Здравейте! Дайте съвет за семейна кола Комби или Ван до 6000 лв. Търся здрава и с евтина подръжка кола. Разглеждах доста варианти, но нямам инфо относно двигател, често рещани проблеми, цени за поддръжка и разбира се данъка на колата. Ето на какво съм се спирал:
1. Mitsubishi Space Star 1.3 ГАЗОВ ИНЖЕК / 82 к.с. / 12.2006 - 5699 лв.
2. Kia Rio 1.5iГАЗ ИНЖЕКЦИО / 97 к.с / февр.2004 - 4900 лв.
3. Mitsubishi Lancer 1.6i ГАЗ ИНЖ BRC / 98 к.с / авг.2005 - 6300 лв.
4. Ford Focus c max 1.6 klima gaz / 101 / септ.2004 - 6900 лв.
5. Opel Zafira 1.6i,101Газ.инж / 101 / ноември.2002 - 6300 лв.
6. Mazda Premacy 1.8 i бензин / 101 / юни.2004 - 5390 лв.
Ще съм ви благодарен, който има поглед върху даден модел да си каже мнението или пък да направи своята класация.

Съвет за семейна кола Комби или Ван до 6000 лв.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Re: Съвет за семейна кола Комби или Ван до 6000 лв.
На зафирата този мотор и е адски слаб. Просто като я натовариш не те виждам.
Замислял ли си се за Golf 4 комби или Октавия комби? Аз лично бих препоръчал TDI (90 кончета, че е с малкия данък). Има достатъчно пауър, икономичен и здрав мотор, но и бензинката на газ е вариант.
Замислял ли си се за Golf 4 комби или Октавия комби? Аз лично бих препоръчал TDI (90 кончета, че е с малкия данък). Има достатъчно пауър, икономичен и здрав мотор, но и бензинката на газ е вариант.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Маздата е корава машина, и като мотор и като окачване, сглобката в купето е на добро ниво, удобна, практична, със стабилно пътно поведение!
Цена, качество мисля че се препокриват напълно, части има колкото и каквито искаш.
1.8 101к.с. определено е слаб мотор за това купе, аз карам 626 със същия двигател и за да върви колата си иска оборот, което несъмнено ще те удари в разхода на гориво.С малкото уточнение че ако си я галиш около 100-те без да я натискаш сериозно разхода е напълно приемлив.
За каросерията и проблемите с ръждата мисля че мяна смисъл да се впускам в подробности, никаква антикорозионна защита, задния отсек, вежди, прагове и долната част на вратите да се оглеждат с особенно внимание!!!
Здрава и стегната возия, здраво окачване, двигателя иска 5/40 или 5/30 пълна синтетика и цъка като часовник!
Определено колата е шумна след 120/130км. което се дължи на не дотам добрата шумоизолация на купето, поради стегнатото окачване неравностите на пътя се усещат усезаемо в купето(лично мнение).
Ел. инсталацията на колата не създава никакви проблеми или аз поне не знам за тенденциозни такива, всичко що е лампа, копче, климатик, ел.стъкла ала-бала си работи без проблеми.Голям багажник и вътрешно пространство!
Общо взето за това се сещам в момента относно Мазда Премаси
Колата е made in Japan!
Цена, качество мисля че се препокриват напълно, части има колкото и каквито искаш.
1.8 101к.с. определено е слаб мотор за това купе, аз карам 626 със същия двигател и за да върви колата си иска оборот, което несъмнено ще те удари в разхода на гориво.С малкото уточнение че ако си я галиш около 100-те без да я натискаш сериозно разхода е напълно приемлив.
За каросерията и проблемите с ръждата мисля че мяна смисъл да се впускам в подробности, никаква антикорозионна защита, задния отсек, вежди, прагове и долната част на вратите да се оглеждат с особенно внимание!!!
Здрава и стегната возия, здраво окачване, двигателя иска 5/40 или 5/30 пълна синтетика и цъка като часовник!
Определено колата е шумна след 120/130км. което се дължи на не дотам добрата шумоизолация на купето, поради стегнатото окачване неравностите на пътя се усещат усезаемо в купето(лично мнение).
Ел. инсталацията на колата не създава никакви проблеми или аз поне не знам за тенденциозни такива, всичко що е лампа, копче, климатик, ел.стъкла ала-бала си работи без проблеми.Голям багажник и вътрешно пространство!
Общо взето за това се сещам в момента относно Мазда Премаси

Колата е made in Japan!
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Идеята за съвместяване на малък данък и семеен автомобил, особено ван пряко се отразява на динамиката. А динамиката е особено важна за семеен автомобил, понеже осигурява бързо и безпроблемно изпреварване. В този смисъл добър вариант би бил турбодизелов ван (примерно Зафира с комънрейл 1.9 мотора - 120 коня). Ако изборът е непременно между посочените - то със сигурност Мазда (за този мотор съм чувал, че умишлино е скопен до 101 коня и има доста потенциал).
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Зафира бензин 1.8 е добър вариант, от Маздата бягай. Може да те изненада неприятно с цените на едрогабаритни части. Не ти пожелавам, но никой не е застрахован.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Чисто информативно, кои са едрогабаритните части?
-
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1994 1z
за Маздата даже бях чел някъде по форуми,че резервните части са доста кът и се води един вид екзотика,което за семейна кола си е огромен минус 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
forski написа:Чисто информативно, кои са едрогабаритните части?
Капак, врата, калник, задна врата (5та), мисля че на такива им казват едрогабаритни.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:forski написа:Чисто информативно, кои са едрогабаритните части?
Капак, врата, калник, задна врата (5та), мисля че на такива им казват едрогабаритни.
Колеги, не искам да правя препратки от форума на Мазда в раздел "Продава" за да се убедите сами колко Мазди се продават на части, в това число и Премаси и всички останали!Тенекий за Мазда Премаси има каквито искате, калници, врати, капаци и т.н.
Човека да си купи каквото му е да сърце, но просто това което се пише за въпросната Мазда и намирането на каквото и да било за нея не е вярно

п.п.За да не бъда голословен погледнах темата на един от търговците който се занимава с продажба на автомобили на части, само при него има 6бр. Мазда Премаси които се пробават на части!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Преди година и половина на такава Мазда събирах части за муцуната 2 месеца, не ми приказвай колко има на части.
Много пъти съм казвал - екзотична кола е за човек, който сам си я поддържа, или не прави сметка на парите. Не казвам, че Мазда-та е калпава, просто не е практичната семейна кола.
Много пъти съм казвал - екзотична кола е за човек, който сам си я поддържа, или не прави сметка на парите. Не казвам, че Мазда-та е калпава, просто не е практичната семейна кола.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
muns61 написа:Преди година и половина на такава Мазда събирах части за муцуната 2 месеца, не ми приказвай колко има на части.
Ето ти два линка, другия път като ти се наложи да ги събираш да не губиш толкова време, само екзотики

http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=65&t=25598
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=65&t=23427
Даже Премасито не са 6бр. ами са 8

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз останах с впечатлението ,че колегата се е спрял на бензинки 

-
- Автомобил: Sharan 2000 7M
- Двигател: ATM + LPG - 2000g
Благодаря за инфото относно Mazda Primacy от forski. Определено е полезно. Чесно казано не съм от тези които се състезават.Карам си я около 110/130, така че ще е задоволително. Аз в момента карам Passat 3 1.6V 101 коня комби бензин/газ. Решил съм да го сменям за по-новичко и по-конфортно и по моя преценка малко по-голям багажник.
Ще съм благодарен да кажете нещо и за Mitsubishi Lancer 1.6i ГАЗ ИНЖ BRC / 98 к.с / авг.2005 - 6300 лв.
Ще съм благодарен да кажете нещо и за Mitsubishi Lancer 1.6i ГАЗ ИНЖ BRC / 98 к.с / авг.2005 - 6300 лв.
Голяма кола, слаб мотор.... не е добра комбинация.
-
- Автомобил:
- Двигател:
tester написа:1. Mitsubishi Space Star 1.3 ГАЗОВ ИНЖЕК / 82 к.с. / 12.2006 - 5699 лв.
2. Kia Rio 1.5iГАЗ ИНЖЕКЦИО / 97 к.с / февр.2004 - 4900 лв.
3. Mitsubishi Lancer 1.6i ГАЗ ИНЖ BRC / 98 к.с / авг.2005 - 6300 лв.
4. Ford Focus c max 1.6 klima gaz / 101 / септ.2004 - 6900 лв.
5. Opel Zafira 1.6i,101Газ.инж / 101 / ноември.2002 - 6300 лв.
6. Mazda Premacy 1.8 i бензин / 101 / юни.2004 - 5390 лв.
Според теб, коя от изброените по-горе коли е с по-голям багажник и по-комфортна от Б4 комби, което караш в момента? Аз виждам една с по-голям багажник и това е Зафира. За останалите ... да кажем, че ми е трудно да преценя. Бих казал, че са в долния на пасата клас.tester написа:Аз в момента карам Passat 3 1.6V 101 коня комби бензин/газ. Решил съм да го сменям за по-новичко и по-конфортно и по моя преценка малко по-голям багажник.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”