коректните автокъщи

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Re: коректните автокъщи

Мнениеот Gal » Сря 02 окт 2013 11:20

santo_trafficante написа:Ще си купиш ли автомобил от тях ако цената е със 2000/3000лв отгоре :biggrin
По принцип няма да си купя откъдето и да е, ако след сондажи на пазара установя, че цената е 2-3 к отгоре, за толкова...да е със златни педали ли, лост ли...кво ли? Досега от автокъща не съм купувала, и сигурно там ми е грешката? :icon_lol Не искам да правя реклама на никой. Темата е много петъчна. :mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 02 окт 2013 11:23

santo_trafficante написа:
forski написа:
Gal написа: Но все пак, има фирми, които поддържат някакъв имидж, случва се да имат извънки, но рядко.

Казвайте ги кои са, нали за това е темата :smile

Ще си купиш ли автомобил от тях ако цената е със 2000/3000лв отгоре :biggrin

В крайна сметка знаете ли автокъщи за простосмъртни където средната цена на автомобилите не е 50000лв. и най смотания от тях не е последната C Class-a на Мерцедес или не знаете?
Софавто и производните и всички ги знаем ... :smile
Ще купя автомобил от тях, дали аз или някой друг е без значение, кажи кои са!?
Говорим за автомобили с цена м/у 5 и 10хил.лева не за автомобили с цена м/у 50 и 100хил.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Сря 02 окт 2013 11:39

Напълно ясно е, че 100% коректни автокъщи няма. Въпреки това колегите, които са попадали на коректен търговец и след време не са установили големи разлики в състоянието на колата от това при огледа, могат да споделят впечатленията си за автокъщата. Ако може - обективно и с посочване на +/-, защото форума е доста популярен и това си е сериозна реклама. Би било добре да е заслужена.

Коректен търговец (нямам достатъчно информация, за да го препоръчам, защото съм купил само 1 кола оттам) - Аутомаги (собственик Ангел Минков), намира се в Д. Богров. Закупена кола - тази от профила.

+ интелигентен и приветлив човек, с когото може да се разговаря нормално. Направи ми добро впечатление.
+ добра цена. Обиколих доста автокъщи и за абсолютни кошници, протрити от каране, искаха повече пари. Някои от колите даже имаха видими проблеми.
+ качествена услуга (много точен). Регистрира колата в КАТ, маркира и направи каско и ми я предаде в уговореното време готова за каране.
+ пробно каране извън автокъщата, даде ми да карам и аз.
+ след 1.5г, почти 18000 км и 2 смени на маслото колата е в много добро състояние и няма нищо повредено (дано да се запази така още дълго време :smile )

(знам, че последното се дължи в голяма степен на късмет)

- върнатите километри - задължителната операция за всеки автоджамбаз. Разбрах случайно за реалните км на колата, бяха забравили оригиналните документи в жабката. При показания на таблото 159к в сервизната книжка от Италия имаше сервизно обслужване на 262к с дата няколко месеца преди моята среща с колата. Все пак ми направи впечатление, че човека не акцентира на километрите (но пък сервизната книжка беше изчезнала като се качих следващия път :mhihi ).

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 02 окт 2013 12:09

santo_trafficante написа:
AmW написа:Как прецени, че са много хубави?
По външния вид?
Колегата Гал е работила в известна автокъща и е в час със нещата :biggrin
м/у другото познавам много търговци на автомобили в София и чак до извращения да свалят чаркове /рез.гуми,крик,болтове и т.н./ няма :mhihi Най много някой запушен катализатор да отлети. Чак оглозгани Х5 и т.н. :mhihi

Нали съм ти казвал за тия мойте колеги от северозападна България... Там е мътна и кървава, ама ше ти разправям после на кафе...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 02 окт 2013 12:35

Аз миналата година купих автомобил, за който платих 50% по-висока цена, отколкото го има по автокъщите. Става въпрос за Пасат 5.5 1.9 131 к.с. 2002 г., който стъпи на 10'000 лв с регистрацията в КАТ. Такива пасати имаше и по 6000 лв в автокъщите. :mhihi

Всъщност и за Деси купихме Golf IV миналата година - същия мотор 131 к.с. за 8300 лв. 2001 г. В автокъщите имаше и доста по-евтини (с по 2-3000 лв).

Всеки сам си преценява дали иска да плати повече за по-хубав автомобил или да спести и после да се надява, че няма да има проблеми.

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Сря 02 окт 2013 12:46

Ми добре - да опиша и аз нещата при Митака как бяха, когато си купих колата:
+ колата е на реални километри(проверено) - нещо, което не съм виждал в нито една автокъща, които съм обиколил;
+ бяха ми дадени ключовете - да я запаля, да я гледам и да я покарам извън района на автокъщата(даже не се качваха с мен в колата);
+ регистрираха ми колата в КАТ, платиха ми таксите и гражданска (за 3 месеца - бях предварително предупреден, че няма да е за цяла година);
+ първоначалната отстъпка беше 300 лв. При закупуването на колата, без да включвам регистрациите и таксите, отстъпката ми беше общо 800 лв. Колата я купих за 6000лв, ако има значение - VW New Beetle 1.9 TDI ALH;
+ бяха ми обяснени дефектите, които имат тези автомобили и ми бяха показани забележките по колата, преди да се кача да я карам;
Има разбира се и минуси:
- беше ми предложено първоначално обслужване в автосервиз, с който работят, които обаче са пълни измекяри според думите на много хора (някои, от които мои приятели) от Русе;
- малко се забавиха с регистрацията на автомобила - 1 седмица.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”