Golf 3 1.9 TD проблем с водната помпа ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vwfan86
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 1.9 TD проблем с водната помпа ?

Мнениеот vwfan86 » Пет 26 юли 2013 0:57

samo_pechka написа:Ако е отлепена гумата на демфера , кел файда от фрайлауфа :c020 ненапразно колегата muns61
muns61 написа:Драсни една черта на шайбата на кол вал и виж дали ще се размине.
да се види дали е проблема оттам .
П.п. и "червеното" разположение на ремъка е тотално грешно !!

Мерси ще го пробвам и между другото не съм чувал за този фрайлауф трябва да се поинтересувам да разбера каква роля играе

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 26 юли 2013 13:15

bosyt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bosyt » Вто 01 окт 2013 20:26

колега решили проблема че и аз имам съштия?ако сиго решил да споделиш :th_up

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 03 окт 2013 20:39

Здравей колега vwfan86.Виждам,че всички тук искат да те насочат към демпферната шайба.За да си сигурен от какво е направи следния опит: 1.Ако имаш познат с този двигател вземи демпфера от него и го сложи на твоя мотор (държи се на 4 болта). 2.Ако не е от него размени и генератора ако трябва.Виж какво е положението.3.Прегледай и обтягащия механизъм ако е от "Климатичните механизми".На мен проблемът ми беше в шайбата на динамото,която е обикновенна-просто я смених (22лв.)и всичко приключи.И нека колегите от форума да не ми се сърдят ама тресчотъчната шайба от 110лв. не е голямата панацея за този мотор.Смея да твърдя,че за опит съм слагал и такава и не намирам никаква разлика в работата на мотора (говоря за шумове,вибрации и др. такива).Освен,че създава проблеми когато блокира и може да те направи на луд друго не виждам.Поздрави!

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 04 окт 2013 19:03

Водния дух1 написа:Здравей колега vwfan86.Виждам,че всички тук искат да те насочат към демпферната шайба.За да си сигурен от какво е направи следния опит: 1.Ако имаш познат с този двигател вземи демпфера от него и го сложи на твоя мотор (държи се на 4 болта). 2.Ако не е от него размени и генератора ако трябва.Виж какво е положението.3.Прегледай и обтягащия механизъм ако е от "Климатичните механизми".На мен проблемът ми беше в шайбата на динамото,която е обикновенна-просто я смених (22лв.)и всичко приключи.И нека колегите от форума да не ми се сърдят ама тресчотъчната шайба от 110лв. не е голямата панацея за този мотор.Смея да твърдя,че за опит съм слагал и такава и не намирам никаква разлика в работата на мотора (говоря за шумове,вибрации и др. такива).Освен,че създава проблеми когато блокира и може да те направи на луд друго не виждам.Поздрави!

е като блокира какво става ... става като твоята дето е без обратен ход. Що ръсиш глупости колега . Карах Венто ААЗ и на студен старт имах скрибучене . Нищо не ми се буташе но ми попадна една стара фрайлауфна ролка и я поставих . 3 години карах без да прескърца нито веднъж повече !

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Пет 04 окт 2013 20:45

Колега Ventotdi,не искам да споря с теб,но аз имах свирене,скрибучене,при най-малката локва ми падаше обортомера и всичко това се оправи със смяна на обикновенна шайба на генератора.Просто старата се беше вкопала с 1мм. гарантирам ти че ако беше сложил обикновенна,но здрава шайба пак щеше да си решиш проблемите.А между другото какви ядове може да ти създаде фрайлауфната ролка прочети темата на колегата juLiex от 14-ти ноември 2010г. в техн.форум за Polo и Lypo.Един майстор ми каза,че където е проблема там става черно от гумата на ремъка.Аз му повярвах,защото моят генератор беше покрит с черен гумен прах и като смених шайбата и О чудо!!!Да не ти разправям как преди имах Рено Еспейс дизел и като му се прецака демпферната шайба и като видях,че струва 240лв. как едни майсторчета ми я направиха твърда и нямах проблеми.А пък ми разправяха как щели да започнат едни големи вибрации и как можело да скъсам чак колянов вал.Човека на когото му продадох Еспейса още си го кара с тази шайба и няма проблеми.Айде поздрави! :)

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 04 окт 2013 22:24

щом си опитал и се е получило означава ,че може. Обаче аз реших ,че щом на новите мотори слагат фарйлауфна ролка ,а не по здрава подобрена твърда ролка .... има причина и аз си сложих една тресчотна да си имам :th_up

Последна промяна от IvanMan на Съб 05 окт 2013 10:10, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 05 окт 2013 10:00

Няма смисъл от спорове но е факт едно,няма значение дизел ли е или бензин колите след 1993-94г. станаха натъпкани с какви ли не неща като повечето само усложняват и най вече бъркат яко в джоба.Защо колите преди тези години се оказваха с без тресчотни шайби,без демпферни маховици и са като кучета,а новите с тези тресчотни чудесии,демпферни маховици и т.н са пълни :stumm Знае се че демпферни маховици се сменят с обикновени и доста проблеми се решават,така че не би трябвало да има проблем с тази шайба да се смени с обикновена.Колкото е по опростена една кола,толкова са и проблемите по малко,решават се проблемите с по малко средства и най вече трошите по малко нерви.Това че производителя е наблъскал хиляди неща не значи че някои от тях не могат да се сменят с по рани аналози които са по опростени но също толкова ефективни но с разликата по малко чупливи от новите модерни :mhihi

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 05 окт 2013 13:43

да ама като запалиш едно дизелово кади да кажем от по-новите едвам се усеща мотора.а старите трактори могат да се използват като вибромасажори

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 05 окт 2013 16:53

vinixxx написа:да ама като запалиш едно дизелово кади да кажем от по-новите едвам се усеща мотора.а старите трактори могат да се използват като вибромасажори

Съгласен съм колега с теб,но само това че не го усещаш като запали,като се развали нещо усещаш остра финансова болка как джоба ти се изпразва набързо,набързо,а тракащия дизел продължава да си трака :mhihi без да бърка надълбоко в джоба :11

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 05 окт 2013 18:11

vinixxx написа:да ама като запалиш едно дизелово кади да кажем от по-новите едвам се усеща мотора.а старите трактори могат да се използват като вибромасажори

Заслугата на демпферната шайба и ролка на генератора са под 5% за ефекта. Още 15% за демпферния маховик, останалото е от електрониката за управление на мотора.
Мога да ти покажа Мазда 323 1.7Д от 1986 на която вибрациите са нищожни.

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Съб 05 окт 2013 20:49

Ще помоля vwfan86 да сподели дали е намерил решение на проблемите си :smile

vwgolf1.9td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwgolf1.9td » Вто 04 мар 2014 0:46

Bork написа:Ако на празен ход пистовия ремък отскача долу,при мен отскачаше при климатика,при теб нз как е.Взимаш си един фрайлауф на генератора и си 6 :)

На мен в моменга ми е сложен ремъка ,само че , най-долната ми шайба няма лпроцепи , а е напълно глатка (на водната помпа ) , нямам климатик 199е г .е голфа ... как да я поставя ???

vwfan86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwfan86 » Вто 04 мар 2014 18:04

Колеги,проблема ми е решен с нова шайба на водната помпа(гладка е и неможахме да намерим със канали и при стругар ми я направиха на каналчета) и внимавайте да не ви сложат ремъка по червения начин както беше дал снимка колегата по-горе,защото ми прегря мотора и замалко да стане белята !

ПП:Много от "майсторите" се подлъгват заради шайбата,която е гладка,че ремъка трябва да върви по гладката част над шайбата и затова прегряват моторите... И все пак много благодаря на колегите който ми показаха правилния начин :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”