Мнения и съвети за закупуване на автомобил за приятел !

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения и съвети за закупуване на автомобил за приятел !

Мнениеот bmwww » Вто 08 окт 2013 20:03

Тая как ли е ... познава ли някой човека http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=396945

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 окт 2013 20:03

Ако му избереш кола за 3500 това означава, че е почти сигурно, че задникът ще те сърби доста често, понеже ще ти споменава роднините :mhihi Аз съм ходил да избираме кола и за 5000 лева и се нагледах на доста бараки за тези пари. Освен туй понятието "хубава" кола е доста относително - за един е хубава 16-годишна А4-ка, за друг нова Дачия, за трети ретро-автомобил 1985г. и т.н.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 08 окт 2013 20:08

stefan4o написа:Ако му избереш кола за 3500 това означава, че е почти сигурно, че задникът ще те сърби доста често

Много си прав колега :mhihi Нищо чудно да го накара и ремонтите да му плаща, щот той му га е избрал!
Жена и прасе, на късмет! Както се погоди! В днешно време има много коли, но читавите са малко!
По-добре иди с него той да си избере, а ти само му казвай твоето мнение, и той сам да преценява!
Но няма какво да се лъжем, за тези пари колата ще е с доста компромиси! И влагането на пари е неизбежно!

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 08 окт 2013 20:16

Е то освен да му удара едно сканиране за грешки ... друго май нема с какво да му помогна :biggrin

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Пет 11 окт 2013 11:48

Само последните 4 може да се впишат в цената за горе-долу добро качество според мен. Бора, Леон и Октавия - качествени за тези пари - забрави! Препоръчвам да се насочиш към Golf, за тази цена приличен бензин 1.6 може да си намериш при малко късмет.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Нед 13 окт 2013 19:50

Темата преминава към покупка за кола за баща ми ... Марките коли предложени от мен остават даже може да предлагате и други ама да са ВАГ ... лимит на парите нема !
Колегата е луд и се насочи към Мерцедес Ц-класа ! Макар,че за тия пари незнам .... Та за баща ми искам здрава кола с лесно за обслувжане окачване за предпочитане да е дизел ! Бората как и е окачването като на Пасат ли е с 50 носача или си е съвсем обикновенно ? Борите на мен лично много ми харесват както и Октавиите ! Кое от двете ! Макар,че той иска Голф 4-5 ама според мен неможе да се сравнява с Бора и Октавия !

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 13 окт 2013 19:52

И двете са с по един носач на страна. Бора като салон е по-приветлива от Октавия, ако изключим луксозното й изпълнение Лор.и Клемент. Но като цяло, която и да вземеш няма да сбъркаш. Просто гледай по-запазената за парите, които сте си определили.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Нед 13 окт 2013 19:56

Не сме си определяли пари ..... ще ходя да търся пак в Италия пък там ще се ориентираме в цените ! Мен това ми требва кола с по 1 носач и доказал се двигател .... гадното е,кче с дизела не съм запознат и не знам кои са доказалите се двигатели !

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Нед 13 окт 2013 19:57

stefan4o написа:И двете са с по един носач на страна. Бора като салон е по-приветлива от Октавия, ако изключим луксозното й изпълнение Лор.и Клемент. Но като цяло, която и да вземеш няма да сбъркаш. Просто гледай по-запазената за парите, които сте си определили.

Laurin & Klement

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Нед 13 окт 2013 20:10

Нема ли 4-ки или 5-ци да не са помпа-дюза от 2003 година ,а да са си обикновенното ТДИ ?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 13 окт 2013 20:20

Знам за Октавия с такъв мотор ( стария тип ,роторно ГНП ) ,Голф 5 са ПД мотори повечето ( в смисъл , че има мисля и КР мотор)

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Нед 13 окт 2013 20:35

Търси се кола да е дизел и маховика+съединителя да не са 1000+ лева и да не се сменят задължително и двете заедно както е при по новите дизели и да не е демпферен маховика ! Абе с две думи евтина за подръжка кола ! Например Голф 4 , Октавия или Бора към 2003 година дизелов мотор и те ли са с демпферен маховик ?

Еееее да му се не види ... всички нови дизели са с тоя тъп маховик,а всеки нов бензин е ФСИ двигателя и неможе да му се сложи газ ... визирам Голф 5 ..... а от друга страна да се махне Ксантията и да се купи 13-14 годишен Голф 4 не виждам голем смисъл ! Егати тъпото !

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Пон 14 окт 2013 8:35

Здрасти, колега!
Хубаво си се насочил към Бора, но до колкото знам страдат откъм електроника тези автомобили. По-добре една Октавия (след като няма лимит на парите) или ако иска по-малка кола (Голф 5).
Леонът е между двете.
Изборът е твой.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 14 окт 2013 10:16

qm_parket написа:Здрасти, колега!
Хубаво си се насочил към Бора, но до колкото знам страдат откъм електроника тези автомобили. По-добре една Октавия (след като няма лимит на парите) или ако иска по-малка кола (Голф 5).
Леонът е между двете.
Изборът е твой.

От каква електроника страда Бора? Бора = Голф с багажник. Ето как седят нещата при Голф3/Венто:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=3939105#p3939105

Същото е и при Голф 4/Бора.

Освен това при комби версиите разлика има само във външния вид. Абсолютно еднакви са като размери и техника.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 окт 2013 11:22

qm_parket написа:Хубаво си се насочил към Бора, но до колкото знам страдат откъм електроника тези автомобили.

Да не се бъркаш с някоя друга марка? Коя точно електроника страда?
Иначе действително е доста труден избор - дали нов ФСИ мотор, на който газта е малко безсмислена като инвестиция или ТДИ. Аз лично бих заложил на второто, нищо, че е с демпфер.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”