Здравейте,
Тъй като ми писна да се занимавам с майстори, които само гледат да те прецакат, се чудих дали някой от вас не би могъл да ми помогне с проблема, който имам. Карам СЕАТ Ибиса, 1.4 TDI, 08.2002, 3 цилиндров мотор, който започна да губи много масло. Отидох при един майстор и ми каза, че най-вероятно е турбото, но може да се окаже, че е двигателят и това няма как да се диагностицира. Т.е. трябва да си рециклирам турбото и после може да се окаже, че проблемът е в двигателя и това да ми струва доста пари. Да приемем, че проблемът е в турбото.. някаква идея къде може да ми го рециклират? Или може би е по-добре да си купя направо друго турбо?
Мерси предварително!

Проблем с турбото на СЕАТ Ибиса 1.4 TDI, 08.2002
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Re: Проблем с турбото на СЕАТ Ибиса 1.4 TDI, 08.2002
Всички пазят мълчание, защото нали разбираш, че вече света е едно голямо село, ама ако познавам майстор от Петрич, ама ти си от Шабла едва ли работата ще стане; освен това тук е форум, има всякакви приказки и мнения, ама можеше да кажеш поне: Колата губи х (грама, литра) за 1000 км, освен това отзад пуши/не пуши.... отдолу подлива/не олива... турбото е сухо/оляно с масло и колата дърпа/не дърпа... искам да си купя ново/2 ръка турбо... не се заяждам, ама така пусната тема е малко като да кажеш : наскоро един там ми каза нещо по оня въпрос...
сорри за оффтопика

сорри за оффтопика

- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с турбото на СЕАТ Ибиса 1.4 TDI, 08.2002
Колега във Варна има добри майстори за твоята турбина.Въпросът е дали наистина е турбо.И както каза колегата дай малко инфо какво точно става,може някой колега да те насочи малко.За ориентир ще ти кажа,че на жената полото със същия мотор за 7500км съм долял 300гр. масло въпреки,че на мен ми го вади от маркуча за маслените пари ама това е друг въпрос
Върни се в “Дизелови агрегати”