Въпрос за PB и турбо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за PB и турбо

Мнениеот enigma79 » Вто 08 окт 2013 18:50

Търсих,прочетох доста но останаха някои въпроси,а те са,освен да се разреди с две гарнитури,може ли това да се постигни по друг начин,с други бутала или друг начин,биелите може ли да се сменят с други пак от VW които да са по здрави.Целта е не да правя бегачка от 300-400 коня,достатъчно е примерно 160-200 коня,турбото да е горе долу 1 бар или може и малко над 1 бар но не и някаква извращения 1.6-2.0 бара.Искам да постигна някакво подсилване на карантиите но не за да гоня много коне или барове на турбото и съответно да се види да ли може да се постигни това с части от други типове двигатели от марката.Приемам всякакви съвети,турбото е налице и благодаря предварително на всички отзовали се.Двигателя както съм писал в заглавието е ПБ.
Изображение

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за PB и турбо

Мнениеот Vizor » Сря 09 окт 2013 1:32

Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но това турбо е пътник за Франкфурт (по романа на Агата Кристи) и не става за никакъв мъжки полов орган.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 09 окт 2013 7:15

Благодаря за мнението но малко ми прилича дето,ония,чул от третия,който пък чул от втория и който научил от 1вия който пък разбрал че сестра ми че спи с много мъже и съответно извода бил че била к.ва.Да ама Не,без да се обосновеш и без да да кажеш защо мислиш така за турбото,нещо ти нямам вяра :banghead Все пак БЛАГОДАРЯ на един друг човек за изчерпателния отговор,ясно е че този форум май наистина отива на зле и само с малкото хора които наистина помагат пак нещата няма да се поправят,иска се манталитета да се поправи.Благодаря на всички които са ми помогнали по един или друг начин,няма да забравя жеста и винаги могат да разчитат на мен :bowdown

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Сря 09 окт 2013 7:18

Да, можеш да вземеш бутала и биели от Г60.

Потребителски аватар
Matrixa
Автомобил: VW Passat GT
Двигател: PG 1991 G60 Turbo
Контакти:

Мнениеот Matrixa » Сря 09 окт 2013 7:30

Колегата се изказа така критично, защото турбината плува в масло. Обаче това не е гаранция че маслото идва от нея, защото съм виждал случай, в който турбото е опръскано от масло от скоростната кутия, която съответно изглеждаше по същия отчайващ начин. Относно разреждането. Мерил ли си компресията на мотора, за да видим с колко трябва да се разрежда. Варианта с две гарнитури си е добър, само че май трябва между двете гарнитури да има трета метална. Зависи колко ще разреждаш де. Говориш за един бар налягане, обаче пък може да се окаже че ще постигнеш дадените близо 200 коня с моментното ти положение на мотора с по-ниско нялагне на турбото, примерно 0,6 бара.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 09 окт 2013 7:33

Matrixa мотора ще се цепи и ще се подготви за този сетъп затова събирам информация за необходимите части които ще ми трябват както и в този случай искам да избегна тези гарнитури и да смъкна компресията по друг начин,вече получих на това отговор от кои двигатели става номера на китайката.Довечера ще снимам турбото с хубав телефон да се види състоянието му по точно,луфт почти няма или е минимален.

Потребителски аватар
Matrixa
Автомобил: VW Passat GT
Двигател: PG 1991 G60 Turbo
Контакти:

Мнениеот Matrixa » Сря 09 окт 2013 7:40

То и да го снимаш файда няма. Докато не го сложиш не може да му се разбере истинското състояние. Всичко зависи от масления му сегмент дали ще ти харчи масло. Ще чакаме да видим какво ще се получи. Успех с начинанието. Ще следя с интерес. :beer

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Сря 09 окт 2013 8:40

Между компресия и степен на сгъстяване има голяма разлика, съвсем различни неща са, не ги бъркайте. Колегата трябва да намали степента на сгъстяване(да увеличи горивната камера), а не компресията и начина вече го знае кой е. Турбината за да се установи читава ли е се гледат много неща като аксиален и радиален луфт, пукнатини по топлата част и тнт. Може да се качи на стенд и да се прегледа преди да се монтира.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 09 окт 2013 11:09

Не е ли добър вариант да земе да речем една 16в глава(от АБФ или КР) ,за да го разреди мотора?

пс:Енигма какво искаш повече от шатрата с циганите :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 09 окт 2013 18:04

Колегата се изказа критично, защото тази турбина НЯМА ЛОПАТКИ.. освен това е цялата в масло. АКо я отвориш тая турбина ще видиш, че и оста и е сигурно цялата синя и е ПЪТНИК за едни други ловни полета.. Аз с толкова съкрушени лопатки турбина съм виждал само една и тя беше разпрана.
Не се захващай с турбиниране ако не можеш да разграничиш здрава от счупена турбина.
Ако искаш ела ще ти обясня. Ще видиш моята кола как е направена. Повярвай ми през живота си съм виждал доста турбини, а моята, която беше тотал щета като я свалих от колата не изглеждаше толкова ужасно колкото тази, която си показал на снимката. Наистина ако са ти я подарили по-добре му я върни.

Сега харесва ли ти мнението?

За вярата въобще не ме интересува дали ми имаш.. аз съм семкар.. седим си и чоплим семки отстрани и се забавлявам само.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 09 окт 2013 19:20

Благодаря на всички за отговорите,ако имам други въпроси ще питам ако не съм излетял от форума както се изрази един виден член с червено :banghead Ако евентуално някой друг има нужда от подобно инфо ето обобщена информация,G60 бутала и биели,резервен вариант е RP буталата да се разреди на 9:1.И пак благодаря на всички писали тука в темата както и на ЛС за информацията :bowdown По въпроса за турбото каквото сабя покаже,не е последното турбо така че има с какво да се замени,но не е коректно това да се отказвам разбираш ли защото не съм се занимавал с нещо,както са каза ли:
-Човек се учи цял живот.
Не съм прост така че нещата ги усвоявам лесно ако ми е показан верния път,а ако не ги усвоявам по трудния учейки се от грешките си.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 09 окт 2013 23:03

Ами то принципно трябва да започнеш да четеш, а не да започнеш да питаш отначало. Има толкова хубава техническа литература и ще разбереш тогава, че ако свалиш фабричните части до 9 сгъстяване.. то на един бар с биелите ще можеш да напишеш SOS..

Върни се в “Силов тунинг”