайбата на помпата първо, че едното болтче трудно се достигаше зад нея.
- Zvezdata TDI
Да не отварям нова тема искам да попитам дали на всички голфове 3 са взаимно заменяеми помпите на хидрвликата
- bate
- Автомобил: Бора 20 115
- Двигател:
Re: голф 3 1.9 тди 1з Проблем с хидравликата
Преди време моята хидравлична помпа се пръсна в движение - карам също Голф 3 ТДИ 90кс. Намерих си две помпи втора ръка - едната се различаваше от другата по щуцера който влиза хидравлично масло. Единият излизаше в различна посока от другия, а и двете помпи бяха от Фолксваген, но не съм сигурен дали от Тройка. Всичко друго по помпата си беше едно и също.
Не са взаимозаменяеми, имат разлики на малките и големите мотори. Например от 1,6 не става като за теб, но мисля, че от гти е същата.
- Zvezdata TDI
Здравейте искам да попитам защото гледам в коментарите единият колега е писал за разновидност точно и при мен така се получи колега от форума ми прати помпа но самия мощук за маркуча гледа на другата страна а ми каза че е от 1,9 тди 90коня но е от венто а моето е голф 3 дали някои знае ще стане ли? или изобщо да не слизам да се цапам?
Върни се в “Дизелови агрегати”