Как да остраня две малки драскотини - какво да използвам?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да остраня две малки драскотини - какво да използвам?

Мнениеот niikoo_1 » Сря 13 дек 2006 22:10

Значи става въпрос за нова кола, има една малка кръгла драскотина около 1мм на бронята и на това място боята е обелена.
Отзат на бронята има съвсем леко вдлъбнато, като боята е на мястото си.

Въпроса ми е как мога и с каква паста или друг препарат да залича тези малкик белези.

Гледах някъде, че се маже с един пастели в/у драскотината и после като се забърше не личи.

Интересува ме и откъде може да се купят необходимите ми неща и колко ще струват приблизително.

Благодаря за помоща предварително, че ми е важно.
Не са мо е дело тия драскотини ама трябва да ги оправя бързо.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Сря 13 дек 2006 22:27

за задната броня мисля че няма оправия.с паста или пастел май няма да се отстрани вдлъбнатото. колкото за отпред ако боята не е обелена а е само драскотина мисля че с една по дебела паста ще се отстрани! според мен отиди някъде където предлагат бои,но не само по номера на боята а я забъркват да стане точно като твоята!със старата ми кола съм ходил в магазинче на Макс Маер (май немски бои бяха) пича дето правеше боята имаше всякакви пасти (шлайф,полир и т.н ) продаваше на грамаж по принцип но мисля че ако случиш на човек и ако има време ще ти я оправи на място с подходящата паста и не би искал повече от 5 лв ако вообще ти поиска пари за това ! ако е лека драскотина има няма за 5 минути търкане и си готов.успех!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 13 дек 2006 22:31

Благодаря за съветите.
Отзад на бронята е въвсем леко вдлъбнато и почти не си личи, би трябвало да може да се напълни с нещо.

Итересуваме конкретно в София от къде може да се купят материалите и трябва сам да си го правя :(

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 13 дек 2006 22:39

На Черни връх-мисля че номера беше 77/две-тре пресечки след кръстовището на СофияЛенд в посока Драгалевци от дясната страна/има магазин за бой-Колорс се казва/аз го видях от форума ако ти се търси има точния номер и телефон/-има сякви бой,пасти готови спрейове и т.н.Собственика ако е там веднага ще ти каже с кое най-добре ще се оправи.Най-тарикатското е коректор за боя-това е боя по поръчка/от каталог или с мостра/в шишенце от лак с четчица и едно шише за лака-идеално за малки задирания и ръжди.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 13 дек 2006 22:46

Тел.не можах да го намера, но по адрес ще го открия стана ми ясно къде се намира, не ми е далеч.
Ще изчакам и някой друг да даде акъл, май ще е се прави това, което ти даде като съвет.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Сря 13 дек 2006 23:06

това с шишенцето и четчичаца дава добри резултати само при "точки" като например от камъче в предната броня или капак!ако има по дълга драскотина,колкото и да е перфекно докарана боята по цвят за съжеление си личи :( особенно на слънце!!! от личен опит казвам.Стои като намацана работа ! а до колкото разбрах колегата говори за нов автомобил.
аз друго не разбрах??? как по точно има вдлъбнато? самата боя ли е нарушена или бронята е леко вдлъбната ??? ако е второто и не искаш да си личи те оправя само малко кит и цялостно пръскане на бронята.не се плаши ! 100 грама боя не са повече от 20 лв!!! за труд не съм много ориентиран в цените! ако е металик по важното е да не правиш компромиси с лак-а! до колкото съм чувал цените са колкото на боята!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 13 дек 2006 23:12

А гледах има един като пастели те могат ли да свършат работа и някой ползвал ли е подобно нещо?

Значи на предната броня е като дупчица с диамтър 1мм и там боята я няма.
Отзат е съвсем леко хълтнало на вътре, драскотината е към 2-3мм и е по малко 1мм широка, боята си е на мястото и почти не личи, само трябва да се напълни с нещо.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 14 дек 2006 17:35

значи за отпред ще стане работата с четчицата и боята! отзад самата драскотината може би ще излезе с паста но вдлдбнатото незнам ???
дано се получи !!! За пастелите и аз съм гледал по телевизията но нямам представа дали се продават някъде ! но така или иначе пастела е само за драскотини ! като тази твоята на задната броня!
щом има вдлубнато значи самата пластмаса е деформирана за съжеление. няма как това нещо да го напълниш с пастел!!
или махаш драскотината с паста ( дано се получи), ако не е много дълбока става, и другото оставяш така или ако толкова много те дразни кит и поядисване ! няма как
не му се ядосвай толкова! рано или късно щеше да имаш драскотина от камъче отпред !!! неизбежно е !!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 дек 2006 0:02

В тоя магазин има и маркери за драскотини-ама пича каза ,че общо зето са пълна измислица и не стават,иначе и аз сам на мнение вдлъбнатината да я оставиш.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 15 дек 2006 13:48

Мани ги тия маркери пастели и глупости....Според зависи от драскотината с коректор специално за тая боя или 2-3 пасти 3М и си готов.Това което описваш мисля че ще ти трябва коректор.За отпред говоря.Или там където ти каза колегата на Хладилника или срещу КАТ зад бензиностанцията Лукойл.Ама трябва да оставиш капачката на резервоара да ти я направи пича за 1-2 часа и да ходиш да я земеш после.И става добре.Той ще ти разясни как да процедираш.Виж за вдлъбнатото ако може отвътре да се бръкне да се натисне с някво лостче или де да знам.Иначе без кит нема да стане.От личен опит ти казвам не си харчи парите за тия пасти по бензиностанциите и тн.Нищо нема да направиш.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 дек 2006 13:52

Тоя зад Лукойла е по-скъп,а и когато ходих въобще не ми споменаха за коректор.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”