Искаме снимки и отвън!! Подробни!!
Да се похваля с новата придобивка - снимки!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво да кажа, двигателят е много пъргав, развърта се страхотно. Набира много добре, не мога да направя точно сравнение с по-мощни такива, защото тези, коит окарах 131 к.с., бяха с ръчна скорстна кутия, и често казано не правя много разлика. Може би една идея по бавно набира, но от друга страна максималния въртящ момент е на разположение от 1800 оборота, а при 131 к.с. е от 1900, не че има толкова голямо значение. Много съм доволен като цяло. Автоматика е уникална глезотия. Ще видим разхода какъв ще е, щото много хора казват, че автоматика вдига разхода, а и по спецификация дават по - висок разход на автоматика отколкото при ръчна скоростна кутия. По отношение на ускорението също съм доволен, като се натисне педала на газта до долу се включва кикдаун и сваля веднага предавките. От място е много приятно, защото почти няма прекъсване на ускорението. Като максимална скорост до сега повече от 150 не съм вдигал, щото свърши мястото - от Плиска /бях с около 80 км/ч до колелото на 4-ти километър. Това е за сега, после повече - максимална скорост и разход.
П.П: А и обещаните снимки отвън
П.П: А и обещаните снимки отвън
Ако мен питаш,карай си го така както е излезнал заводски.Аз също бях се замисли моя да го права до 140+к.с ма когато питах един колега дето ги продава ми каза че няма смисъл на тези двигатели от чип.Достатачно си върват,пак и не вярвам ти да си някой рацер и да имаш нужда от чипове и тем подобни.
Джиткай си и свиркай
Джиткай си и свиркай
Някой казаха че го прават това нещо за помалко от 500лв. незнам каде,как,с какви части и каква гаранция,ма е 3 пъти по ефтино.
Сега ти си преценяваш,аз реших да си плата спокойствие и сигурност,другите да спестят на момента без да знаят какви части са им сложени и без никаква гранция за тях.
Всеки сам си преценява!
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както казват братята англичани:
SPLENDID
Тия кола е като от журнал!!!!
Само да се хвалиш с нея!! Да отваряш предния капак само за да си смениш маслото и да си налееш вода за чистачките!!
Обръщай повечко внимание на автоматичната ск. кутия. Много са капризни тия гадове, а ако се прцакат става Майка плаче!! Няма части, чакш внос, няма много и добри майстори, маслото е скъпо, за сметка на това е 6-8 литра,..........! Айде, ти си с млада кола, ама имай едно наум.
SPLENDID
Тия кола е като от журнал!!!!
Само да се хвалиш с нея!! Да отваряш предния капак само за да си смениш маслото и да си налееш вода за чистачките!!
Обръщай повечко внимание на автоматичната ск. кутия. Много са капризни тия гадове, а ако се прцакат става Майка плаче!! Няма части, чакш внос, няма много и добри майстори, маслото е скъпо, за сметка на това е 6-8 литра,..........! Айде, ти си с млада кола, ама имай едно наум.
-
snooperchi
- Автомобил:
- Двигател:
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:...Не трябва ли да е за 90к км?...
Toчно на 90к км се менява ремика. Двигателя е много добър 240Нм от 1800 до 2400 мин-1. Много еластичен и икономичен. за 20к км средния разход ми е 5.2/100 км. Масла само VW 505.00 , а ako e лонглайф само VW 506.01, добра нафта, без биодизел нищо че в книжката дават.
Не ти трябват чипове и т.н. Разликата в 101, 116, 131 и 150 к.с. 1.9 двигател не е само чип. Имат различна степен на компресия и малки разлики в конструкцията на буталата и биелите. От 2004 тези четири 1.9 двигателя се заменят от един - 104 к.с. Предполагам поради екологични изисквания основно, но и проблеми с надежността. По същото време пускат двулитровите 140 и 170 к.с.
Честито и много безаварийни!
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:...VW 506.01...
някакви идеи за цена на това нещо?...
Eдва ли цените при мен ще са ти от полза но все пак: 20-25 euro/L
yossarian написа:..Какви биха били негативните последици от слагане на чип за 116 к.с.? Благодаря предварително
Нямам представа.
Докато я търсих, а и напоследъка пак гледаме за един колега, направи ми впечатление че много обяви в мобил, аутоскаут, еbay за коли на около 100-150хил. км двигателите (131 к.с.)са сменяни с нови или малко употребявани. Но от 101 до 116 надали ще забележиш много разлика.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”