Run-flat гуми за Пасат Б6

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
petrov.yordan
Автомобил: Passat b6 variant [3c5]
Двигател: BVY 2006

Run-flat гуми за Пасат Б6

Мнениеот petrov.yordan » Пон 07 окт 2013 13:15

Здравейте, идва зимата и почнах да търся гуми за Пасата. Като всеки с газова бутилка на мястото на резервната гума, ме вълнува какво правя с резервната гума, дори и патерица заема много място в багажника. Попаднах на рън-флет гуми и много ми хареса варианта. Няма спрейове, няма помпи/компресори. Но при производителите на гуми пишат рън-флет да се монтират на автомобили предназначени за такъв тип гуми. Реших да се обадя на официалните представители: От Аутотрейд - Варна ми казаха, че не са сигурни какво ще стане и евентуално може да разбива окачването. От ПОРШЕ ИЗТОК изобщо нямаха идея какво може да стане и дори какви гуми се монтират на Б6, но ми предложиха да ми кажат какви стават за CC :mhihi .
Та въпросът ми, някой слагал ли run-flat гуми на Пасат Б6, или има ли идея какво ще стане и дали има място за притеснение?

п.с. размерът към който съм се насочил е 205/55/16.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Re: Run-flat гуми за Пасат Б6

Мнениеот KGL » Вто 08 окт 2013 8:47

До колкото знам Run-Flat гумата имам една много твърда област в борда която не позволява гумата да се смачка останалите параметри на гумата са си същите. Не виждам защо това може да е проблем.

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Вто 08 окт 2013 21:37

Eстествено че няма никакъв проблен да сложиш run flat. Някои казват , че возили по-твърдо , други не намират разлика.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 09 окт 2013 8:32

Да се монтират на автомобили предназначени за такъв тип гуми означава, автомобила да има мониторинг постоянно колко е налягането в гумите, защото при рънфлат , може да се окаже че си пукнал гума и си караш без налягане, но въобще да не усетиш. За това ако караш рън-флат е препоръчително, често да си следиш налягането или ако мислиш за постоянно да караш с такива гуми, да си купиш някоя китайска система за следене на налягането в гумите. Аз съм карал зимни 205 55 16 и летни 245 40 18, нито съм усетил да ми се разбива колата повече, нито каквито и да е проблеми. Но не съм и пукал гума с рънфлат.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 09 окт 2013 14:16

BeckoTDI ти е обяснил всичко. Аз съм с рънфлет без система за следене на налягането. Никакви проблеми не съм имал, освен че един път хванах случайно гумата на 1 атмосфера, не знам от какво беше спаднала. Без тази система има по-голям шанс да я унищожиш просто, щото без налягане изкарват до 100-тина км пробег. Като цяло са малко по-скъпи и тежки от обикновената, поради което и по-тегави за монтаж и реглаж. От както ги сложих (3 години) не съм пукал гума в дупка, релси или други подобни. Преди това за 1 година сцепих 2 гуми, за това ги смених.

Върни се в “Passat”