Проблем с нови хидравлични повдигачи
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Проблем с нови хидравлични повдигачи
Иска да каже да го усилваш повече за да не ги чуваш 

-
- Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
- Двигател: AWT-2001 BJK-2007

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хех
и аз се усетих, ама чак сега
, добре, че идва уйкендът и ще става за риболов - да си почине тая глава...
Иначе, тоя номер с радиото съм го пробвал, даже с механичен повдигач, ама просто от "чашка" стана тръбичка, тва на "Зи-рок", на друга честота, може и да се получи...
Абе, мен са ми казвали, че има ли шум в мотора - да се зимат мерки, ама не ми казаха, че се отнася и за личните... 

-
BuGmaN написа:Този тест с въздухът е малко-несериозен, все пак са направени за работят с масло... Щом имаш, подобни съмнения, разглоби един стар и един нов и замери - ако има проблем с допуските ще го хванеш и ще имаш основание да ги върнеш...
Съгласен съм че въздушното налягане и налягането създавано от маслото са различни неща но не виждам друг начин да се замери повдигача дали държи налягане, още повече че старият повдигач не изпуска въздух а новият да... И как точно със замерване на детайлите ще установиш кой държи налягане и дали се отваря напълно?
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Примерно - измерваш Ф на буталото е Ф на цилиндарът, смяташ колко е допускът, същото правиш и с другият повдигач, после сравняваш данните, ако там всичко е наред, продължаваш с клапан, пружина, отвори, канали и т.н... 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
По-лесно ще си измери налягането на маслото, отколкото да намери инструменти, с които да измери вътрешните диаметри. И ако налягането на маслото е в норми - радиото!
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Според мен има вариант различните фирми да ги правят с различни параметри 

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
muns61 написа:По-лесно ще си измери налягането на маслото, отколкото да намери инструменти, с които да измери вътрешните диаметри. И ако налягането на маслото е в норми - радиото!
Да, радиото..., ама нали по-горе писах, че не става - пробвано!

С един китайски, цифров шублер за 20лв. и начални-умения в замерването, вероятно ще се "хване" проблемът...

Какво ще решим, като измерим налягането на маслото и то е в нормите, а повдигачите си тракат..., или обратното - ниско е...? При двата варианта проблема, следва да се търси, де?

-
BuGmaN написа:Примерно - измерваш Ф на буталото е Ф на цилиндарът, смяташ колко е допускът, същото правиш и с другият повдигач, после сравняваш данните, ако там всичко е наред, продължаваш с клапан, пружина, отвори, канали и т.н...
Външните размери са същите. Това майстора го направи още като установихме че новите тракат, но не са разглобявани за да се замерва отвътре
muns61 написа:И ако налягането на маслото е в норми - радиото!
Crafter- а е на пет години колега и искам всичко да му е на ред. Ако я карам по твоите съвети с радиото в скоро време няма да има с какво да работя. Ремонта не го правя аз - разчитам на по компетенти от мен. На майстора ми му имам доверие, още повече че сме приятели и неговото мнение е че повдигачите са кофти. Но аз все пак искам да чуя и други мнения и да преценя сам. Все пак този форум е за това - да се споделят проблемите и евентуално кой как ги е решил. От там нататък всеки сам решава кого да слуша и как да действа. За това имаме глави на раменете...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Я да уточним - на студено ли тракат, или на горещо? Постоянно ли, или само при палене? На празен ход, или и на по-високи обороти?
От къде е купуван крафтъра?
От къде е купуван крафтъра?
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
До момента и аз не разбрах колко е налягането на маслото на студен мотор и на загрял. И тогава да бистрим политиката

-
Тракането се чува постоянно, но като че ли на загрял мотор се усеща повече. Възможно е да си въобразявам заради по високите обороти на студения двигател. Днес ходих в сервиз но налягането на маслото ще го замерим във вторник и ще дам повече инфо. Според майстора - прослушва двигателя с лекарски слушалки
чукането му приличало повече на вакумна помпа... а иначе буса е внос от Холандия - не знам какво е значението но е каран там

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако вземеш докторските слушалки и си преслушаш мотора, вместо това
ще сложиш това - 

-
И да ги взема разлика няма да има... Трябва не само да слушаш но и да чуваш ако разбираш какво искам да кажа
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хех, ще става интересно, щом със лекарски слушалки работиме...
Ще е забавно за нас сиирджиите и изгодно за теб, ако е прав майтора със слушалката...
Ма да не се окаже, накрая - лагер на съединител...

Ще е забавно за нас сиирджиите и изгодно за теб, ако е прав майтора със слушалката...

Ма да не се окаже, накрая - лагер на съединител...