Отвори ми се възможност да си взема по-нова кола от моята и я обявих за продажба. Тъй като семейството ми се нуждае от още една кола съм съгласен и на разумен бартер. В раздел Продава на форума съм пуснал обява на колата си: тук можете да я видите. Интерес за бартер прояви един от членовете на форума: hubaveca . Колегата ми предлага бартер за този пасат:

hubaveca написа:Данни:
Дата на производство - декември 1992 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 90 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Комби
Пробег - 196000 км
Цвят - Tъмно син
Особености:
4(5) Врати
Аларма
Газова уредба
Ел. Стъкла
Застраховка
Имобилайзер
Лети джанти
Металик
Нов внос
Серво управление
Халогенни фарове
Центр. заключване
Допълнителна информация:
екстри: ел. стъкла, хидравлика, чупещ волан, централно заключване, халогени, лети джанти, делима задна седалка, плюшен салон, аларма с динамичен код и имобилайзер, италианска газова уредба с автоматично превключване, почти нови летни гуми, нови зимни гуми, сменени абсолютно всички консумативи преди 14000 км, масло и маслен филтър преди 4000км. пълно автокаско-БУЛ-ИНС до август догодина, колата е в перфектно състояние. снимките са с лощо качество защото са от гсм! в действителност колата изглежда много по-добре! алармата и газовата уредба са на 4 месеца с гаранция! газовата бутилка е на мястото на резервната гума. разход-8-10 на 100. Карана е в българия само 14000км
Цената на пасата посочена от собственика му е:
На мен ми предложи чист бартер 1:1 или ако избера може да ми остави газовата, но ще трябва да му доплатя. Колегата не е посочил колко трябва да доплатя- поиска аз да преценя:hubaveca написа:"3800 без гумите и газовата".
.hubaveca написа:"колко ще доплати6?"
В последствие намерих една тема във форума пусната от собственика на пасата. Там той споделя:
hubaveca написа:"понякога(не винаги) нещо свири/скърца отпред,понякога когато завивам с голяма скорост понякога като натискам спирачка,понякога просто си карам,появява се скърцането и после спира само!каква и къде е повредата?а и съединителя взе да отделя в горно положение,първа и задна влизат мн.трудно!това значи заминал съединител или нещо друго?"
Колеги кажете моля безпристрастното си мнение- как бихте постъпили вие на мое място?!