На колко години сами подкарахте кола?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Re: На колко години сами подкарахте кола?
И аз съм от клуба на 14-годишните автомобилисти. Задължително с баща ми на дясната седалка, сигурно съм карал почти ежедневно, но само извънградско. Вече като станах на 17 и нещо почнах курсовете и точно преди 18-тия рожден ден вече минах курса, за жалост нямаше кой да ми каже, че докИментите се подават след като си навършил годините и трябваше да чакам почти два месеца :)
Иначе съм се учил главно на жигулетката и после на 2107, чат-пат Ниви малко оффроуд. Та после като подкарах служебния пасат кефа от хидравлика и други екстри беше невероятен. То и той ми се водеше учебен де - за оффроуд, няма да казвам колко черни пътища е минал тоя Пасатор. Попаднах на много издръжлива Б3-ка няколко пъти я бяха прегрявали ялови шофьори дето си мислят, че таблото е само за отвличане на вниманието, накрая сменихме гарнитура на главата и гумички и пак стана дзвер
Дааа, не се сдържах да цитирам колегата и аз бях така от 18 до 22. След това всичко коренно се промени - на работа, по време на работа, след работа по кафета и нощни разходки. Явно апетитът си идва с яденето, но да допълним, че трябва да има и кеш за да задоволяваш апетита...
Иначе съм се учил главно на жигулетката и после на 2107, чат-пат Ниви малко оффроуд. Та после като подкарах служебния пасат кефа от хидравлика и други екстри беше невероятен. То и той ми се водеше учебен де - за оффроуд, няма да казвам колко черни пътища е минал тоя Пасатор. Попаднах на много издръжлива Б3-ка няколко пъти я бяха прегрявали ялови шофьори дето си мислят, че таблото е само за отвличане на вниманието, накрая сменихме гарнитура на главата и гумички и пак стана дзвер

МЗМА написа:...Ако направя обзор-карах по-често когато бях безрасъден хлапак и нямах свидетелство,от колкото сега когато вече забравям как се нижат годинките...
Дааа, не се сдържах да цитирам колегата и аз бях така от 18 до 22. След това всичко коренно се промени - на работа, по време на работа, след работа по кафета и нощни разходки. Явно апетитът си идва с яденето, но да допълним, че трябва да има и кеш за да задоволяваш апетита...
- МЗМА
- Автомобил: IFA-mobile DDR
- Двигател: 353W Baujahr-1971
azrod написа:Явно апетитът си идва с яденето, но да допълним, че трябва да има и кеш за да задоволяваш апетита...
Това изречение трябва да бъде закачено като "мото" на темата,просто казва всичко с няколко прости думички
Кешът е най-решаващият фактор,а при неговото наличие знаем какво следва 
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Лятната ваканция на 2-ри клас. Предполагам съм бил на 8-9 годинки. Както винаги попитах баща ми дали мога да карам(естествено в краката му
) и той каза на майка ми "Слизай и отиди отзад!" След това дълги години съм се учил на голф 2 1.6д, но тогава бях на 9-10-11 годинки :) На 13 вече се осмелих да карам изцяло сам нашия форд ескорт 1.8д. След това какви ли не кокалчета са ми минали през ръцете.
) и той каза на майка ми "Слизай и отиди отзад!" След това дълги години съм се учил на голф 2 1.6д, но тогава бях на 9-10-11 годинки :) На 13 вече се осмелих да карам изцяло сам нашия форд ескорт 1.8д. След това какви ли не кокалчета са ми минали през ръцете.-
sevisevi16
- Автомобил:
- Двигател:
На 14, карах на бати голф еденичката.
-
Banicharka
- Автомобил:
- Двигател:
На 11 пред блока
Тъкмо баща ми се канеше да ме закара на полигон... Добре, че не се отказа 
Тъкмо баща ми се канеше да ме закара на полигон... Добре, че не се отказа 
- stefko1992
- Автомобил: vw polo 9n
- Двигател: SDI 64 hp
На 10 ... опел кадет с 2 врати комби 1.7 Д
татко ми е ловец и ми даваше от време на време по някое завойче из някоя нива или по черния път 
татко ми е ловец и ми даваше от време на време по някое завойче из някоя нива или по черния път 
- Black-diamant
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 2.0 115hp
На 12, а колата беше Москвич
Потеглих почти без да ми придърпа и изгасне. Баща ми реши че и друг път съм карал, без да му кажа, толкова беше впечатлен. Иначе моя собствена кола, която поддържам, си имам от деня, в който изкарах книжка /на 18 години/.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Много смелчаци, много луди глави имало тук.
Аз съм от малцината подкарали автомобил, когато започнах шофьорски курс, а тогава бях на 20.
Аз съм от малцината подкарали автомобил, когато започнах шофьорски курс, а тогава бях на 20.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
Не си единствен, аз започнах също с курсовете на 18, карал съм и преди това, но не свободно и не градско, а извънградско, иначе като цяло имам книжка М от 16 и карам мотор от 16 годишен.
- silven-VW FOREVER
- Автомобил: Audi A6 Audi A1
- Двигател: FSI TFSI
Е то аз мотор (собствен) подкарах от лятото на 4 срещу 5-ти клас
Тогава съм бил на 10-11г.
Тогава съм бил на 10-11г.- МЗМА
- Автомобил: IFA-mobile DDR
- Двигател: 353W Baujahr-1971
Мани,че как съм падал от едно Симсонче на тия години 

- Koko95
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: ATD
Обучението ми започна като бях 7-8 от държене на волана само извън-градско. На 9-10 някаде започнах да стига педалите на сегашната ми кола за кеф и прокарах сам с присъствието на баща ми на дясната седалка. На 13-4 започнах да бърникам по друга лада и от тогава карах сам по квартала и извън града си карах с бащата до мен. На 16 въртях доста по сериозно сам в колата но без градско. Това лято изкарах книжка и сега се радвам на закупен с мой средста голф 

- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Много готина тема ! Renault Scenic ето такъв http://imganuncios.mitula.net/renault_megane_2_0_kaleido_98852960726174353.jpg с 16-ки.Беше много готина кола.СЛучи се на един междуселски път с думите:Мартине сядай да караш.Викам на баща ми : Ти луд ли си
? Хубаво,седнах на шоферската седалка.Натиснах съединителя около 200 пъти.Казва ми даваш газ и го пускаш плавно.И пуснах го толкова бавно,че гумите изпищяха и запушиха.Беше си кеф и няколко месеца след това бяхме на копитото с на сестра ми корсата.ВИка ми:Искаш ли да караш,само спирачки и ще завиваш,но ме хвана бъзето и се отказах да не стане гевезлъка.Много хубава тема !

? Хубаво,седнах на шоферската седалка.Натиснах съединителя около 200 пъти.Казва ми даваш газ и го пускаш плавно.И пуснах го толкова бавно,че гумите изпищяха и запушиха.Беше си кеф и няколко месеца след това бяхме на копитото с на сестра ми корсата.ВИка ми:Искаш ли да караш,само спирачки и ще завиваш,но ме хвана бъзето и се отказах да не стане гевезлъка.Много хубава тема !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”