На няколко пъти ми прави тоя номер...
От една седмица се каним с бащата да закараме голфа на майстор за да му сменят ангренажния ремък и ролката (на 40 000км. сменяме ремъка, но не знам реално дали на толкова трябва), та на два пъти се уговаряме с майстора, но или аз или бащата е ангажиран и на два пъти си пропускаме часа. За днес беше уговорен нов час, тъй като аз съм свободен да го закарам (голфа е на бащата, аз карам лада..). Та излизам на вън, отключвам, сядам вътре, вкарвам ключа, въртя, но не иска да запали

. Въртя, въртя, въртя, не иска... Въртя, въртя, и накрая.... акумулатора ми падна, пълно изтощение. Въртя се аз около колата, чеша се по главата, попитах едно момче което случайно срещнах на улицата да бутне. Бутнахем го ние, изкарахме го на улицата (а тя всъщност е малка квартална уличка) благодарих му на момчето и го отпратих, започнах да си го бутам сам като търсех по надолу нанадолнище за да го засиля и запаля, нооо... в една дупка заседна и ни напред, ни назад. Отсреща идва един тракторист и ми зяе ''Какво си запушил улицата? Разкарай тая кола от там'', пуши си човека и не иска да слезна да помогне, друг случаен пешеходец ми помогна да я избутаме назад. Разминахме се, после си останах пак сам на улицата. Бутах си аз, мъчех се, напред-назад, там бубуна, там дупка, бутнах я 50-60 метра, засилих я по нанадолнището и по инерция, на втора си запали веднага. Та ето какъв е проблема - на стартер не иска да запали, но с бутане пали! Защо така? Свещите са сменяни може би преди около 20 000км. с Champion, капачката (дистрибуторната) е сменяна преди около 40 000км., кабелите не са сменяни от както е купена колата, палец не е сменян, друго нищо не е пипано... Помагайте, ако можете, говорих и с въпросното майсторче, но той каза, че вероятно са свещите. Голфа е 1988г., 1800cc MI ako от значение.