Голф 3 проблем с ръчната спирачка дясното колело
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 проблем с ръчната спирачка дясното колело
Здравейте,колеги.Проблема е следният:
самият механизъм,който връща жилото на дясното колело не се връща когато спусна ръчната и спирачката задържа.
Въпроса ми е дали е само от механизма или нещо друго,защото един майстор ми каза,че трябва да се разглобява целия спирачен апарат или направо да се сменя.Благодаря Ви предварително.
самият механизъм,който връща жилото на дясното колело не се връща когато спусна ръчната и спирачката задържа.
Въпроса ми е дали е само от механизма или нещо друго,защото един майстор ми каза,че трябва да се разглобява целия спирачен апарат или направо да се сменя.Благодаря Ви предварително.
Последна промяна от dobrin на Вто 24 сеп 2013 21:24, променено общо 1 път.
Причина: Коригирано заглавие.
Причина: Коригирано заглавие.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с ръчната спирачка дясното колело на ГОЛФ 3
Забравих да кажа, че колата е с дискови спирачки отзад.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с ръчната спирачка дясното колело на ГОЛФ 3
Предполага трябва да разглобиш апарата и да смениш "гумичките" за ръчната-късат се около пста и се пълни с прах и заяжда.Продават ремонтни комплекти взимаи и сменяи всичко после да не отваряш пак.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 проблем с ръчната спирачка дясното колело
Благодаря,колега ще пробвам и ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене беше по същия начин само че ми беше блокирал спирачния апарат, и ремонтния комплект не вършеше работа :) Сваляй и гледай къде е проблема :)
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, аз имах същия проблем. Свалих апарата, раздвижих го няколко пъти - цилиндъра навътре - навън, смазах направляващите с медна грес и се оправи. Като се прибира цилиндъра се натиска и се върти по часовниковата стрелка -на ауди б4 е така, при голфа най-вероятно е същото. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите колеги, като го отворя и разбера какво е ,ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,колеги.Днес отворихме апарата и единия цилиндър беше леко задържал. По раздвижихме го и проблема с ръчната се оправи,но когато почнахме да обезвъздушаваме видяхме,че спирачната течност не е както трябва.В смисъл имаше ръжда и мръсотия в нея.След това спирачките вече не са както трябва.Сега трябва да се свали абс-а и да се прочисти.Интересуваме от какво може да се е появила ръждата и дали ще стане само с прочистване.Благодаря ви предварително.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Е чак пък ръжда?!?
Аз тази година 5 пъти свалях заден десен сп. апарат, при мен проблема е в кофти течност за спирачки - ефтиното излиза скъпо в последствие :), в общи линий смених гимичките само на буталцето и механизма на буталцето на апарата - трябва да се внимава да не се обърне на обратно онова смешно лагерче в него че задиря то самото и пак ще ти задъжа ръчната, самия корпус на апарат има гумички дето не съм ги сменял но и това ще стане някой топъл ден. Купи си примерно Приста спирачна течност, и започни да подменяш течноста като изтакаш до бистра течност всяко едно колело. Един чиляк долива течност в казана после помпи на педала а втрои обезвъздушава до откат или докато нетекне същата на цвят течност която му диливаш :) Според мен е безмислено на този етап да се сваля АБС-а за "прочистване".
ПС: Каквото и да правиш винаги задните спирачки не се обезвъздушават на 100% или поне при мен е било така, трябва си каране и спиране поне 100-тина километра градско и ще се оправят!
Аз тази година 5 пъти свалях заден десен сп. апарат, при мен проблема е в кофти течност за спирачки - ефтиното излиза скъпо в последствие :), в общи линий смених гимичките само на буталцето и механизма на буталцето на апарата - трябва да се внимава да не се обърне на обратно онова смешно лагерче в него че задиря то самото и пак ще ти задъжа ръчната, самия корпус на апарат има гумички дето не съм ги сменял но и това ще стане някой топъл ден. Купи си примерно Приста спирачна течност, и започни да подменяш течноста като изтакаш до бистра течност всяко едно колело. Един чиляк долива течност в казана после помпи на педала а втрои обезвъздушава до откат или докато нетекне същата на цвят течност която му диливаш :) Според мен е безмислено на този етап да се сваля АБС-а за "прочистване".
ПС: Каквото и да правиш винаги задните спирачки не се обезвъздушават на 100% или поне при мен е било така, трябва си каране и спиране поне 100-тина километра градско и ще се оправят!
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Колега за да си оправиш проблема отваряш задните апарати на дреболийки и ги прочистваш от мръсотията има ремонтен комплект гумички, но при мен единия апарат протече след около 2 години,а бях направил тази процедура почистване и подмяна на гумичките и накрая си купих комплект 2-ра ръка задни апарати от голф 4 които са алуминиеви и по-малко проблемни от тези на 3-ката.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Обезвъздушавайте при работещ двигател. Изкарайте по 50мл от цилиндърче и ще се прочисти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите,колеги.Тези дни ще пробвам и пак ще пиша какъв е резултата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Навярно спирачната ти течност не е била сменявана близката петилетка и затова такива мръсотии са излизали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е ,че като ходих при майстор той каза,че точно тези мръсотии са задръстили абс-а и сега се чудя как да се прочисти.Ако някой има идеи или опит при подобни ситуации, ще се радвам да сподели.Благодаря предварително на отзовалите се.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Работи ли ти АБС?
Какви са тия глупости за задръстен АБС, за първи път чувам аз...
Купи си спирачна течност и я смени цялата, измий хубаво казанчето, което е върху помпата.
Обезвъздушавай от най-дългата към най-късата тръбичка докато текне бистра и плътна течност.
Това че задните спирачки никога не могат на 100% да се обезвъздушат също са глупости!
Успех!
Какви са тия глупости за задръстен АБС, за първи път чувам аз...
Купи си спирачна течност и я смени цялата, измий хубаво казанчето, което е върху помпата.
Обезвъздушавай от най-дългата към най-късата тръбичка докато текне бистра и плътна течност.
Това че задните спирачки никога не могат на 100% да се обезвъздушат също са глупости!
Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”