сутрешно непалене на газ - решено

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Re: сутрешно непалене на газ

Мнениеот golfmk1 » Пет 04 окт 2013 20:08

Аз паля 365 дни в годината на бензин.Но като стане около и под нулата пак имам проблем с паленето както казах на бензин.Сложих въпросните свещи и ще видим какво ще стане :wink

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 05 окт 2013 7:51

днес изключих обогатителя,смених дистрибуторната капачка и въздушния филтър но пак си запали по същия метод който ползвам.

съмненията ми остават в
1- бобина-ако им пукнатина и поема влага през нощта и докато не изсъхне не дава добра искра,имам друга ще я сменя,макар че тази и на 5-6 месеца
2-свещи- ще им погледна разстоянието колко мм. е
3-газов клапан- ще го отворя за почистване
4-изпарител - настройки може би

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 05 окт 2013 9:32

Преди да запалиш, виж дали мирише на газ от въздушния филтър. Ако изпарител и клапан пускат по малко газ, за първото палене мотора е удавен с гориво и иска газ до дупка за продухване.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 05 окт 2013 12:30

развъртях леко гайката за изход на газовия клапан и при подаване на + към бобината на клапана пуска доволно газ,т.е не е запушен,също така спира добре и не изпуска при изключено състояние.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 05 окт 2013 12:31

Къде не изпуска като е изключен?
Мисълта ми е, като свалиш изцяло тръбата към изпарителя на положение изключено дали изпуска или не? Щото по това, което описваш за паленето наистина изглежда сякаш се дави колата ти от доста газ.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Съб 05 окт 2013 14:11

Възможно ли е мембраните просто да са старички и сутрин на студено да си пускат газ колкото си искат :c020

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 05 окт 2013 14:31

renault_19 написа:Възможно ли е мембраните просто да са старички и сутрин на студено да си пускат газ колкото си искат :c020

Напълно е възможно.Или както са написали колегите да извади маркуча от тройника дето върви към плочката и да провери с плюнка или друга течност дали затваря добре клапана и не дави мотора :wink
Другото е мембраните да са станали кокал и да пуска газ на корем и от там проблем :gruebel

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Съб 05 окт 2013 16:30

Май трябва да се закачи една тема в която да пише, че ако иамте проблем с празен ход,вървеж,разход,студено палене и не сте пипали мембрани 2-3 и повече години почнете от там.
Колкото до паленето на газ зимата няма лошо, въпроса е човек да си подържа изпарителя в кондиция поне веднъж на две години( в случая зими).Това ако използва колата често.Ако я пали само съобота и неделя може да изкара и повече.
Паленето само на газ е по-изгодно и има само един проблем,ако човек държи колата му да работи и на бензин скоро ще види проблеми с това,ще трябва чистене на дюзи,монота,карбуратори и подобни магарии.Ако човек не държи да може да кара на бензин значи проблем с това няма.Цялостна профилактика на изпарител със все фитъра на газовия калапан е колкото 15литра бензин към днешна дата.Нов турски изпарител е колкото 20 литра.Тоест изплаща се за един студен зимен месец палене на бензин.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 08 окт 2013 16:11

проблема го локализирах така да се каже по метода на проверка и изключване
значи
дистрибуторна капачка нова
въздушен филтър нов
бобина-за проба от друга кола
свещи добри
газов клапан-работи-пуска и спира
обогатител - работи

значи както казах в първия си пост като и спра газта от копчето и в момента в който взима да сършва си заработва нормално за секунда-две.това навежда на мисълта че газта е много и колата се дави .всъщност не газта е много а въздуха е малко.на карбуратора така като го гледам има две клапи,едната се намира вътре в карбуратора и се отваря чрез педала за газ а другата я командва явно нещо друго,предполагам автоматичния смукач и се намира на самия вход на карбуратора, и сутрин на студено е почти нацяло затворена и не може да влиза въздух.етоо за това единствения начин да я запаля е педала на газта да е натиснат докрай за да може да влиза колкото може въздух.вече като запали и заработи 1-2 минути тази клапа се отваря в някакво средно положение и ако я затворя гасне а ако я отворя напълно пак гасне,т.е. трябва да си в някакво средно положение тази клапа,в зависимост от температурата на въздуха или водата
утре сутрин направо ще я отворя леко клапата и ще пробвам така

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Вто 08 окт 2013 16:52

Автоматичният смукач е биметална пластинаи няма оправия докато не се смени. Най-добре си е с ръчен смукач.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 окт 2013 17:22

Тази клапа, която гледаш е точно за авт.смукач. Когато температурата на антифриза е по-ниска стои почти затворена. Постепенно се отваря със загряването. Докато накрая стане почти на 90 градуса застанала - в положение напълно отворена. Не търси проблем в нея. Вероятно работи коректно при теб.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 08 окт 2013 18:09

Аз по принцип не съм видял кола с обикновенна газова (най-вече моно и карбуратор), която да пали веднага сутрин на газ без натиснат педал на газта :confused
Установихме ли какво е състоянито на изпарителя и най-вече на мембраните му ?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 окт 2013 18:53

Сериозно ли си мислиш, че няма кола карбуратор или моно, която да запали без натискане на педала за газта? :mhihi

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 08 окт 2013 18:58

ами на изпарителя не му знам състоянието,определено не е като нов но при 15 градуса на въздуха няма проблеми
четох едно мнение на колегата Peterman и той споделя че въпросната клапа я е направил да не може да се затвори напълно и от тогава нямал проблеми с паленето,утре ще пробвам и ще пиша

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 08 окт 2013 19:08

stefan4o, изразил съм се съвсем точно и ясно. Не съм казал че няма, а че аз не съм виждал. Не съм казал че не може изобщо, а веднага което може да се разбира примерно за една секунда или от първо въртене на стартера или каквото и да е.И съм конкретизирал че говоря за първо палене за деня сутрин, което днеска беше добре, но вчера примерно в София в 8 и нещо си беше точно 0 градуса. Интересно ми е да видя 20 годишна кола да запали на газ след цяла нощ престой само като види ключа без да е натисната газта. Сигурно ако се развърти всичко дето има по изпарителя ще стане,ама после какъв разход ще даде не знам :)

Върни се в “Автогазови уредби”