сутрешно непалене на газ - решено

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: сутрешно непалене на газ

Мнениеот stefan4o » Вто 08 окт 2013 19:28

moimoimoi написа:той споделя че въпросната клапа я е направил да не може да се затвори напълно и от тогава нямал проблеми с паленето,утре ще пробвам и ще пиша

Тя клапата НЕ се затваря напълно. Промеждутъкът е доста малък, но не е напълно затворена. Ако твоята е затворена изцяло, мисля, че може да се коригира това, трябва да изровя от нета линк от един руски сайт.
На колегата над мен предпочитам да не си правя труда да му отговарям изобщо :mhihi Просто ще снимам клип и ще го кача, но след като си оправя клапана за обогатителя.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 08 окт 2013 19:40

renault_19 написа: Интересно ми е да видя 20 годишна кола да запали на газ след цяла нощ престой само като види ключа без да е натисната газта. Сигурно ако се развърти всичко дето има по изпарителя ще стане,ама после какъв разход ще даде не знам :)

Колкото повече говори човек, толкова повече глупости може да каже. Ела да ти покажа колата от аватара ми как пали на -15 само с издърпан смукач и без да пипам педала на газта. На 30 години е и си гори нормално, цял живот е карана на газ и разхода не се е променил в годините.

До автора на темата - като те чета тук, чудя се на смелите ти писаници в други теми...

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 08 окт 2013 19:46

@stefan4o, никъде никой не е говорил за обогатител така всеки знае.
@muns, добре ще ми дадеш ли насоки какво да направя примерно за голфа 1.6 карбуратор( реното няма гражданска в момента не го карам тая седмица) за да пали сутрин на газ в студа без да пипам нищо.То си пали де, но след 10 секунди въртене.Искам като пипна ключа и на втората секунда да работи.Двигателя е здрав, има мощност, не гори повече от 200-300грама масло за 10хиляди, при -20 и повече дори през по-минлата зима на бензин пали само като види ключа никакви ядове.Ловато вакумно, плочка над карбуратора, всичко е точно кабели,свещи,капачка,палец всичко беру от офицляния вносител на десетина хиляди.
Без обогатители, смукача е автоматичен ,без натискане на газта без нищо,аз затова говоря ,вие със stefan4o,ако говорите за друго вече е друга :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 окт 2013 19:50

Ти изобщо не си в час как работи изпарителят. И че от завода вакуумното Ловато излиза с обогатител, който е забит на корпуса му. След като се даде контакт той сработва и натиска еднократно мембраната, която пуска малко газ в колектора. Иначе пада доста въртене докато двигателят засмуче газта нужна му, за да запали.
Ако на твоят мотор са му нужни 10 секунди, за да запали за мен имаш проблем. Мой автомобил никога не е въртял толкова време, докато запали - без значение дали паля сутрин след като е седяла цяла вечер или през деня, когато е работила и е загряла.
Ето и линк за колегата, да се информира за 2е2 как се проверява пусковата му система:
http://jetta2.org/info/sprav-1/spravka-3-0/spravka-3-1/spravka-3-12/apravka-3-12-5.html

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 08 окт 2013 19:59

Хмм трябва да прегледам тази работа. Нито на едната нито на другата кола като дам на контакт не щтрака нищо друго освен сондата в бутилката и клапана отпред.Вярно че един и същи човек е монтирал газта и на двете коли. Като цъкам червеното копче на ключа си пуска газ,но без да го цъкам няма такова нещо.Данеби да е въпрос на ключ?
Просто като се замисля не се сещам някой сутрин да не върти на газ.Един комшия имам с едно деу нексиа и той върти едното 5-6 секунди като е студено, баджанака кара една вектра и той 10 не,ама 5 секунди си върти.
Трябва да прегледам тази работа как е. Мерси за идеята :beer
Иначе знам как работи изпарителя, само изгледам тъп :a045

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 08 окт 2013 20:45

Обогатителят на вакуумните изпарители не се задейства автоматично, а с отделен ключ:

Изображение

На карбураторните мотори с вакуумен изпарител превключвателя се слага от другата страна на контактния ключ. С едната ръка се стартира и с другата се натиска обогатителя - пали веднага. Ама карбураторите са за грамотни, не за юзъри...

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 08 окт 2013 20:54

Ясно. Аз съм си със стандарния ключ на ловато с червения бутон. Изображение
Аз идеално знам как да си паля колата лесно и бързо. Просто ми стана интересно има ли начин да стане така както казах,без обогатители,без газ без нищо.
Не разбрах защо двамата със stefan4o ми скочихте.Постарах се да се изразя съвсем точно, още в началото казах че аз не съм виждал, не че не може да стане. С обогатител,па с такова ,с еди какво си това го знам. Пак ще повторя за какво говоря.Влизам сутрин чистя си леда от стъклата, пъхам ключа, изключвам от скорост,въртя и ок готово.За това говорех, не говоря за обогатители,смукачи газ и комбинация от тия трите.И аз съм карал лада,въпреки че може да си ми баща ако 61 в ник-а е егн-то :)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 окт 2013 20:56

Те тия смукачи (при немските са автоматични и полу-автоматични) и обогатители не са сложени случайно на карбураторите/изпарителите от заводите-производители. Ако си фен на това да си е@еш акумулатора и стартера всяка сутрин като стържеш 10 секунди, докато запали значи няма какво повече да говорим.
Па ти да не си мислиш, че тия коли дето палят "от раз" нямат смукачи? Пак да повторя - затова са измислени тия неща - при карбураторите се наричат смукач (при дизелите авансатор), при инжекционите имат 5-та дюза и т.н. Тъй като при изпарителят няма как да се реализира по друг начин - по-лесното палене се постига посредством впръскване на доза газ в колекторите :mhihi
Всеки един двигател има предвидена система за по-лесно запалване и поддържане на работата при студено положение.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 08 окт 2013 21:09

Полемиката започна от това че колегата е стигнал до извода че пали лесно с натиснат педал на газта и за това написах това нещо.По принцип тия автоматични смукачи сработват малко на магия на 20 годишна бангия.Писнало ми е чак от него, наскоро намерих нова термо ампула та нагласих нещата в приемлив вид.По принцип предполагам че ако се свали карбуратора и се разчекне и почисти ще заспи, но нямам нужната компетенция за това и затова не се и наемам. При мен като запаля се включва може би след някакви секунди, а напълно се включва може би след минута.Под напълно разбирам 1500 оборота на празен ход.Сега като запаля първо седи на 1000.
За какво го говоря това, да значи и на двете ми коли най-лесно палят с натиснат педал на газта( на газ на студен мотор) и затова така реагирах на откритието на колегата.Аз ако си забравя колата не изгасена на бензин вечер знам как да си я запаля с обогатителя, просто сутрин си паля на бензин, не защото не мога ,а защото така искам и просто не ми се налага да го изпозлвам,през деня си паля на газ само на ключ без нищо друго. Пиша тези обяснения защото май не се доразбрахме. Нито си изнасилвам стартера,нито не мога да си паля колата, не знам защо останахте с такова впечатление.Аз от първите обяснения останах с впечатление че говорите просто за въртене на ключа и чак после пояснихте че говорите за обогатител.Както и да е дано колегата успее да си реши проблема.Аз залагам на стар и не много изправен изпарител, па той нека си играе с клапите,може и там да е проблема.Не твърдя че разбирам повече от другите участници в темата.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 окт 2013 21:15

renault_19 написа:Полемиката започна от това че колегата е стигнал до извода че пали лесно с натиснат педал на газта и за това написах това нещо.

Полемиката идва оттам, че НЕ е нормално да си помагаш с педала за газта без значение дали палиш на бензин, газ или нафта. Каква е причината за това вече е съвсем отделен въпрос. Може да се касае за проблеми от различно естество, в това число и задкормилно устройство.
По принцип тия автоматични смукачи сработват малко на магия на 20 годишна бангия

И двата притежавани от мен автомобили са били (единият все още е) на над 20 години. Нито един от тях не е имал проблем до момента с паленето и/или смукача. По принцип при тия, дето не си поглеждат автомобилите или го правят само като ги оставят на пътя за тях може и да е съвсем нормално това, че колата им пали със зор.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Сря 09 окт 2013 8:48

С пиербург 2e2 ли си или нещо друго?

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 09 окт 2013 8:50

Стефан е с 2ЕЕ

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 09 окт 2013 14:12

благодаря на колегите писали в темата ,проблема е решен-огънах леко клапата на смукача да стой леко отворен и пали без проблем.

Върни се в “Автогазови уредби”