Беше писал че няма какво да се очаква при смяна на свещи. С това не се съгласих. Иначе автора наистина не е казал много неща.
edit:
Разстояните между електрода е една бира, хубаво ти ще го оправиш на някаква стара свещ, казвали са ми следното не знам дали е вярно.Под електрода нали имаш керамика и тя с времето от темепратурата се напуква и като работи мотора почва да избива и от там и силата на искрата намалява,независимо че разстоянието е перфектно като на нова свещ.
Свещи Бриск - откъде
-
- Автомобил:
- Двигател:
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Свещи Бриск - откъде
При така изнесената информация няма как да знаем какви са били старите свещи. А това дали ще се усети разлика или не е доста субективна работа. Разликата ако не е фрапираща, а е минимална може да се хване само с измервателен уред - примерно със същото количество и качество на сместа да се види какво излиза отзад на ауспуха преди и след смяната на свещите. 
Човек не бива да очаква чудеса, че като си смени свещите и колата ще му гори 3/100 газ и ще вдига 300 по нанагорното

Човек не бива да очаква чудеса, че като си смени свещите и колата ще му гори 3/100 газ и ще вдига 300 по нанагорното

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
stefan4o написа:Човек не бива да очаква чудеса, че като си смени свещите и колата ще му гори 3/100 газ и ще вдига 300 по нанагорното
Що бе при мен точно така стана

- stefan4o
- Контакти:
А при колегата що не е така? 

-
- Автомобил: passat b3
- Двигател:
Здравейте ,колеги,
виждам .че се е заформила дискусия,което ме радва.
Със свещите НЖК карах около 25000 км,реших да ги сменя с бриск ,
понеже колата се кара предимно на газ(пасат 1,8 моно с двг 1Ф - 1,6 от кордоба).
Четох форуми ,съветвах се и реших да ги пробвам(цената им е смешна -4 лв. бр.),
но честно казано не съм убеден,че тук в България свещите са същите като на запад.
Наистина засега не намирам разлика във разход,вървеж и най-което ме дразни -
продължава при първо палене да работи неравномерно на бензин,като понякога и загасва.
При следващ старт няма проблеми,но сигурно причината не е от свещите(подменени са и кабели,капачка, и палец).По нататък се надявам да открия проблема,като разполагам с малко повече свободно време и пари.Това е засега от мен,поздрави!
виждам .че се е заформила дискусия,което ме радва.
Със свещите НЖК карах около 25000 км,реших да ги сменя с бриск ,
понеже колата се кара предимно на газ(пасат 1,8 моно с двг 1Ф - 1,6 от кордоба).
Четох форуми ,съветвах се и реших да ги пробвам(цената им е смешна -4 лв. бр.),
но честно казано не съм убеден,че тук в България свещите са същите като на запад.
Наистина засега не намирам разлика във разход,вървеж и най-което ме дразни -
продължава при първо палене да работи неравномерно на бензин,като понякога и загасва.
При следващ старт няма проблеми,но сигурно причината не е от свещите(подменени са и кабели,капачка, и палец).По нататък се надявам да открия проблема,като разполагам с малко повече свободно време и пари.Това е засега от мен,поздрави!

- stefan4o
- Контакти:
Както и предполагах. Сменил си здраво с ново 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
val72 написа:Колеги,монтирах свещите,засега не намирам разлика с предните(НЖК).
Благодаря на колегата skuter,оказа се ,че свещите ги има там,откъдето пазарувам консумативи за
газовата уредба...поздрави!
Проблемът идва след 5000-10 000 км...като дадеш пълна газ за ускорение и ще го разбереш!
Върни се в “Автогазови уредби”