Поредният опит за обир

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Поредният опит за обир

Мнениеот poGo » Пет 15 дек 2006 18:11

Миналата седмица реших да оставя детето в колата и да го заключа без да пускам алармата. Пъхам ключа на шофьорската врата и гледам предпазната пластина я няма - изкривена навътре.
Пъхам ключа - влиза трудно, тръгвам да го въртя - 360 градуса, опитвам се да го извадя - Ядец!!! Лелеее, побеля ми косата!! (имам само един ключ) Извадих го най-накрая. Понеже отклюявам централно с дистанционното кой знае откога е разбита ключалката. Някой се е опитвал да влиза в Полото с подръчни средства! Ако го пипна ще му откъсна ръцете и после ще го убия от бой с тях!!! Както и да е, повечето от вас знаят какво чувствам. :rocketwhore :seeex :053: :014:
Отивам на площадчето на Семинарията при ключарите и колко мислите ми казаха за РЕМОНТ (не за подмяна) на ключалката: 160 лв. ако всичко вътре е помляно. Усетих едни такива топли вълниии... + 90 лв. за ключ-дубликат + колкото вече поискат Юнитрейд за обучение на чипа!!!
Знам, че темата е изтъркана ама 160 лв за ремонт са мноооого пари. Няма ли да излезе по-евтино да си купя патрон втора употреба и да го занеса да го "преподредят" за да става на оригиналния ми ключ?? Приемам всякакъв акъл. Мерси

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 15 дек 2006 18:23

никога не оставяй детето си само в заключено помещение!

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Пет 15 дек 2006 18:29

:shock баси ключалката...
На мен като ми разбиха корсата, отидох в една ключарница на Гоце Делчев - пада се малко преди светофара с Дойран - като идваш от Южния парк отляво. Та там ремонта ми струваше 15(!) лева, за нова ключалка искаха 50, но няма смисъл според мен.Така или иначе ключалката е "бошлаф" работа, по-добре си ремонтирай старата и си запази ключа :!: Все пак не е лошо да си направиш един дубликат но там цените са високи (only Юнитраде :? )

ааа да, и
никога не оставяй детето си само в заключено помещение!
:!:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пет 15 дек 2006 18:31

Ludia написа:никога не оставяй детето си само в заключено помещение!

Не го и правя!
Ама като слизаш да си купиш цигари кое е по-добре: да заключиш 4-годишно дете, държащо електронна игра в колата или да го оставиш незаключено за да има всеки миновач достъп до него?!?!?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 15 дек 2006 18:48

poGo написа:

Не го и правя!
Ама като слизаш да си купиш цигари кое е по-добре: да заключиш 4-годишно дете, държащо електронна игра в колата или да го оставиш незаключено за да има всеки миновач достъп до него?!?!?

незнам приятелю, кое е по-добре, но съм бил свидетел, как една майка спира до магазина да си купи нещо......и после колата я няма.а вътре е детето.оказва се че паяк я е вдигнал.детето се скрива м/у седалките, ония идиоти не го виждат..........и нали се сещаш колко време е стояло в колата и как се е чувствало.....правете си сметката.
извинявай ако съм те засегнал

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 15 дек 2006 19:43

Махаш кората и откачаш клшчалката. Нека се върти свободно без да може да отключва. Ако ти падне акумолатора и неможе да ти отключи централното, ще си отключиш с ключа другата врата или багажника и от там просягаш към шофьорската врата и готово.
Бедна ти е представата колко много хора дават пари да им се откачат всички брави по вратите на колите, за да не ги отварят с къртач.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 15 дек 2006 21:13

poGo написа:

Не го и правя!

Взимаш го с теб, колега! Колкото и да цвърка, че иска да играе!
И да не го вдигне паяка, стига някой идиот да се натресе баш тогава в колата ти и представи си как ще се уплаши горкото...

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 16 дек 2006 1:41

Много скъпи цени са ти казали,и явно са аматьори щом не могат да ти обучат нов ключ.Виж това аз съм доволен от тях и могат всичко- http://www.carlocksbg.com

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 17 дек 2006 22:38

Тия на семинарията са много добри,но само на конвенционални ключалки /сиреч обикновени/.А това,че са скъпчии е вярно,явно отдавна са влезли в Европа,но по терлици.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пон 18 дек 2006 11:07

batetony67 написа:Тия на семинарията са много добри,но само на конвенционални ключалки /сиреч обикновени/.А това,че са скъпчии е вярно,явно отдавна са влезли в Европа,но по терлици.

Добри са, няма спор и винаги са били малко скъпчии, ама май са почнали да се пооливат!!

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 18 дек 2006 16:29

извинявай за тъпия въпрос, ама застаховката за какво е в крайна сметка :?: мен преди време като ми разбиха едната ключалка, от застрахователя ми казаха след огледа, да им дойда с фактура и ми я осребриха цялата(нова клщчалка+пренареждане на останалите 4) :idea:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пон 18 дек 2006 16:33

evgenyh написа:извинявай за тъпия въпрос, ама застаховката за какво е в крайна сметка :?: мен преди време като ми разбиха едната ключалка, от застрахователя ми казаха след огледа, да им дойда с фактура и ми я осребриха цялата(нова клщчалка+пренареждане на останалите 4) :idea:

ЕХАААААААААА, Ква идея!! Сериозно!! Въобще не се сетих да изръчкам застрахователите за тва! 10Х 10Х :D :D

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 18 дек 2006 19:29

плащат 100% :wink: след като ти писах, говорих с един колега, който наскоро е имал същия проблем. Просто им звънни, и кажи, че при опит за отключване си установил, че ти е разбита ключалката :Mr Green Fun , та кво да правиш сега, да викаш ли полиция да ти пишат протокол, или направо да ходиш на оглед :bleh1

Върни се в “ОФФ-Топик - други”