здравейте колеги
колата е поло 2ф 1.1 карбуратор с газ
в топлото време няма проблем,пали си,държи обороти
сега като застудя като е престояла цяла нощ и трудно пали
единствения несигурен начин по който я запалвам е следния:
спирам газта от копчето,педала на газта до ламарината и въртя, "запалва" но работи неравномерно и тресе и оборотите са около 300/мин,ако пусна педала на газта и гасне,затова е натиснат максимално,и в момента в който свърши газта от изпарителя до карба за секунда заработва нормално,вдига обороти и се успокоява работата на празен ход и в този момент трябва да включа от копчето газта и ако не я изтърва да изгасне си заработва нормално
като допълнително инфо ще кажа че изпарителя е волтран,мисла вакуумен,клапана за газта е от едната страна на колата а изпарителя е от другата страна на двигателния отсек,и като спра газта минава известно време докато се изхарчи газта от клапана до изпарителя
според мен пуска много газ и за това не иска да запали нормално
сутрешно непалене на газ - решено
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
сутрешно непалене на газ - решено
Последна промяна от moimoimoi на Сря 09 окт 2013 14:12, променено общо 1 път.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: сутрешно непалене на газ
Най-вероятно е така, както казваш - "сурова" газ и я дави. Проблемът има ли го на бензин?
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Завии малко кранчето на газта и виж как е 

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
То времемо захладня затова не иска да пали. При мен се е случвало от мръсен газов клапан, трябваше да работи 3-4мин на бензин и чак тогава на газ, като го почистих няма проблеми. Може да видиш свещите, бях им направил разстоянието м/у електродите 0,7 и при -5 палеше на газ.
Може и смукача да е.
Може и смукача да е.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
утре сутрин ще пробвам като завия малко кранчето,то е само едно кранче на маркуча ,не е тройник.
изпарителя е voltran ,nomer 1700 https://www.google.bg/search?q=voltran+1700&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Wa9OUu_kLMfUsgbjq4DgBA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=619&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=q5gFfCXzRfXP4M%3A%3B34SVz2ymSDRv2M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.autogasmarket.com%252Fuploads%252Fshop%252F20100322123327.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.autogasmarket.com%252Fenglish%252Fshop%252Fcategory%252F9.html%3B500%3B375
днеска смених въздушния филтър и капачката на делкото и дано утре да има подобрение
изпарителя е voltran ,nomer 1700 https://www.google.bg/search?q=voltran+1700&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Wa9OUu_kLMfUsgbjq4DgBA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=619&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=q5gFfCXzRfXP4M%3A%3B34SVz2ymSDRv2M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.autogasmarket.com%252Fuploads%252Fshop%252F20100322123327.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.autogasmarket.com%252Fenglish%252Fshop%252Fcategory%252F9.html%3B500%3B375
днеска смених въздушния филтър и капачката на делкото и дано утре да има подобрение
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Свали и изчисти газовия клапан, смени му и филтърчето.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
a kakва е идеята да го чистя? той клапана ако беше запушен нямаше да върви,а ако има боклуци които му пречат да затваря добре нямаше да гасне след като съм спрял газта от копчеето , а тя колата си гасне
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Ще следя темата, че имам подобен проблем 

-
И аз така смених дистр. капачка, кабели и накрая като причуках свещите се оправи. Сутрин беше ужас -даже са ме дърпали да запаля. Гадовете затова я продали колата, че не палела сутрин. После като му казах на предния собственик, че е от свещите щеше да си захапе за гъ*а от яд. Така, че пробвай първо със свещите, ще ти отнеме не повече от 10-20мин, направи ги на 0,7мм.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
не ми се вярва да е от свещите,проблемен е първия старт на студено.
примерно след като е запалила ако угася след 20 секунди и после си пали нормално и за това клоня към изпарителя ,нещо настройка ще е нужна мисля
самия изпарител има само един пластмасов винт за регулиране
примерно след като е запалила ако угася след 20 секунди и после си пали нормално и за това клоня към изпарителя ,нещо настройка ще е нужна мисля
самия изпарител има само един пластмасов винт за регулиране
-
Точно така беше само докато запали сутрин първия път. След това палеше от четвърт оборот цял ден и на другата сутрин пак 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Мисля аз да взема едни свещи с разтояние 0.6мм.Сегашните са ми 0.7мм и да видим дали ще има промяна
Сегашмите са ми с три полюса а тези ще са с един.

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Добре бе, колеги, палещи сутрин на газ! Не смятате ли, че искате малко в повече от автомобила?
В смисъл - нали за обикновени Автомобилни Газови Уредби (АГУ) говорим? Дето са с изпарител, който трябва да ЗАГРЕЕ течната LPG газ, за да премине тя в газообразно агрегатно състояние - затова и изпарителя се свързва с охладителната система на автомобила, нали?
Как искате на студен изпарител сутрин всичко да заработва "от раз"? Като стане сутрин да е -20 по Целзий какво правим?
Газовите инжекциони според вас случайно ли имат редица условия за преминаване на газ, сред тях и температура на изпарителя - поне Х градуса?
От личен опит мога да кажа, че на -20 старата ми Вектра А палех само и единствено на бензин. Пробвал съм и на газ - безуспешно. Сега на Пасата - както казах - ГИ превключва на газ само като стигне необходимата температура на изпарителя.
Иначе ще следя темата с интерес, нищо че според мен началното палене на газ е "кауза пердута", особено пък като е студено...
В смисъл - нали за обикновени Автомобилни Газови Уредби (АГУ) говорим? Дето са с изпарител, който трябва да ЗАГРЕЕ течната LPG газ, за да премине тя в газообразно агрегатно състояние - затова и изпарителя се свързва с охладителната система на автомобила, нали?
Как искате на студен изпарител сутрин всичко да заработва "от раз"? Като стане сутрин да е -20 по Целзий какво правим?
Газовите инжекциони според вас случайно ли имат редица условия за преминаване на газ, сред тях и температура на изпарителя - поне Х градуса?
От личен опит мога да кажа, че на -20 старата ми Вектра А палех само и единствено на бензин. Пробвал съм и на газ - безуспешно. Сега на Пасата - както казах - ГИ превключва на газ само като стигне необходимата температура на изпарителя.
Иначе ще следя темата с интерес, нищо че според мен началното палене на газ е "кауза пердута", особено пък като е студено...
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
4 години единия ми пасат се палеше и караше само на газ и нямаше никакъв проблем нито се е налагало да се настройва нещо
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Какво толкоз има за паленето на газ сутрин? Че аз редовно си паля така. Съмнявам се да е проблемът в свещите...
Ако изпарителят е вакуумен то би следвало да има обогатител на него. Просто му изключи буксата и опитай да запалиш без него. Понеже при подаване на контакт неговият клапан сработва веднъж и пуска дадено количество газ в смукателния тракт, за да може по-лесно да запали колата.
Ако изпарителят е вакуумен то би следвало да има обогатител на него. Просто му изключи буксата и опитай да запалиш без него. Понеже при подаване на контакт неговият клапан сработва веднъж и пуска дадено количество газ в смукателния тракт, за да може по-лесно да запали колата.
Върни се в “Автогазови уредби”