Странен звук при първо палене и потегляне Леон 1.6 2006 год.
Странен звук при първо палене и потегляне Леон 1.6 2006 год.
Значи имам един много странен звук на колата примерно сега като е по студено времето и сутрин при първо палене като дам задна или първа и тръгна се чува един звук незнам как да го опиша ... като все едно се разлива вода некъде или по точно се едно в едно шише си сипал вода ама не догоре и го клатиш ! Чува се некъде под моята седалка !
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Странен звук при първо палене и потегляне Леон 1.6 2006
За доста странни звуци съм чувал/чел, ама това
. Този звук винаги ли се чува при първо потегляне или само след дъжд? Защото, така както го описваш звучи сякаш задържаш дъждовна вода някъде и като тръгнеш тя изтича.
По принцип за странни звуци от странни места е хубаво да се види в сервиз, защото така по описание е малко трудно (същото важи и за миризмите, да не стане като един колега дето му миришеше на кабели, а се оказа, че мирише на феродо от съединителя
)

По принцип за странни звуци от странни места е хубаво да се види в сервиз, защото така по описание е малко трудно (същото важи и за миризмите, да не стане като един колега дето му миришеше на кабели, а се оказа, че мирише на феродо от съединителя

Ами не се чува винаги .... и не се чува само когато вали ами се чува сега откакто стана студено времето .... абе все едно булбука вода ... като завреш едно шише празно в лиген и то почне да булбука ... е такъв е звука все едно нещо се допълва с вода и се чува не като запаля ами само като вкарам първа и тръгна леко на полусъединител първите 1-2 секунди ... после колкото и да си паля и тръгвам го нема вече тоя звук .... само при първо палене сутрин го има като е студено и колата не е палена от предния ден !
Сега направих по-задълбочено проучване и установих ,че като запала колата и като е изключена от скорост и ме бутат го нема тоя звук....ама включа ли 1ва/задна и при полъсъединител започва да се чува за 1-2 секунди . Това само когато е студено времето и се сетих ... може ли да е заради това,че имам вода в спирачната течност която отговаря и за помпите на съединителя . Преди 3-4 месеца я мерих и на уреда изпълни всичките чертички т.е. има много вода над 5 % мисля,че светваха всички лампички на уреда !
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”